Zagreb je najbolja zračna luka u Europi od 2 do 5 milijuna putnika

Autor članka:
Podijeli:

Zračna luka Zagreb dobila vrijedna priznanja

Putnici i korisnici usluga Zračne luke Zagreb ponovno su nagradili zračnu luku kroz redovito ACI/ASQ (Airports Council International/Airport Service Quality) istraživanje koje tijekom cijele godine provode ovlašteni anketari. Putnici zračnih luka su anketirani putem jedinstvenog ACI/ASQ upitnika, prema kojem je zagrebačka zračna luka osvojila tri nagrade: za najbolju zračnu luku u Europi s 2 do 5 milijuna putnika, za zračnu luku s najpredanijim osobljem u Europi i za najlakše putovanje do zračne luke u Europi.

Ovo značajno priznanje rezultat je istraživanja kvalitete usluga provedenog u 2022. godini. Ljetni mjeseci 2022. obilježeni su iznimno velikim gužvama u zračnim lukama diljem Europe i svijeta, stoga je priznanje za predanost osoblja i lakoću putovanja kroz putnički terminal Zračne luke Zagreb još značajnije i veće.

“Iznimno smo ponosni na činjenicu da je zagrebačka zračna luka u 2022. godini ponovno prepoznata i nagrađena kao najbolja zračna luka u Europi od 2 do 5 milijuna putnika za kvalitetu usluge. Posebno nas veseli što su putnici prepoznali predanost našeg osoblja u nastojanju da pruže najbolju moguću uslugu i osiguraju ugodno iskustvo putovanja putničkim terminalom Zračne luke Zagreb. Uskoro počinje ljetni red letenja, čime počinje primjena schengenskog režima putovanja u zračnim lukama u Republici Hrvatskoj. Vjerujemo da će ova promjena poboljšati raznovrsnost komercijalne ponude, a time i još bolje iskustvo putovanja za mnoge naše putnike.”, rekao je Huseyin Bahadir Bedir, predsjednik Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb d.d.

ACI je 6. ožujka 2023. objavio dobitnike ASQ nagrada za kvalitetu usluga zračnih luka

Terminal Zračne luke Zagreb
© Antoine Schibler from Unsplash

Program ACI/ASQ prepoznaje zračne luke diljem svijeta koje, prema mišljenju putnika, pružaju najbolje usluge zračnih usluga i iskustvo putovanja. Dobitnike možete vidjeti na linku.

Zračna luka Zagreb je prema anketi ACI/ASQ nagrađena kako slijedi:

  • Najnaprednija zračna luka 2017.,
  • Najbolja zračna luka u Europi prema veličini i regiji (2 – 5 milijuna putnika) 2018.,
  • Najbolja zračna luka u Europi prema veličini i regiji (2 – 5 milijuna putnika) 2019.,
  • Najbolja zračna luka u Europi prema veličini i regiji (2 – 5 milijuna putnika) 2020.,
  • Najbolje higijenske mjere po regijama (Europa) 2021. i The Voice of Customer Recognition te
  • Najbolja zračna luka u Europi prema veličini i regiji (2 – 5 milijuna putnika), zračna luka s najpredanijim osobljem u Europi i najlakše putovanje do zračne luke za 2022. godinu.

Autor naslovne fotografije: © Miguel Alcantara from Unsplash

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Nove objave