Kratki vodič po Briselu

vodič po Briselu

Kratki vodič po Briselu
Putujući prema Briselu, iskreno ,nisam imala nikakva očekivanja i nisam se nadala nikakvim posebnim impresijama,no ostavio me bez daha.
Prekrasan grad, predivne arhitekture koja najviše do izražaja dolazi na Grand Place-u.
U sporednim uličicama oko glavnog trga nalaze se brojni restorani,kafići, slastičarnice s prefinim vaflima i dućani s ručno izrađenom belgijskom čokoladom. Smatra se jednim od najljepših trgova Europe.
Jedna od zanimljivosti je Manneken Pis ( fontana dječaka koji mokri) – to je jedan od simbola Brussela ispomenik građanskoj hrabrosti. Drugi najvažniji je Atomium.

Kratki vodič po Briselu
Preporuka ako dolazite autom, – par stotina metara od glavnog trga je garaža koja je vrlo praktično rješenje za parkiranje jer ste odmah po izlasku u samom centru grada.
Grad ima i podzemnu željeznicu sto je odlično rješenje ako se odlučite istražiti grad bez automobila.

vodič po Briselu
Izvan grada postoje razne četvrti za koje sam cula da nije bas najsigurnije posjećivati.
Vožnja s autom po gradu nije bas lagan podvig- pogotovo bez navigacije.
Ako idete na više dana pripremite dovoljan džeparac jer su cijene poprilično visoke.
Inače grad je vrlo cist i uredan,ljudi su susretljivi i spremni pomoći ako pitate za smjer. Osjećaj kojim odiše grad je vrlo poseban i na mene je ostavio dojam tako da se sigurno vračam!

vodič po Briselu
Brisel je sjedište središnjih institucija Europske Unije. Tu je i središte NATOa te više od tisuću međunarodnih institucija. Sjedište je Belgijske vlade. Službeni jezici su Nizozemski i Francuski. U gradu i istoimenoj regiji živi 2,7 milijuna stanovnika.
U Brisel dolazi mnogo političara na rad tijekom tjedna pa su hoteli dosta skuplji nego vikendom kad ih većina odlazi nazad u svoje zemlje.
Klima je vlažna, umjerena i primorska klimu, a veliki utjecaj na nju ima blizina Atlantskog oceana. Zime su rijetko hladne, a ljeta vruća.

Marijana Tomašković – vodič po Briselu

Travel AdvisorEuropa

Posjetite naš YouTube kanal.

Bruges ili Gent pitanje je sad?

Aerodrom s najvećim prometom u Europi je ?

Postoji li selo bez ulica ?