Zašto je Obertauern idealno mjesto za zimski odmor?

Zbog čega treba ići na skijanje u Obertauern ?

Ima snijega. Puno snijega. Zapravo niti u jednom skijalištu u Austriji i šire nema više snijega nago u Obertauernu.
Staze su odlične za sve vrste i uzraste skijaša. Ima i strmih i laganih, srednjih i baš onakvih kakve nam taj dan pašu.


Skijanje je u krug tako da se lako dođe na bilo koju stazu. Pogledi su prekrasni, a i gostione uz staze su vrlo primamljive.
Skijaške staze su svuda oko sela pa jednom kad se parkira auto zaboravite na njega. Većina parkinga oko sela je besplatna.
Beatlesi su sna Obertauernu proskijali snimajući film Help. Ako su mogli oni, onda mogu i svi drugi. Znamo da nisu bili neki posebni sportaši.


Apres ski zabava je garantirana. Svaki dan tj.svako popodne od 3 na dalje je cupkanje u pancericama omiljeni oblik fitnessa oko šankova brojnih barova.
Nakon apres ski svi, naravno, jako ogladne pa treba brzo u alkohol potopiti neki dobar bečki, kajzeršmarn ili gulaš od divljači što je ovdje veliki specijalitet.


Obertauern je blizu, Od Zagreba i manje od četiri sata autom. Prije je bilo i brže, no od kada su postavljene kamere na slovenskim i austrijskim autocestama valja voziti točno koliko piše.
Terasa za sunčanje ima na raznim lokacija. To je važno kako bi u svako doba dana našli onu pravu okrenutu prema suncu. Uz to paše i viljamovka.


Skijanje u Obertauernu je zabavno. Nešto kao torta. Red skijanja, pa red sunčanih terasa, pa opet skijanje, pa opet terase, pa apres ski…kao prava Esterhazy torta.
Visinske pripreme, toliko popularne među sportašima, imaju razloga. Selo je na 1630 m što je izvrsno za boravak i punjenje baterije malih i velikih.


Pravo obiteljsko odmaralište s izuzetno bogatom ponudom hotela i apartmana svih kategorija. Škole skijanja zapošljavaju učitelje koji govore više od 50 jezika pa i naš.

Zbog čega treba ići na skijanje u Obertauern
Na skijanje u Obertauern se ide čitave sezone i zaista je mjesto za idealan zimski odmor.

Travel Advisor – skijanje

Pretplatite se na naš YouTube kanal

Savjetnik za putovanja na FB i IG

Obertauern je spreman za sezonu

 

Gdje kupiti najbolje skije u Zagrebu