Travel AdvisorTravel Advisor

Postaje li Egipat zimska top destinacija?

Egipat privlači turiste velikim popustima

Egipat se s pandemijom korona virusa bori već skoro godinu dana, a stalne restriktivne mjere nastavile su slabiti egipatski turizam. Pojavom hladnijeg vremena sve je više slučajeva korona virusa, a novi soj zaraze nimalo ne olakšava stvari.

© Omar Elsharawy

Turistička industrija je duboko pogođena, a zajedničkim naporima egipatski su ministri zrakoplovstva i turizma pokrenuli strategiju nazvanu Uživajte u zimi u Egiptu” („Enjoy your Winter in Egypt“). Radi se o inicijativi čiji je cilj promocija lokalnog i međunarodnog turizma.

Program traje od 15. siječnja do 28. veljače i njime u Egipat žele privući putnike koji izbjegavaju sjevernoameričke i europske hladne temperature jer ih tamo očekuju ugodne temperature u rasponu od 16 do 28 Celzijevih stupnjeva.

Ministarstvo turizma najavilo nove cijene zrakoplovnih karata

Najavili su kako će cijena zrakoplovnih karata od Kaira i Aleksandrije do Luxora biti dostupne po paušalnoj cijeni od 96 USD. Cijene za Aswan, Sharm el Sheikh, Hurgadu ili Tabu ne bi trebale koštati više od 115 USD, dok će karte za Marsa Alamu koštati 128 USD. Te su cijene utvrđene nakon poreza, a trebale bi biti korisne i za Egipćane i za strance.

© Adrian Dascal

Ponuda, kojom će upravljati EgypAir, uključuje i popust od 20% na sve međunarodne letove do i iz Egipta. Sve to čine u cilju da strategija bude što privlačnija stranim putnicima.

Nema privlačne inicijative bez pomoći lokalnog ugostiteljstva

Zato su se ovom planu pridružila arheološka nalazišta i muzeji u egipatskim gubernijama Qena, Luxor i Aswan te su cijene ulaznice smanjili i do 50%. Inicijativi su se pridružili i hoteli koji su pristali ponuditi popuste na smještaj tijekom trajanja programa. Međutim, još se čeka potvrda imena hotela.

© Fynn Schmidt

Turizam je jedna od najteže pogođenih industrija

Pandemija i ograničenja pogodila su egipatski turizam, a sve je rezultiralo padom broja posjetitelja od 70% u 2020. godini. Dramatičan gubitak prihoda od turizma znači da su u 2020. godini od turizma ostvarili 4 milijarde dolara. To predstavlja značajno manji iznos u odnosu na 13 milijardi dolara koje su zaradili samo godinu ranije. S dovoljno turista koji prolaze i troše novce u lokalnim hotelima, restoranima i piramidama, egipatska vlada očekuje da će se vrlo brzo oporaviti od udara koji im je nanijela pandemija.

Travel Advisor

Pretplatite se na naš YouTube

Savjetnik za putovanja na FB i IG

Previous articleGdje putovati, a da nije prezahtjevno?
Next articleZnaš li koja je najgora aviokompanija za vraćanje novca