15 prirodno najljepših zemalja svijeta

Autor članka:
Podijeli:

Upoznajte 15 prirodno najljepših zemalja svijeta

Mnoge zemlje imaju veličanstven prirodni krajolik, a sada je vrijeme da upoznate 15 prirodno najljepših zemalja svijeta. Njihove prirodne ljepote će vas toliko očarati, da ćete odmah početi planirati sljedeći odmor. Međutim, problem je što nećete znati koju zemlju prije izabrati.

Koja je uopće najljepša zemlja na svijetu? Kada su u pitanju raznolike destinacije Zemlje, ljepota je uistinu u oku promatrača. No, ipak postoje neke zemlje kojima se daje prednost kada su u pitanju njihovi prirodni resursi.

Postoji toliko nevjerojatnih mjesta za posjetiti, ali ovdje ću spomenuti onih 15 koje se smatraju prirodno najljepšim zemljama svijeta. S veličanstvenim planinama, bujnom vegetacijom, slapovima, obiljem divljih životinja, prekrasnim obalama i još mnogo toga, ove zemlje nude nesumnjivo zadivljujuć krajolik koji će oduševiti svakog putnika.

Island

Island
© Robert Lukeman from Unsplash

Od ogromnih slapova do plaža s crnim pijeskom, ova otočna zemlja prepuna je nevjerojatnih prirodnih ljepota. Ovisno o tome u koje godišnje doba posjećujete ovu zemlju, možete doživjeti jedinstvene prirodne fenomene. Tijekom zimskih mjeseci možete uočiti nedostižna polarna svjetla iznad zaleđenih slapova i ledenih krajolika, dok ljeti možete pješačiti bujnim krajolikom i uskočiti u vruće izvore vode pod ponoćnim suncem.

Francuska

Polja lavande
© Léonard Cotte from Unsplash

Snježne francuske Alpe, glamurozna Rivijera, valoviti brežuljci Provanse prekriveni vinogradima i lavandom, zelena dolina Loire i stjenovita obala Bretanje. Nakon svega navedenog, možemo li se začuditi što se Francuska smatra jednom od najljepših zemalja na svijetu? Mislim da ne. Osim toga, ti prirodni resursi daju nam francusko vino i sir, što se može ne voljeti?

Indonezija

Indonezija
© Harry Kessell from Unsplash

Indoneziju čini tisuće otoka i ima sve, od zelenih terasastih polja riže do prekrasnih plaža, gustih kišni šuma i još puno toga. Otok Bali popularan je među putnicima koji traže pogled na zamršene hramove u čijoj se pozadini nalaze oceanski valovi ili valoviti brežuljci s vulkanom u daljini.

Sjedinjene Američke Države

Obala u SAD-u
© Iris Papillon from Unsplash

SAD nudi širok raspon slikovitih krajolika. Uz pješčane plaže i tirkizno more Florida Keysa, veličanstveni Grand Canyon, snježne vrhove Aljaske i obalu Kalifornije koja krasi brojne razglednice, trebale bi godine da se u potpunosti istraže najljepša mjesta ove zemlje.

Maldivi

Maldivi
© Rayyu Maldives from Unsplash

Kada zamislite savršen raj na plaži, sigurno vam na pamet padaju bistra, tirkizna voda i svijetle plaže s bijelim pijeskom. Upravo to možete pronaći na Maldivima. Iz bungalova sa slamnatim krovom možete uživati u pogledu na palme duž cijele plaže, a ispod površine istražite onaj drugi svijet koraljnih grebena i morskog života.

Italija

Toskana
© Luca Micheli from Unsplash

Italija je destinacija iz snova za brojne putnike. Nakon što ju posjetite prvi put, bit ćete toliko očarani prirodnim ljepotama zemlje (i ukusnom hranom, nevjerojatnom arhitekturom i ljubaznim ljudima) da ćete već biti spremni planirati svoj povratak. Teško je izabrati između toskanskih brežuljaka na kojima se nalaze vinogradi, Amalfi obale vrijedne lutanja i visokih vrhova Dolomita. Definitivno treba sve posjetiti.

