Travel AdvisorTravel Advisor

Island: Kada ga posjetiti i što vidjeti tijekom posjeta ovom čudnom otočiću

Island je od 2008. doživio nagli broj porasta broja posjetitelja. Nakon izlaska iz krize ljepota ove zemlje postala je eksponiranija i pristupačnija sve većem broju ljudi. Društvene mreže i predivne fotografije pejzaža i ledenjaka odigrale su veliku ulogu u tome.

Porastom broja turista narasle su i cijene, pa je putovanje u Skandinaviju jedno od skupljih putovanja.

Kada je najbolje otputovati na Island?

Na Islandu je najtoplije u srpnju i kolovozu, i zato je to najpopularnije vrijeme za otići u ovu hladnu zemlju. Lipanj, kada dan traje 24 sata, privlačan je turistima gotovo jednako. Iako, ni posjet u ljetnim mjesecima nije garancija da ćete izbjeći loše vrijeme. To je ovdje uobičajeno, podjednako kao i izmjena svih godišnjih doma u jednom danu. Kraj rujna i početak listopada također znaju biti ugodni, pa je i tada dobro planirati put na Island.

Ipak, na Island je najbolje doći ljeti, kada su sve planinske ceste otvorene i sve atrakcije koje čine ovu zemlju tako posebnom, dostupne.

Kada vidjeti kitove na Islandu?

Najbolji mjeseci za susresti ove prekrasne životinje su lipanj i srpanj. Sjeverni Island najbolje je mjesto za vidjeti kitove i dupine koji se pare u Atlantiku od svibnja do kolovoza.

Kada na termalne izvore Islanda?

Termalni izvori jedna su od najvažnijih komponenti islandske kulture. Jednako su važni za društveni život stanovništva, koliko i za zdravlje. Kupališta u  Reykjavíku otvorena su cijelu godinu, ali probajte posjetiti i malo skrivenija mjesta. Istražujte i uživajte u prirodnim bazenima s vodom ugrijanom od geotermalne aktivnosti

Stručnjaci kažu da su rujan i listopad idealni. Ceste su još uvijek prohodne, a turista je sve manje. Turisti koji žele u Plavi laguni, najpoznatiji spa u Islandu, također bi trebali izbjeći najpopularnije mjesece. Uvijek je najbolje planirati put krajem ili početkom sezone kada su gužve nešto manje.

Polarna svjetlost

O ovoj bajkovitoj pojavi već smo pisali. Da bi u njoj mora vam puno toga ići na ruku. Tma, dobri vremenski uvjeti i jaka sunčeva aktivnost. Ako dođete u pravom trenutku prizori su nezaboravni. Najbolje vrijeme za vidjeti polarnu svjetlost je od sredine listopada, pa sve do ožujka.

Travel AdvisorYouTube kanal.

Previous articleKoje gradove treba posjetiti zimi ?
Next articleMalta zimi nije ništa manje zanimljiva