Wine – bike – gastro? Odaberite svoj program i krenite biciklom u vinogradarski raj Zlatne doline

krenite biciklom u vinogradarski raj Zlatne doline

Brojni turistički inovativni proizvodi pronalaze svoje mjesto na karti Požeško – slavonske županije a jedan od njih su i specijalizirani biciklistički programi. Požeško slavonska županija kao nizinsko područje  obrubljeno planinama, savršena je podloga za razvoj cikloturizma.  A odnedavno možete sami birati svoje iskustvo Zlatne doline kroz odabir posebnih ciklo –  programa, izvrsnih za sve ljubitelje prirode, dobrih vina i aktivnog odmora. 

krenite biciklom u vinogradarski raj Zlatne doline

Želite li jednodnevni aranžman, vikend iskustvo, vožnju požeškom dolinom uz bogati winetasting, kombiniranje ciklo iskustva s tradicijskom gastronomijom ili izletima na Papuk, možda uživati u berbi grožđa ili voziti se povijesnom jezgrom Požege – sve što trebate je izabrati neki od ponuđenih programa i prepustiti se iskusnom vodstvu prve agencije specijalizirane za Bike Hip and Hop biciklističke ture.

krenite biciklom u vinogradarski raj Zlatne doline

Luks Bike Adventure je prva specijalizirana turistička agencija sa sjedištem u Požegi, a osim što je vlasnik Igor Marač iskusni i pouzdani vodič biciklima po prirodnim ljepotama, povijesnoj ostavštini, vinarijama i restoranima, možete se s njime dogovoriti i da vas  njegovi bicikli dočekaju na točno određenim lokacijama koje odgovaraju vašim interesima i planu puta. Donosimo konkretan prijedlog bike ture kombiniran s winetastingom:

Isprobajte bike and wine aranžman Pleternica:

krenite biciklom u vinogradarski raj Zlatne doline

Ljubitelji prirode, bogatih hrastovih šuma i mirisnih vinograda, isprobajte za početak ovu biciklističku atrakciju:
Vozeći biciklom, po mješovito asfaltirano makadamskoj cesti imate priliku u početku vožnje silaskom na makadam po usponu od 17 %,  upoznati zadivljujuće prizore  Požeške gore. Nepregledne šume i vinogradi koji se prostiru pod pogledom, dostojna su nagrada za trud a dolaskom na vrh kod mjesta Ćosine laze i skrećući prema Pleternici,  kreće vaša avantura vožnje vrhom brda. Bicikliranje makadamskim putem 6 kilometara,  biti će poseban doživljaj dodatnim prolaskom kroz staru slavonsku hrastovu šumu.

krenite biciklom u vinogradarski raj Zlatne doline

Okrijepu i osvježenje pronaći ćete u vinogradu vinarije Markota gdje u se u okruženju ruža i loze možete odmoriti i okrijepiti u domaćinskoj atmosferi i zanimljivom buretu u vinogradu obitelji Markota.

Vožnjom po makadamskoj cesti, kroz vinograde vinogorja Pleternica, laganim spustom doći ćete do crkve u Pleternici. Nakon toga slijedi povratak na asfaltirani put kojim se vraćate u Požegu. Tamo vas čeka u Dubrovačkoj ulici vinarija Bartolović, sa vrhunskim vinima požeškog i kaptolačkog kraja. Slijedi okrijepa u vinariji kao i opcija kušanja vina, mogućnost uživanja u podrumu vinarije Bartolović. Nastavkom vožnje stižete do centra Požege, Trga Svetog Trojstva gdje i završava biciklistička ruta.

krenite biciklom u vinogradarski raj Zlatne doline

Pročitajte više o ciklo wine doživljaju iz Zlatne doline

O direktnom iskustvu biciklizma i wine tastinga pročitajte u tekstu; stazama-vina-ruza-okusa-upoznajte-pozesko-slavonski-raj.  Pripremite se za svoju avanturu, i ne oklijevajte istražiti jednu od najljepših kontinentalnil ciklo destinacija.

Požeško – slavonska županija prostrti će pred vama svu raskoš brda i dolina, osvojit će vas atraktivnim biciklističkim turama koje nježno izviru iz prirodnog krajolika, i pružiti vam odlično iskustvo pravog aktivnog odmora.

krenite biciklom u vinogradarski raj Zlatne doline

Dakako, na tom putu nećete ostati žedni ni gladni, jer u Požeško – slavonskoj županiji biciklizam je povezan s hedonizmom, gastronomija je iznad svih očekivanja, a ne zaboravite ni najnagrađivanije vinogorje u Hrvatskoj.

krenite biciklom u vinogradarski raj Zlatne doline

Sve o atraktivnim programima bicikliranja požeškom dolinom možete saznati na Luks Bike Adventure.
Izaberite jednodnevni ili višednevni program i krenite stazom okusa, mirisa, avanture i aktivnog odmora!
Istražite Zlatnu dolinu na dva kotača ovog proljeća i dobro došli!

Travel AdvisorHrvatska

Posjetite naš YouTube kanal.

Požeško – slavonska županija – raj za hedoniste

Sisak i bicikli se vole