Švicarska

Alpski krajolici u Švicarskoj
© Dorothea Oldani from Unsplash

Alpski krajolici Švicarske – definirani prekrasnim planinama i blistavim jezerima prošaranim šarmantnim selima i skijalištima – čine ovu zemlju destinacijom koju jednostavno morate posjetiti. To vrijedi posebno za one koji vole planinariti i skijati. Zimi zemlja izgleda kao snježna kugla, a ljeti se snijeg topi otkrivajući zelene planine i divlje cvijeće.

Japan

Drvo trešnje u Japanu
© Crystal Kay from Unsplash

Šume bambusa, opuštajući topli izvori, kultna planina Fuji i tropske plaže. Sve to možete pronaći na putovanju u Japan. Isplanirajte svoj bijeg tijekom sezone cvjetanja trešnje kako biste i sami vidjeli poznate cvjetove ove zemlje.

Kostarika

Kostarika
© Alex Ip from Unsplash

Svi znaju da Kostarika ima nevjerojatnu biološku raznolikost, pa ljubitelji prirode ovu zemlju moraju dodati na svoj popis putovanja. Lijepe plaže, poznata Monteverde Cloud Forest, vulkani, slapovi i mnoštvo divljih životinja samo su neki od razloga zašto je ova zemlja jedna od prirodno najljepših destinacija na svijetu.

Nepal

Kuće u podnožju planina
© Giuseppe Mondi from Unsplash

Osam od deset najviših planina na svijetu, uključujući i poznati Mount Everest, nalazi se u Nepalu. Himalaja je privlačna avanturistima koji se nadaju testiranju svojih penjačkih vještina i izdržljivosti, kao i onima koji se samo žele diviti ovim impresivnim planinama iz daljine. Naravno, u ovoj se zemlji može vidjeti još puno toga, uključujući raznolike divlje životinje poput nosoroga, tigrova i brojnih drugih.

Peru

Planine Rainbow
© McKayla Crump from Unsplash

Amazonska kišna šuma i planine Ande – dom Machu Picchua i planine Rainbow – dovoljan su razlog za posjetiti Peru (zajedno s cevicheom i Pisco). Huacachina je još jedna prirodna atrakcija. Radi se o jedinoj prirodnoj pustinjskoj oazi u Južnoj Americi. Danas je to dom jednog sela, ali okolna pustinja dodaje još jedan jedinstven krajolik u peruanski niz raznolikih krajolika.

Ujedinjeno Kraljevstvo

Jurska obala
© Tom Kitto from Unsplash

Gradovi poput Londona, Edinburgha i Manchestera mogli bi zasjeniti prirodne ljepote Ujedinjenog Kraljevstva. Međutim, izvan velikih gradova ima još puno toga za vidjeti. Od hridi Jurske obale do bazaltnih stupova Giant’s Causewaya do sanjivih škotskih visoravni, u Ujedinjenom Kraljevstvu ima puno toga za istražiti.

Južna Afrika

Južna Afrika
© KYLE CUT MEDIA from Unsplash

Južna Afrika nudi uistinu impresivan niz krajolika. Od vinograda vinske zemlje do safari odredišta poput Nacionalnog parka Kruger do planinske obale. Ova raznolikost znači da postoji nešto za svaku vrstu putnika i da se može uživati u slikovitim pogledima.

Tanzanija

Lavovi u Nacionalnom parku Serengeti
© Joel Herzog from Unsplash

Još jedna popularna destinacija za safari putovanja, Tanzanija je dom Velike petorke: slonova, lavova, leoparda, bizona i nosoroga. Zemlja ima dva jako popularna nacionalna parka – Nacionalni park Mount Kilimanjaro, dom kultnog vulkana i Nacionalni park Serengeti. Također, Tanzanija ima i prekrasnu obalu te zadivljujuće otoke poput Zanzibara.

Novi Zeland

Novi Zeland
© Ömer Faruk Bekdemir from Unsplash

Avantura na otvorenom obiluje Novim Zelandom. Tamo možete krstariti fjordovima Milford Sounda, skijati na Sjevernom ili Južnom otoku, provjeriti geotermalne fenomene poput gejzira i blatnih bazena te se diviti drevnim ledenjacima zemlje.


Autor naslovne fotografije: © Luca Bravo from Unsplash

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Nove objave