Travel AdvisorTravel Advisor

Wizz dolazi u Zagreb?

Nakon Ryana i Wizz dolazi u Zagreb?

Niskotarifni prijevoznik Wizz Air pregovara sa Zračnom lukom Zagreb o potencijalnom povratku u glavni grad Hrvatske nakon deset godina. Lokalni mediji izvještavaju da Wizz vodi razgovore s najprometnijom hrvatskom zračnom lukom iz želje za pokretanja nekoliko linija. Vijest dolazi samo tjedan dana nakon što je Ryanair najavio otvaranje baze u Zagrebu. U rujnu bi trebao postaviti dva zrakoplova i započeti dvanaest novih linija.
Wizz Air nekada je održavao linije za Zagreba za Dortmund i London. Prestao je s letenjem iz Zagreba 2011. Od tada se u Hrvatskoj prvenstveno fokusirao na Split za kojeg  ovog ljeta planira šest novih sezonskih linija.

Pregovori su u tijeku

Izvršni direktor Wizz Aira Jozsef Varadi prethodno je rekao da je zagrebačka zračna luka preskupa za zrakoplovnu kompaniju.
“Zagreb je zrakoplovno okruženje visoke cijene s fluktuirajućom potražnjom. Ako Zračna luka Zagreb postane razumnija, zasigurno ćemo je smatrati prigodnom za širenje naše mreže “, rekao je tada gospodin Varadi.
Zračna luka Zagreb nedavno je pokrenula novu shemu subvencija kako bi potaknula dolazak novih zračnih linija. Popust uključuje 80% smanjenja naknade za uslugu prihvata putnika koja inače iznosi 17,5 eura po osobi. Da bi se kvalificirala, zrakoplovna tvrtka mora pokrenuti operacije iz glavnog grada Hrvatske do odredišta koja prethodno nisu bila direktno povezana 2019. i 2020. Prijevoznik također mora održavati rad tijekom cijele godine. Na taj se način ipak štite linije Croatie Airlines.

Ryan i Wizz bi mogli biti konkurencija, no to ovisi o odredištima

Izvršni direktor Ryanaira, Michael O’Leary, rekao je prošlog tjedna da će zrakoplovna kompanija pozdraviti prisutnost Wizz Aira u zračnoj luci Zagreb i da će biti spremna za natjecanje s niskotarifnim rivalom. S druge strane, Croatia Airlines poručila je da će svoje poslovanje prilagoditi novim okolnostima na tržištu što je više moguće. Wizz Air nastavlja širiti svoju prisutnost u bivšoj Jugoslaviji ovog ljeta lansiranjem devetnaest novih linija iz regije, uključujući novu bazu u Sarajevu. Prijevoznik će uvesti devet novih ruta iz glavnog grada Bosne i Hercegovine, šest iz Splita i četiri iz Beograda.

Ako se ostvari da i Wizz dolazi u Zagreb, onda će to biti veliki izbor direktnih letova i dobro došla konkurencija.

Iz Sarajeva leti na devet odredišta: Brussels Charleroi, Copenhagen, Dortmund, Eindhoven, Gothenburg, London Luton, Memmingen, Basel-Mulhouse-Freiburg (Euroairport) i Pariz Beauvais

Punim imenom Wizz Air Hungary Airlines Limited ima sjedište na na Međunarodnom aerodromu Ferenc Listz u Budimpešti. Najveća je Mađarska aviokompanija. Osnovana je 2004. Godine 2018. je prevezla 34 milijuna putnika. Koristi avione Airbus A 320.

Vijest prenosimo sa stranice Ex-YU Aviation News

Travel Advisor – Hrvatska

Posjetite naš YouTube kanal.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Instagram Savjetnik za putovanja

 

Previous articlePRF najbolji tretman za pomlađivanje
Next articleVodič kroz tradicionalne japanske sportove