Travel AdvisorTravel Advisor

Zima u Nacionalnom parku Plitvička jezera

Uživajte u zimskoj čaroliji u Nacionalnom parku Plitvička jezera

Ima nešto čarobno u tišini zime, krajolicima u kojima vrijeme kao da je stalo, gdje plitvička šuma pruža predivne vidike na jezera skrivena ostatak godine. Ove zime doživite idilične prizore uspavane prirode Plitvičkih jezera, osjetite blagodati iscjeljujućeg boravka na svježem zraku i kušajte bogatstvo gastronomske ponude inspirirane ličkom tradicijom. Iskoristite povoljne cijene ulaznica do 31. ožujka 2023. od 10 eura (75,35 kn) po osobi i doživite pravu zimsku idilu Nacionalnog parka Plitvička jezera.

© Lucija i Rade Jug

Povoljne cijene ulaznica vrijede od 1. siječnja do 31. ožujka 2023.

  • Odrasli: 10,00 € (75,35 kn) po osobi
  • Studenti: 6,50 € (48,97 kn) po osobi
  • Djeca 7-18 godina: 4,50 € (33,91 kn) po osobi
  • Djeca do 7 godina: GRATIS

Smjestite se u srcu parka – u Hotelu Jezero

Kako biste doživjeli jedinstven zimski odmor i odmak od užurbanog ritma svakodnevice, iskoristite jedan od aranžmana koji sadrži jedan, dva ili tri noćenja s doručkom ili polupansionom u Hotelu Jezero i ulaznicu u Nacionalni park Plitvička jezera.

Ova posebna ponuda upotpunjena je popustima na brojne sadržaje:

  • finska sauna u hotelu Jezero,
  • masaža u kozmetičkom salonu Fors Fortis,
  • jahanje na ranču Terra,
  • ulaznica za posjetu Cerovačkim špiljama.

Svi oni koji odluče izabrati uslugu noćenja s doručkom, dobit će i popust na večeru u restoranu Lička kuća tijekom cijelog njihovog boravka.

Restoran Lička kuća – spoj iskonske Like i vrhunske gastronomije

Izgrađen 1972. godine i uređen kao inačica etno muzeja, restoran Lička kuća svojim ambijentom i gastronomskom ponudom temeljenom na namirnicama lokalnog podrijetla, autentično oživljava bogatstvo tradicije ličkog kraja. Sama šetnja kroz restoran vodi vas u drugi svijet, umirujuću toplinu nekadašnje ličke kuće. Mirisi i okusi vraćaju vas u djetinjstvo i kuhinju naših baka, gdje je hrana ručno rađena od namirnica iz domaćeg uzgoja.

U pripremi jela koriste se prehrambeni proizvodi lokalnog podrijetla, od kojih su mnogi zaštićeni oznakom regionalnog sustava kvalitete Lika Quality kao proizvodi proizvedeni u ekološkoj oazi Lika destinacije i provjerene sljedivosti od obiteljske farme do stola. Uz korištenje domaćih namirnica iznimne kvalitete djelatnici pripremaju vlastite temeljce te proizvode lokalni sirni namaz – ličku basu, kobasice, valjuške od krumpira pa čak i pekmez od domaće šljive bistrice, sve bez upotrebe bilo kakvih aditiva ili umjetnih pripravaka.

Zamislite samo ovaj prizor: otvoreno ognjište, pucketanje vatre koja titra ispod ražnja, zrak ispunjen aromatičnim začinima i mirisima koji najavljuju da će se svježe pečen lički specijalitet pojaviti na vašem tanjuru za samo nekoliko minuta. Otkrijte ovu gastronomsku avanturu u nezaboravnom ambijentu Ličke kuće, dopustite da osvoji sva vaša osjetila i povede vas na putovanje kroz stoljeća tradicije ličkog kraja!

Sve informacije pronađite na: https://np-plitvicka-jezera.hr/zima-na-plitvickim-jezerima2023/

Dođite na zimski odmor i doživite čari ličke zime na Plitvičkim jezerima!

© Lucija i Rade Jug

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Previous articleKoji je grad najbolji za život?
Next articleČetiri dana Amsterdama i okolice za uživanje