Travel AdvisorTravel Advisor

Da, postoje zemlje bez Corone

Koje su zemlje bez Corone?

Comoros, Lesotho, Južni Sudan, Sao Tome i Principe, Maršalovi otoci, Micronesia, Nauru, Kiribati, Palau, Samoa, Tuvalu, Vanuatu, Tonga, Solomonovi otoci, Tajikistan, Turkmenistan, Jemen i Sjeverna Koreja.

Comoros

Comoros su maleni otoci između Madagaskara I obala istočne Afrike tj.Mozambika. Glavni grad je Moroni, a većinska religija Islam. Stanovnika je oko 800 tisuća. 1974. su postali nezavisni. Do tada su bili francuska kolonija. Od četiri otoka arhipelaga jedan (Mayotte) je I dalje pod francuskom zahvaljujući referendum na kojem su stanovnici tako odlučili. Od osamostaljenja na otocima se povremeno bore različite političke struje sa svojim policijama. Comoros, unatoč divnoj prirodi I plažama nije turistički atraktivan pa vjerojatno virus nije niti stigao do ove male države.

Lesotho

Kraljevina Lesotho je nezavisan teritorij okružen Južno Afričkom Republikom. Ima oko dva milijuna stanovnika. Glavni grad je Maseru. Zemlja je bila Engleska kolonija (Basutoland) do 1966 kada je stekla nezavisnost. Kralj Letsie III je apsolutni vladar, no misli se da državom u biti vlada vojna hunta. Zbog svojeg geografskog položaja država je ovisna o JAR. Turistički je bila aktivna, no ne previse. Za sada nije prijavljen ni jedan slučaj zaraze virusom.

Samoa

Rajsko otočje daleko od svega. Nalazi se negdje između Australije I Južne Amerike. Poznato je po rajskim plažama I predivnoj prirodi. Nezavisna država Samoa se sastoji od dva veća otoka I četiri manje. Glavni grad je Apia. Jedan od otoka arhipelaga je Američka Samoa (glavni grad Pago Pago). Samoa je bila novozelandska kolonija do 1962. Poznata je tragedija iz 1918.kada su vojnici donijeli virus gripe od kojeg je umrlo gotovo 50% stanovništva. 2011.su promijenili vremensku zonu. Turizam je značajni izvor Prihoda. Avionima je povezana s Amerikom, Azijom I Australijom.

Slične zemlje iz okruženja koje također nisu prijavile zaražene corona virusom su: Vanuatu, Tonga, Tuvalu, Solomonovi otoci, Nauru, Kiribati, Micronesia, Marshall Islands te Palau u Filipinskom moru

.
Sao Tome I Principe

Demokratska otočna država u Gvinejskom zaljevu zapadne Afrike. Sastoji se od arhipelaga udaljenog oko 250 km od obale. Ima oko 200 tisuća stanovnika. Otoci su bili ne naseljeni do dolaska Portugalaca u petnaestom stoljeću. Današnji stanovnici su potekli od robova jer je glavni otok bio središte trgovine ljudima. Službeni jezik je Portugalski. Do 1974.su bili portugalska kolonija. Turisti obožavaju otoke I krajolike kao da sui z filmova o izgubljenim svjetovima. Spoj plaza I džungle te netaknute prirode. Nema masovnog turizma koji ih je preskočio pa su ostali rajsko otočje pored Afrike.

U Jemenu bjesni rat pa ne možemo znati ima li tamo virusne epidemije jer se izgleda nitko time ne bavi. Sjeverna Koreja je I tako zatvorena zemlja pa je moguće da virus nije doša do njih jer su putovanja ograničena za većinu stanovništva. Tajikistan i Turkmenistan su neka slična varijanta bez puno informacija koje dolaze iz tih zemalja.

Popis stranica na kojima se možete informirati o kretanju Corona virusa

Travel Advisor – putovanja

Posjetite naš YouTube kanal.

Kako se Bali oporavlja od turista.

Previous articleKakva je budućnost aviokompanija?
Next articleNjemačka pomaže prostitutkama