Travel AdvisorTravel Advisor

Znate li da u nekim gradovima postoje električni bicikli i romobili za najam ?

Znate li da u nekim gradovima postoje električni bicikli i romobili za najam ?
Uberova kompanija Jump radi upravo to. Postavlja po gradovima električne bicikle i romobile (scooters)
U Europi u gradovima: Berlin, Brussels, Lisabon, London, Madrid i Pariz.
Sjeverna Amerika : Atlanta, Los Angeles, Chicago, Miami, Denver, New York, San Diego, San Francisco, Washington, Santa Monica i još neki
Električni bicikli i romobili (scooter) su od prošle godine novi hit produkt kompanije Uber. Pod brandom Jump se u mnogim gradovima pojavila opcija unajmljivanja električnih bicikala i romobila.
S istom aplikacijom se pretražuje lokacija bicikla i romobila. Nije potrebno skidati novu aplikaciju. U gradovima gdje postoji ta ponuda taj se dio pojavi kad se otvori aplikacija. Tamo gdje nema takve ponude se ne vidi.

Image result for how to use uber bike

Aplikacija vrlo jednostavno locira bicikl i romobil pa ih je lako naći. Za razliku od prijašnje ponude gradskih bicikala koji su uvije bili na određenim stanicama gdje su bili osigurani, kod Ubera se nalaze svuda gdje ih netko ostavi. Vozila su jarke crvene boje i lako ih je prepoznati. Na njima je natpis bijelim slovima Jump.

Image result for how to use uber bike

Ideja kompanije je da preuzme tržište mikro mobilnosti. Prema neki pokazateljima već sada više koristi ta prijevozna sredstva od taxija. Baterije su promjenjive što se pokazala ključna prednost pred ostalim davateljima sličnih usluga. Zamjena baterije je jednostavna i to kompaniji daje prednost jer ne treba povući bicikl iz prometa na punjenje.
Električni motor daje dodatni snagu do brzine od oko 30 Km/h. Kada se prestane pedalirati i bicikl gubi na brzini. Na biciklima je previđeno mjesto za umetanje telefona kako bi se mogla pratiti navigacija.

Image result for how to use uber bike

U vožnji treba pratiti prometne propise i signalizaciju. Bilo je prijavljeno nekoliko problema s kočenjem pa je dobro provjeriti stanje vozila prije jurnjave po gradu. Japanski Shimano je razvio posebne kočnice i brzine za ove bicikle.
Sličnu uslugu nudi i konkurent na globalnom tržištu Lyft.

Related image

Strelovit uspjeh dijeljenja prijevoza javnim električnim vozilima ne bi trebao biti iznenađenje. Mala, lagana vozila u zagušenim urbanim sredinama se čine kao idealno rješenje za brži i zdravi prijevoz. Svi koji sjede u automobilima čekajući da se kolona pokrene dobro znaju osjećaj kad vide bicikle kako lagano prolaze kroz gužvu i pored njih.

Image result for how to use uber bike

Kako funkcionira?
1) pronalaženje najbližeg vozila na aplikaciji
2) na tel stiže šifra za otključavanje
3)Vožnja i na kraju zaključavanje na nekom mjestu na kojem ne smeta prometu i gdje je to dozvoljeno.

Travel Advisorbusiness

Pretplatite se na naš YouTube kanal

Trendovi u turizmu 2019.

Sve više žena putuje u potrazi za sexom

Na što paziti kod rezervacije smještaja preko Airbnb-a?

 

 

Previous articleKoje su zemlje idealne za posjet u lipnju?
Next articleIstanbul me nije pretjerano oduševio