Travel AdvisorTravel Advisor

Zašto treba posjetiti najljepše vidikovce otoka Hvara?

Vidikovci otoka Hvara

Otok Hvar nije samo otok sunca i mora, već mnogobrojnih plaža i obližnjih otočića, fenomenalne gastronomije, opojnog vina i zlatnog maslinovog ulja. Otok obiluje lijepim i pristupačnim vidikovcima koji su čarobna mjesta pri izlasku ili zalasku sunca.

Podijelit ćemo s vama najbolje vidikovci otoka Hvara gdje možete snimiti fotografije s impresivnim pogledom od kojeg zastaje dah.

Smilje – Marija Vukelić

SV. ANTE – ANTONIJ

Vidikovac sv. Antonij jedan je od najljepših vidikovaca otoka Hvara. Na visini od 500 m imat ćete jedan od najboljih pogleda na otok Šćedro i Korčulu, Pelješac, Zavalu i Ivan Dolac. Malo dalje od vidikovca pogled seže na sjevernu stranu otoka Hvara i to na: Pitve, Vrisnik, Svirče, Jelsu, Vrbosku, otočić Zečevo, otok Brač i Makarsku rivijeru. Ako želite iskusiti izlazak sunca ovo je mjesto gdje se morate naći. Postoje čak tri puta koji vode do ovog vidikovca, preko Pitava, preko Humca ili iz Zavale. Prijelaz preko brda jedna je od najboljih biciklističkih staza, a sama vožnja ili pješačenje do vidikovca nudi još prekrasnih mjesta za panoramske poglede i uživanje u prirodi. Ako idete pješice svakako ponesite sa sobom vodu i primjerenu odjeću i obuću.
Pri izlasku i zalasku sunca otok poprima tople boje, a to je i razlog zašto su obrisi različiti u različito doba dana.


SV. NIKOLA– MIKULA

Najviši vrh otoka Hvara nosi ime po sv. Nikoli, zaštitniku pomoraca i djece. Spomenuti vrh nalazi se na uzvisini od 626 m. Na samom vrhu nalazi se crkvica sv. Nikole koju je 1487. godine sagradio Matija Ivanić, a tu je i veliki kameni križ koji je postavljen 1998. godine povodom utemeljenja Hvarsko-bračko-viške biskupije. Kao i kod vidikovca sv. Antonij i na ovaj vidikovac vode tri puta: preko Dubovice, preko Svirača (treba 2 sata i 15 minuta) i preko Dola (treba 2 sata i 15 minuta) i iz Sv. Nedjelje (treba 1 sat i 15 minuta). Kako je svugdje makadam, ako se odlučite ići autom preporučujemo vam da krenete putem preko Dubovice. Vidikovac se nalazi točno poviše mjesta sv. Nedjelja te pruža panoramski pogled na obližnje otoke.

Vidikovci Hvara su posebna mjesta s kojih se vidi “pola” Jadrana.

TZ Jelsa

Travel Advisor – Wine & Gastro

Posjetite naš YouTube kanal.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Ski & Outdoor Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Previous articleDani vina! Sve velike sorte imaju svoj dan!
Next article10 razloga za posjetiti povijesni biser Dalmacije – Šibenik