Travel AdvisorTravel Advisor

Zašto trebate posjetiti Mexico City?

Mexico City može biti vaša avantura života

Mexico City je moj san još otkad sam kao mala gledala meksičke sapunice. Zvuči kao klišej, zar ne? Možda, no ovdje ipak vrijedi ona da se o ukusima ne raspravlja. Odlučila sam istražiti što osobe koje su ga posjetile najviše izdvajaju i što ga čini posebnim. Bilo bi dobro razmisliti o putovanju u ovaj grad prije nego postane glavna turistička destinacija.

Hrana

© Federico Ramirez from Unsplash

Zbog Mexico Cityja ćete zaboraviti na brzu hranu u uobičajenim franšizama koje viđate svaki dan. Brza hrana ovdje se zove ulična hrana, a po cijelom se gradu nalaze prodavači tacosa. Birajte između piletine, barbacoe ili govedine, a možete izabrati i vlastitu mješavinu mesa.

Gradska arhitektura

Mexico City ima impresivnu arhitekturu i to ne zbog visokih, modernih zgrada, već zbog kolonijalne arhitekture iz 17. stoljeća. Vidjet ćete ju posvuda – od nevjerojatnih crkava i oltara u baroknom stilu do starih palača poput Downtown Mexico Hotela.

Pogledajte piramide

© Abimelec Castillo from Unsplash

Arheološka nalazišta nalaze se po cijelom Mexico Cityju, a najbliži je Templo Mayor pored Zocala i Catedral Metropolitana. Otprilike 45 minuta vožnje, uputite se do piramida Teotihuacan na jednodnevni izlet i pogledajte piramidu sunca i mjeseca. Savjetuje se da se ponese gotovina za suvenire i piće jer u blizini nema bankomata.

Katedrale i crkve

Izdvojite vrijeme kako biste posjetili što više katedrala i crkava. Bogate su arhitektonskim detaljima, a mnoge potiču iz španjolskih kolonijalnih vremena. Ovi se hramovi ističu kao nevjerojatni.

Još malo arhitekture

Preporučuje se da stanete usred Zocala i divite se vladinim zgradama. Također, ističe se kako se ovdje mogu snimiti sjajne panoramske fotografije. One će vam zasigurno ostati kao uspomena na predivno vrijeme provedeno u Mexico Cityju.

© Luis Andrés Villalón Vega from Unsplash

Osjećate se avanturistički?

Posjetite tržnicu Sonora koja se nalazi samo nekoliko minuta od centra grada ili nekoliko stanica metroom. Na ovom ćete mjestu pronaći sve: čarolije, ljekovito bilje, uličnu hranu, igračke, odjeću i još puno toga. Savjetuje se da tamo odete rano ujutro radi sigurnosti. Ne preporučuje se ići kasno poslijepodne ili noću.

La Casa Azul

U prijevodu Plava kuća, a radi se o Muzeju Fride Kahlo gdje ćete imati priliku oživiti umjetnika u sebi. La Casa Azul nije baš blizu centra grada, no dostupna je automobilom ili taksijem.

El Chon Restaurante

Ako želite kušati i malo prašpanjolske hrane, preporučuje se restoran El Chon. Ovdje ćete pronaći pečene crve od agave (gusanos de maguey), jajašca komaraca (ahuautle o chinche de agua), male rakove (Chapulines), ličinke mrava (Escamoles) i još mnogo toga.

Četvrti Roma i Condesa

Moram priznati da sam u sapunicama često čula imena ovih kvartova. Radi se o rezidencijalnim četvrtima, s nekoliko trgova i crkava, no odlične su kako biste doživjeli Mexico City poput lokalnog stanovnika.

Vrijeme je za Lucha Libre!

© Claudia Raya from Unsplash

Posjetite hrvačku katedralu, omiljeni meksički sport među gledateljima. Možda ste imali priliku vidjeti ove borbe na televizoru, a uživo je sigurno još bolji doživljaj. Dobro se zabavite s prijateljima i navijajte za omiljene superjunake ili zlikovce.


Autor naslovne fotografije: © Bhargava Marripati from Unsplash

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Previous articleKoje su najbolje Formula 1 destinacije?
Next articleOvaj vikend dođite u Hvar na “Degustacije hvarskih vina”