Travel AdvisorTravel Advisor

Kako isplanirati zanimljivo putovanje oko pola svijeta u zemlje u kojima nema corona virusa ?

Kako isplanirati zanimljivo putovanje oko pola svijeta u zemlje u kojima nema corona virusa?

Sirija

Zemlje u kojima nema corona virusa se mogu povezati u jedno putovanje. Komplicirano, ali moguće. Najbolje početi s najbližom zemljom. Sirija je, djelomično još u ratu, no dobar dio zemlje nije I oporavlja se te zove turiste kako bi svojim boravkom pomogli. Damask je relativno siguran. Poneka auto bomba ili Izraelski zračni napadi te tajna policija koja lovi protivnike režima su jedini koji čine nelagodu turistima. Putnici – avanturisti su počeli dolaziti u ovu napaćenu zemlju nakon gotovo deset godina izolacije. Postoji I posebna grupa ljudi koja obilazi mjesta stradala u ratu. To se zove “dark tourism”.

Botswana

Nakon Sirije najbolje je put Afrike. Botswana je jedna od pet najboljih zemalja za foto safari. Lavovi se mogu vidjeti I u Tanzaniji I Južno Afričkoj Republici, no doživjeti širinu Okavango delte je nešto što se pamti čitav život. Ne tako davno, 2001.nije više bilo nosoroga, a danas ih je više od 200 što jasno ukazuje na ozbiljnost zemlje oko očuvanja prirode. Najljepša putovanja u Afriku.

Namibija

Slično I ništa manje atraktivno, a ipak drugačije je u Namibiji. Uredna I čista zemlja, možda je I najfinija u Africi. Barem je na mene ostavila takav dojam. Svi znaju Engleski, a mnogi I Njemački jer je nekad bila njihova kolonija. I danas mnogi Nijemci kupuju nekretnine u ovoj zemlji jer se osjećaju kao kod kuće. Direktna linija Air Namibije Frankfurt – Windhoek svakako tome pomaže. Etosha nacionalni park je najpoznatiji. Pustinja je posebna atrakcija.

Kenija

Kenija je još jedna zemlja u kojoj se može uživati na safarijima. Masai Mara, Amboseli, Tsavo su samo najpoznatiji parkovi za gledanje životinje, no ima ih još. Osim tog dijela odmora postoji I onaj ležerniji. Kenijska obala je jedna duga pješčana plaza. Diani Beach je proglašena najljepšom plažom Afrike. Možda ne bi stigli u jednom putovanju posjetiti još Angolu, Obalu bjelokosti I Etiopiju jer možemo odletjeti u Myanmar. Jedan dan u Keniji.

Myanmar

Jedina azijska zemlja koja nije prijavila osobe zaražene COVID 19 virusom pa možemo samo tome vjerovati. Zemlja je izuzetno bogata povijesno kulturnim lokalitetima pa je I tjedan dana malo da se obiđe glavni grad Yangon, jezero Inle, Bagan sa stotinama hramova I još mnogo toga.

Za kraj kupanje.

Maldivi ili Cipar pitanje je sad?
Svaka od ove dvije destinacije je zanimljiva na svoj način.

Na Cipru ima toliko zanimljivih starih gradova, utvrda, spomenika, lijepih plaža I svega što se niti za tjedan dana ne može obići. Maldivi su mali otočići, svaki po jedan resort, često vrlo skupi I nema se što za vidjeti.

Samo kupanje na rajskim plažama I idealna destinacija za odmor.
Može se sastaviti zanimljivo putovanje po zemljama koje bi inače teško spojili. Zemlje u kojima nema corona virusa – 6.3.je bilo tako, kako je danas najbolje sami znate.

Travel Advisor – putovanja

Posjetite naš YouTube kanal.

Previous articleDobre vijesti iz Air Francea i KLM-a
Next articleIdealni uvjeti za skijanje na Krvavcu