Search
Close this search box.

5 najglamuroznijih ljetovališta na Mediteranu

Autor članka:
Podijeli:

5 najglamuroznijih ljetovališta na Mediteranu

Instagram, FBook, Twiter… su još prošlog ljeta bili prepuni fotki iz ovih mjesta. Bogataši sa svih strana svijeta su lijepi, utrenirani, a plaže prazne i čekaju samo na njih. Glamur pršti na sve strane poput šampanjca oslobođenog iz boce na nekom ultra ekskluzivnom partiju. Tako barem izgleda po objavama…

Gdje se partija? Kuda treba ići? 

Ibiza

Ibiza otok u ŠpanjolskojIbiza

Majka svih ljetnih zabava. Otok na kojem je sve počelo i kojeg svi kopiraju bez obzira zvali se Hvar, Santorini ili Capri. Na Ibizu se dolazi tulumariti, spavati po danu i možda okupati u sumrak. Naravno sve to za ozbiljnu lovu. Ulazi uglavnom po 50E, cuga od 10E na više što znači da se nije baš jeftino napiti.

Pacha, Space,  Cafe Mambo, Amnesia su samo najbolji i najpoznatiji, no ima ih još stotinjak drugih. Ovdje dolazi partijanerska elita Europe i svijeta pa se s pravom nalazi na listi 5 najglamuroznijih ljetovališta na Mediteranu ali i šire. Tko preživi pričat će. Ovdje seks on the beach nije samo koktel.

Dubrovnik

5 najglamuroznijih ljetovališta na MediteranuDubrovnik

Naš najveći turistički adut je tek u početku kretanja prema elitnom turizmu, no još je daleko od toga. Dokle god grad posjećuju tisuće turista iz kruzera koji su na nivou masovnog turizma, nikakve elite neće biti, Istina u par vila bi se mogli naći, no bogataši uglavnom ostaju kratko jer se nema što niti gdje potrošiti niti kupiti. Ponuda restorana je svake godine sve bolja, no i to je daleko od restorana s Michelinovim zvjezdicama kakve traži takva publika.

Kulisa zidina i grada je svakako ljepša na fotkama nego u doživljaju gužvanja po ulicama i fast food ponudom. Nadamo sa da ima nade i da će se Dubrovnik jednom odrediti u kojem smjeru razvoja turizma želi krenuti. Odbijanjem projekta golfa na Srđu definitivno udaljuje Grad od liste elitnih ljetovališta. Ipak ako zbog ničeg drugog onda se zbog lokal patriotizma mora naći na listi 5 najglamuroznijih ljetovališta na Mediteranu.

St.Tropez

5 najglamuroznijih ljetovališta na MediteranuSt.Tropez

Azurna obala…Nica, Cannes, St.Tropez… nije lako izabrati najglamuroznije mjesto. Prvo mjesto ipak pripada St.Tropezu jer Cannes osim u doba festivala ipak nije uz bok popularnom okupljalištu jet seta.

St Tropez je malo, bivše ribarsko mjesto. Mega jahte vezane uz obalu kulisa su prema moru. S druge strane rive su poznati restorani u kojima je uvijek potrebna rezervacija. Klubovi i pijana mladež je daleko odavde na plažama. Visoke cijene su odigrale svoje pa se St.Tropezu točno zna koji dio grada je za koga. Uske lice starog grada su poput modne iste. Poznati dizajneri i draguljarnice ovdje nude svoju robu i nema štandova s jeftinim suvenirima. Mjesto za elitu.

Monte Carlo

Pogled na Monte CarloMonaco

Na ovoj je listi 5 najglamuroznijih ljetovališta na Mediteranu  svakako najglamurozniji Monte Carlo.

Ovdje živi ili dolazi ona prava svjetska elita bilo na mega jahtama, bilo odsjedajući u glamuroznim hotelima. Monte Carlo Beach Club sa svojim Cabanama, sjenovitim nadstrešnicama te izborom koktela, šampanjaca i hrane je svakako među na luksuznijim mjestima na Mediteranu. Za koju tisuću E dnevno mislim da se može dati uživati u svemu tome u vrlo finom i mirnom okruženju.

Mykonos

5 najglamuroznijih ljetovališta na MediteranuMykonos

Na ovaj se otok dolazi kupati i odmarati, no želite li nakon ljenog dana leći u krevet? Ne baš jer Mykonos je party otok ovog dijela Mediterana broj 1. na listi 5 najglamuroznijih ljetovališta na Mediteranu se našao s pravom i ima zacementirano  mjesto.

Ludi noćni život je ono što privlači onu drugu vrstu turista koje danju ne srećete na plažama jer spavaju i izlaze kad su već drugi u krevetu. Nisu vampiri, iako tako izgledaju nakon tjedan dana. Akcija je najbolja u klubovima na plaži. Paradise Beach je nezaobilazna plaža za sve partijanere i vampire. Ovdje se živi noću. Cavo Paradiso i Super Paradise Beach Club su „Must go“ za izlazak. Ne treba zaboraviti ni Scandinavian Bar u srcu grada kao jedan od najstarijih klubova.

Ako noćne ptičice slučajno otvore oči po danu i odluče okupati se plaže Paraga, Elia, Paradise, Agrari i ostale stoički čekaju.

5 najglamuroznijih ljetovališta na Mediteranu mogu biti za svačiji novčanik. Koliko čete potrošiti najviše ovisi o količini alkohola i koktela. Taj dio troška može biti puno viši nego što je avionska karta i smještaj.

Travel Advisor – Alpe Adrija

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Nove objave