Travel AdvisorTravel Advisor

Wi-Fi usluga nove generacije u Međunarodnoj zračnoj luci Hamad

Wi-Fi usluga nove generacije dostupna je u glavnoj katarskoj zračnoj luci

Međunarodna zračna luka Hamad u Dohi najavila je pokretanje Wi-Fi usluge nove generacije, osnažene Cisco tehnologijama, na svom vrhunskom terminalu, a sve u cilju dodatnog poboljšanja iskustva putnika u zračnoj luci. Putem sveprisutne veze velike brzine, putnici koji putuju preko Katara moći će se lako povezati s obitelji, prijateljima i poslovnim kontaktima.

Provedene su detaljne studije dizajna kako bi se postigla besprijekorna Wi-Fi pokrivenost od ruba terminala do zrakoplova te kako bi se osigurao odgovarajući kapacitet i brzina u svrhu zadovoljenja i premašivanja potreba njihovih putnika. Posebna je pažnja posvećena područjima terminala gdje velik broj putnika provodi značajno vrijeme, poput izlaza za ukrcaj, područja za kupovinu i restorana.

Međunarodna zračna luka Hamad (DOH) primijenila je Cisco Wireless tehnologije, uključujući unutarnji i vanjski WiFi6, kako bi podržala potrebe povećanog protoka putnika u Kataru sljedećih godina. Osim bežične povezanosti visokih performansi u cijeloj zračnoj luci, postavit će i temelje za poboljšane operacije s boljim uvidima koji putnicima pružaju nevjerojatno iskustvo.

Poboljšanje iskustva za putnike

© Sergey Zolkin from Unsplash

Ovom investicijom Međunarodna zračna luka Hamad (DOH) moći će bolje razumjeti kako se putnici kreću kroz zračnu luku, uključujući i vrijeme zadržavanja i tokove prometa. To će pomoći u optimizaciji maloprodajnih prilika i omogućavanju sjajnog iskustva za putnike u kontinuitetu.

Milijuni posjetitelja iz cijelog svijeta koji putuju kroz Međunarodnu zračnu luku Hamad sada se mogu povezati pomoću metoda autentifikacije u samo jednom koraku jednostavnim slanjem WhatsApp poruke ili skeniranjem svoje ispisane boarding karte. Statistika korištenja u prvim danima pokazala je da više od 60% posjetitelja preferira nove opcije bežičnog povezivanja.

Tijekom FIFA Svjetskog prvenstva u Kataru 2022., više od dva milijuna putnika uživalo je u novoj Wi-Fi usluzi, besprijekorno konzumirajući više od 1 PB (Peta bajt) sadržaja s interneta.

Poboljšanje aplikacije “HIA Qatar”

Zahvaljujući tehnologijama ugrađenim u novi Wi-Fi sustav u zračnoj luci, mobilna aplikacija Međunarodne zračne luke Hamad “HIA Qatar” pružit će poboljšane usluge temeljene na lokaciji. Ove usluge uključuju nalaženje puta u stvarnom vremenu za područja kao što su preuzimanje prtljage, upute kako doći do izlaza za ukrcaj i hrane, kao i ponude pića i maloprodaje iz Qatar Duty Free-a (QDF).

Kako bi osigurali da putnici imaju koristi od najboljih ponuda, “HIA Qatar” upozorava korisnike kada prolaze pored prodajnih mjesta s rasprodajama i promocijama u tijeku. Ova pogodnost će u budućnosti omogućiti nove operativne primjene kao što je učinkovita i pravovremena raspodjela resursa, uključujući invalidska kolica te raznovrsnu zrakoplovnu opremu i alate.

Poboljšana povezanost omogućena je za razne dionike i partnere u zračnoj luci. Oni se sve više oslanjaju na bežičnu povezanost i operativne mobilne aplikacije za svoje terensko osoblje kako bi doprinijeli operacijama svjetske klase u Međunarodnoj zračnoj luci Hamad (DOH).

Međunarodna zračna luka Hamad i dalje želi biti vodeća globalna digitalna zračna luka

© Safwan Mahmud from Unsplash

Komentirajući najavu, viši potpredsjednik za tehnologiju i inovacije Međunarodne zračne luke, Hamad Suhail Kadri rekao je: “Kao najbolja zračna luka na svijetu, kontinuirano ulažemo u inovativne tehnologije i rješenja kako bismo milijunima posjetitelja iz cijelog svijeta omogućili jednostavan pristup i najbesprijekornije iskustvo. Pokretanje Wi-Fi usluga nove generacije u Međunarodnoj zračnoj luci Hamad ne samo da se dobro uklapa u našu strategiju besprijekornog putovanja, već jača i našu predanost da nastavimo biti vodeća globalna digitalna zračna luka.”

Hasan Khan, generalni direktor Cisco Qatar, komentirao je: “Ponosni smo što podržavamo strateške poslovne ciljeve Međunarodne zračne luke Hamad dok ona nastavlja rasti i uvoditi nove usluge za učinkovitu transformaciju iskustva putnika. Cisco ima snažnu tehnološku stručnost koja pruža sigurnu, inteligentnu i besprijekornu povezanost za razne zračne luke diljem svijeta. Sretni smo što ove mogućnosti donosimo i u glavnu katarsku zračnu luku.”

Autor naslovne fotografije: © Levi Meir Clancy from Unsplash

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Previous articleVinistra najavljuje 11. premijerno kušanje mladih malvazija u Zagrebu
Next articleMaldivi: koja je razlika između naseljenih i resort otoka