Znaš li što je Premium ekonomska klasa?

Autor članka:
Podijeli:

Premium ekonomska klasa se često u šali zove business class za siromašne.

Je li zaista tako?

I je i nije.

Poslušajte članak:

 

 

Posljednjih sam godina često letio ovom klasom sa nekoliko raznih aviokompanija.

Kao prvo treba naglasiti da se premium ekonomska klasa nalazi u avionima na dužim međunarodnim letovima, osim nekih internih američkih linija. Uglavnom se radi o američkim i europskim aviokompanijama. One, nama toliko drage kompanije iz zaljeva dosta kasne s uvođenjem ove nove klase.

Premium economy

Mnogima, kao i meni, je ponuda premium ekonomske klase važna pri odabiru aviokompanije. Toliko važna da ću radije birati nešto duži let ako mogu dobiti tu klasu po povoljnoj cijeni.
Činjenica jest da su sjedala šira i da ima puno više mjesta za noge. Neka se i mogu dublje nagnuti, a da to ne smeta drugim putnicima. Razlika je i u kvaliteti hrane, nešto je bolja od ekonomske klase, no niti blizu one koja je u ponudi u poslovnoj klasi.
Važno je znati da su u avionima sjedala premium klase odmah iza businessa, a prije ekonomske što znači da se pune prije ostatka aviona i izlazi prije. Sjedala su nova pa imaju veće ekrane za zabavu. Imaju oko 15 cm više mjesta za noge, što je puno, a to dobro znaju česti putnici na dalekim i dugim letovima.

United

Što nudi Premium ekonomska klasa:

Šire sjedalo
Dodatni nagib sjedala
Podesivi nasloni za glavu, noge ili lumbalni oslonac
Veći osobni TV ekrani
Priključci za napajanje prijenosnog računala ili telefona
Kvalitetnija ponuda hrane

Kada se isplati kupiti?

sjedala
Ekonomska klasa

Kada je cijena do 30% veća od standardnog ekonomskog razreda. Vjerujem da je to dobra vrijednost za putnika koji želi veću udobnost. Također je moguće u last minute vremenu ili na samom aerodromu doplatiti “upgrade” što može biti jeftinije, ako zračni prijevoznik nije unaprijed popunio premium mjesta,

Cijena karte Premium Economy općenito je 65% ili više jeftinija od cijene karte u poslovnoj klasi. Što se tiče prostora i pogodnosti, ove dvije klase se bitno razlikuju. S poslovnom klasom se nudi dodatnih 50% više prostora za noge, sjedalo se spušta u ravan položaj, te vrhunsku ponudu hrane i vina.

Premium ekonomska klasa

Aviokompanije koje imaju isprobanu dobru premium ekonomi klasu su United, British, Lufthansa i drugi. Qatar i Emirates su najavili preuređenje aviona uz dodatak nove klase. Vjerujem da će biti još bolja.

Svatko zna za sebe što mu je važnije. Cijena ili udobnost.

Travel Advisor – Putovanja

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Kakav je život u New Yorku

Zašto su putovanja u inozemstvo važna za mlade ljude?

Nove objave