Travel AdvisorTravel Advisor

Uskoro avionima u Veliku Britaniju: Uvodi se zračni koridor

Velika Britanija uskoro uvodi zračni koridor sa zemljama koje imaju relativno nizak broj slučajeva na COVID-19. No, ostaje pitanje kada će taj koridor točno biti u snazi i za koje države.

Ali, ipak, možda je i bolje ostati u Hrvatskoj.

Karantena pri dolasku

Lideri industrije turizma su gorko reagirali na potvrdu da će biti obavezna karantena od 14 dana za sve turiste koji dolaze u Veliku Britaniju. Odmah su pisali državnom tajniku Priti Patelu u četvrtak, nadajući se da će se restrikcije ukinuti.

“Zadnja stvar koju turizam treba su obavezne karantene”, rekli su.

Patel je najavila pravila izolacije prošlog tjedna, govoreći: “Moramo se nekako nositi sa situacijom kako se povećava broj turista.” Rekla je da i razumije koliko će to sve biti teško za turistički sektor, ali je naglasila da su upute vlade da se ne putuje.

Međutim, postoji tračak nade, jer ministar zrakoplovstva Kelly Tolhurst je potvrdio da Velika Britanija razmatra zračne koridore.

Zračni koridor s određenim zemljama

Zračni koridor je možda i najbolje rješenje za zemlje unutar Europske Unije. Brojne ga države razmatraju, uključujući i Veliku Britaniju.

Koristeći se tim zračnim koridorima, dopustilo bi se ljudima iz zemalja s relativno niskim brojem slučajeva COVID-19 nesputano putovanje u druge zemlje.

Za sada se priča o tome da bi u Veliku Britaniju mogli dolaziti ljudi iz Francuske, Portugala, Njemačke i par drugih zemalja. Za sada se ne zna ništa o Hrvatskoj. Ne zna se ni kada bi točno to sve trebalo krenuti.

Međutim, možda postoji mogućnost da se ode u jednu od tih zemalja ako je nesmetan promet u tu zemlju i onda iz te zemlje u Veliku Britaniju.

Previous articleKako biti turist u vlastitoj zemlji
Next articleTartufi u Turopolju