Search
Close this search box.

5 razloga zašto vam treba savjetnik za putovanja, sada više nego ikada

Autor članka:
Podijeli:

Savjetnik za putovanje, što će mi to?

Samo ću unajmiti vilu u Toskani sam. Jednostavno je. Zašto bi Savjetnik za putovanje znao bolje? Samo potražite “Villa rentals Tuscany” u Google, i onda prođite kroz četiri i pol milijuna odgovora. Nažalost, od tih 4.5 milijuna, pola je lažno, a ostatak je ili netočan ili nejasan. Da idete ovim putem, svaki put bi vam trebala godina i pol da nađete točno ono što tražite. Koja su uopče nova mjesta označena kao baština UNESCO?

Čak i da nekako uspijete doći do onoga što tražite, velika je šansa da ćete to masno platiti ili da uživo uopće neće izgledati isto kao na fotografijama. Zato vam treba savjetnik za putovanja. Savjetnici za putovanja će vam pomoći da nađete lude ponude, bit će vaš advokat i rješavat će vaše probleme. No, to nisu jedini razlozi zašto vam trebaju. Nadalje u tekstu ćemo navesti pet glavnih razloga zašto si morate naći dobrog savjetnika za putovanja.

 

Hitni slučajevi

savjetnik za putovanja

Ovo je jedan od najčešćih problema kod putovanja. Stvari se događaju, a pogotove one vezane uz nepredvidivo vrijeme i klimu. To, naravno, nisu jedini problemi. Mogu se dogoditi problemi s letovima, vlakovima, vulkanskim erupcijama, neredima ili požarima. I skoro svake godine čujemo o nekoj aviokompaniji koja se jedan dan samo zatvorila, bez ikakvog upozorenja. U tu priču ulazi savjetnik za putovanja. Ti ljudi su navikli na ove stvari, oni su plaćeni da ih predvide. Znaju koga nazvati, gdje vas poslati i kako riješiti vaše probleme u što manjem roku. To im je i posao, na kraju dana.

Stručnost i iskustvo

Nitko ne zna sve o putovanjima, bez obzira koliko su dobro povezani s industrijom. Možda znate puno o skijanju, ali vjerojatno ne znate ništa o najboljim hotelima u Manilli ili Sri Lanki. Neki putnici si nađu prečac, pa koriste hotele poput Ritz-Carltona, ali u puno mjesta, svi najbolji hoteli su oni za koje nikada niste čuli. Ovdje stručnost savjetnika za putovanja dolazi do izražaja. Iako ni najbolji savjetnik za putovanja ne može znati sve i ne može biti stručan za svaku moguću vrstu turizma, ako nađete onoga koji vama odgovara, puno će vam pomoći. Oni znaju gdje trebate ići, što trebate vidjeti, što trebate izbjegavati i općenito kako se najbolje provesti na destinaciji.

žene pričaju

Savjetnik za putovanja i njihove “veze”

Svejedno je pokušavati li bukirati vikend u safari vili u Africi ili naći sobu za vrijeme pariškog Fashion Weeka, većina hotelijera drži sobe za “hitne slučajeve”. Kome idu ove sobe? Imate jedan pokušaj. Tako je, savjetnicima za putovanja. Njima daju sobe jer se vjerojatno znaju godinama i u njihovom smjeru neprestano šalju goste. Ovo vrijedi i za druge stvari, ne samo hotele. Vrijedi za sve od ulaska u muzeje do rezervacija za večere. Gdje god ima nestašica, nema bolje stvari od dobre veze, a upravo te veze su savjetnici za putovanja gradili godinama ili čak i desetljećima.

Nešto ekstra

Morate priznati da je super osjećaj kada dobijete više nego što ste očekivali za istu cijenu. Upravo sa savjetnicima za putovanja se ovo neprestano događa. Industrija kruzera je savršen primjer za ovo. Kruzeri ne žele izgubiti povjerenje kupaca koji koriste njihove usluge godinama, a pogotovo onih koji njima dovode na stotine gostiju. Tako da tim kompanijama ne smeta tu i tamo nekome dati nešto poput luksuzne sobe za istu cijenu. Tko su ti kupci koji dobivaju te stvari? Pogodili ste. Turističke agencije.

žena fotografira

Pomoć u zraku

Ako pokušavate kupiti najjeftinije karte za povratno putovanje od, recimo, Pariza do Moskve, ne vrijedi vam nikakva stranica poput “cheapflights.com”. Na tim stranicama ćete samo izgubiti vrijeme i živce. U tim slučajevima vam najviše vrijedi savjetnik za putovanja. Ne uvijek, ali u većini slučajeva vam savjetnik za putovanja može riješiti jeftinije karte brže. Kakve aviokarte treba kupiti?

Bolje putovanje!

Na kraju dana, ovo je konac svega. Velika pobjeda kod korištenja savjetnika za putovanja. Oni jednostavno znaju više od vas, bolje su povezani i imaju pristup stvarima koje sami nikada ne možete dobiti. Isplanirat će vam odlično putovanje i pomagati na putu, a možda i najvažnije od svega, uštedjet će vam novce.

Travel Advisor – Hrvatska

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Nove objave