Travel AdvisorTravel Advisor

Vrijeme je za Projekt Ilica: Q’ART!

Došlo je vrijeme za Projekt Ilica: Q’ART – Tko Iličari zlo ne misli!

Ako ste ovog vikenda u Zagrebu posjetite Projekt Ilica: Q’ART koji prvi put u ovoj godini donosi radost kreativnog šušura u grad. Sve kreće zagrijavanjem 12. lipnja od 17 do 22 sata na Britanskom trgu uz brojne izlagače i odličan glazbeni program. Započinje se sa zanimljivim izvedbama na gongu, a nastavlja uz lude DJ ritmove.

To je sve priprema za Festival zajednice 13. lipnja koji će se održati u samom srcu grada Zagreba. Dođite na Ilicu i Ilički plac kako biste uživali u umjetnosti i bogatom programu. Možete povesti i svoje klince te se igrati s njima u okviru radionica koje u zelenom dvorištu Akademije likovnih umjetnosti organizira Eko Limach Fest.

Imat ćete mogućnost zaplesati na tračnicama jer će se one i u ovom izdanju projekta zatvoriti za promet i preuzeti ulogu pop up izložbenog prostora. Brojni kreativci, umjetnici i primjenjeni umjetnici imat će priliku predstaviti svoje raznovrsne radove, proizvode i rukotvorine.

Na pozornici vas očekuju vrhunski glazbenici

Glavna gradska ulica će se za vrijeme Projekta Ilica: Q’ART ujedno pretvoriti i u pozornicu na kojoj će se izmjenjivati vrhunski glazbenici, kao što su Lela Kaplowitz Trio, Al Sitar Trio, Joe Pandur Trio, Trio LiVaDa, Bruno Mičetić Trio i Ivana Galić Quintet.

Organizatori ovog bogatog i sadržajnog programa su umjetnici Ivana Nikolić Popović i Aleksandar Battista. Još od prvog izdanja projekta njihov je cilj zadržati građane u Ilici, a uz to ih žele potaknuti da osvijeste važnost oživljavanja zapuštenog i napuštenog centra grada. Upravo to mnogi građani i trebaju.

Projekt Ilica: Q’ART pružit će vam nezaboravan umjetnički doživljaj

Za taj će se doživljaj pobrinuti, u organizaciji HDLU-a, Jelena Lovrec, Iva Supić i Vlasta Delimar. Teatar Cirkus Punkt će vam kroz zanimljive radionice i performanse na cesti pokazati što znači pokret u umjetničkoj izvedbi.

Zaljubljenici u modni dizajn također neće ostati zakinuti. Organizatori su u suradnji s ULUPUH-om pripremili posebnu modnu reviju koja će se održati na Britanskom trgu od 12:00 sati. Na reviji će svoje unikatne modele inspirirane Aristofanovim Pticama prikazati i studenti diplomskog studija kostimografije na TTF-u, a „koncept reviju“ pripremit će i udruga Alavera.

© Nino Željko Jelenski

Udruženje obrtnika Grada Zagreba priprema program čiji će sadržaj uključiti brojne radionice, modnu obrtničku reviju i degustaciju obrtničkih delicija uz glazbenu podlogu.

Posjetite Projekt Ilica: Q’ART, doživite nešto novo i uživajte u kulturnom i umjetničkom sadržaju u srcu grada! Najbolje od svega jest da je sudjelovanje na svim programima potpuno besplatno.

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Previous articleIz Slavonije i Podravine smo izvukli tri od milijun razloga za posjetu
Next articleČarobna polja lavande u Istri koja će vas ostaviti bez riječi