Travel AdvisorTravel Advisor

5 najboljih tržnica u Europi

Otkrijte 5 najboljih tržnica u Europi

Vrijeme je da upoznate 5 najboljih tržnica u Europi. Svaki gurman će se složiti da je najbolji dio posjete novom gradu isprobavanje hrane. Odlazak na gradske tržnice jedan je od najboljih načina za doživjeti eksploziju okusa lokalnog područja i šire. To ne znači da ćete se svaki put uputiti na najveću i najpoznatiju gradsku tržnicu određenog grada, iako je i to nekad slučaj. Najbolje ulične namirnice možete probati u skrivenijim, podzemnim mjestima.

Ovdje ćete upoznati 5 najboljih tržnica u Europi koje jednostavno morate posjetiti ako vas put dovede u jedan od tih gradova. Upozorenje prije nastavka: ne razmišljajte o tome jeste li gladni!

1. Albert Cuypmarkt, Amsterdam

Tržnice su uvijek odlično mjesto za doživjeti prave vibracije novog grada. Najveća amsterdamska ulična tržnica Albert Cuyp na području De Pijp bit će idealne za sve one koji vole užurbanu atmosferu. Prošetajte i pogledajte što se sve nudi, besplatno kušajte neke od izloženih proizvoda i upijajte vrevu tržnice. Mirisi kuhinja iz cijelog svijeta ispunit će vam nosnice, s preko 300 štandova koje možete istražiti.

© Ronnie Overgoor on Unsplash

Uživajte u ukusnoj haringi na štandu s ribama, kušajte vafle sa svježim sirupom ili probajte malo nizozemskog sira.

2. La Boqueria, Barcelona

La Boqueria je jedna od omiljenih tržnica u Barceloni, a ujedno je i najveća i najpoznatija tržnica u katalonskoj prijestolnici. Nalazi se u samom središtu grada, pored poznate ulice Las Ramblas u četvrti Raval. Lokalno stanovništvo tamo kupuje svoju tjednu hranu, a brojni turisti fotografiraju živopisno voće te isprobavaju ukusne slatkiše i svježe napitke, pa tako La Boqueria uvijek prometna. I dalje drži titulu najbolje tržnice u Barceloni, a proizvodi su zaista nevjerojatni.

© Alex Ruggieri on Unsplash

Lokalni restorani s Michelinovim zvjezdicama tamo rano ujutro kupuju svježu ribu, lokalno meso, začine i povrće, no do ove tržnice možete svratiti i kasnije te kušati najukusniju španjolsku i katalonsku hranu. U restoranima su među omiljenima kamenice ili brojni tapasi koje možete probati u poznatim barovima Bar Pinotxo, Bar Boqueria ili El Quim de la Boqueria.

3. Markthalle Neun, Berlin

Ova tržnica hrane na zatvorenom nalazi se u Kreuzbergu, najpopularnijem kvartu u Berlinu. Markthalle Neun središte je najbolje moderne urbane hrane u gradu i ugošćuje najbolje prodavače hrane u Berlinu, a otvorena je cijeli dan. Ovo mjesto pokriva sve, bilo da tražite autentične njemačke delicije ili pak želite kušati nešto iz svjetske kuhinje. Ako navratite na popularni Street Food četvrtak između 17 i 22 sata, ubrzo ćete shvatiti da je Berlin puno više od currywursta i kebaba.

© Roman Kraft on Unsplash

Trebate probati sushi iz kafića i pekarnice Kame, piletinu iz restorana Bone, sladoled iz Rosa Canine, špagete iz Made in Pasta i legendarnu tortu od mrkve iz Aunt Benny’s. Zar nije najbolji način za upoznavanje grada kroz hranu?

4. Marché des Enfants Rouges, Paris

Pravo mjesto za uživanje u hrani u Parizu. Lutajući predivnom pariškom četvrti Marais, mogli biste naletjeti na najstariju gradsku tržnicu hrane Marché des Enfants Rouges. Radi se o 200 godina staroj tržnici koja je ime dobila po sirotištu iz 16. stoljeća koje je nekada bilo na istom mjestu. Danas popularna tržnica okuplja ljubitelje hrane kako bi kušali brojne vrste kuhinja koje miješaju s raznim gurmanskim jelima. Definitivno je raj za gurmane.

© Vio Lette (@missssviolette) on Instagram

Posjetite Le Burger Fermier kako biste kušali najukusniji burger u Parizu. Možete isprobati i libanonsku hranu, japansku, marokansku, francusku i još mnogo njih. Što god probali, sigurno ćete se oduševiti.

5. Naschmarkt, Beč

Tržnica Naschmarkt u Beču najveća je i najpopularnija tržnica u gradu. Nalazi se na jugozapadu Beča i to na samo 15 minuta hoda od centra grada. Na autentičnoj i živopisnoj tržnici pronaći ćete preko 120 štandova, a odlična je stvar što nije preskupa. Ako želite doživjeti pravu atmosferu ove tržnice, najbolje je da ju posjetite subotom kada je najprometnija. Uz tradicionalnu bečku kuhinju, ovdje možete pronaći hranu iz cijelog svijeta, uključujući talijansku, indijsku i vijetnamsku. Postoji i veliki izbor ukusnih i jeftinih bliskoistočnih jela.

© Aneta Pawlik on Unsplash

Tržnica je bogata hranom, no neka jela koja se svakako preporučuju kušati su rajčice i paprike punjene sirom, feferoni, sušena rajčica sa sirom i falafel, a na tržnici svakako možete kupiti razno voće i povrće te začine.

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Video sa skijanje pogledaj ovdje.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Previous articlePostoji vodič po neobičnim mjestima koja nisu za svakoga
Next articleKoje su najljepše svjetske koncertne dvorane?