Travel AdvisorTravel Advisor

5 osnovnih savjeta za sigurno putovanje

Nitko ne želi da mu se dogodi nešto loše na putovanju, no kako se kaže, vrag ne spava pa je sve moguće. Stoga je važno pripremiti se i svesti rizik na minimum. Na nekoliko stvari treba posebno paziti. Savjeti za sigurno putovanje dobro dođu.

Putno osiguranje je puno važnije nego se čini na prvi pogled. Svi mi “znamo” da nam se neće ništa dogoditi, no ipak nije na odmet imati osiguranje. Ako se nešto slučajno dogodi, to je zalog da će barem medicinska skrb biti moguća i plaćena. Lijekovi, medicinski zahvati, transport i slično su sve bitne i skupe stavke koje putno osiguranje pokriva.

Dobro je znati telefonski broj za hitne slučajeve. 999, 911… vjerojatno znate te brojeve iz brojnih filmova ili serija. Ipak, treba imati na umu da sve zemlje nemaju iste brojeve te se dobro raspitati i zabilježiti. Možda će trebati.

Telefon bi morao imati uvijek rezervni izvor napajanja. Zvuči jednostavno, no struja nije uvijek dostupna. Kad se često slika i snima video, telefon se brzo isprazni. Ostati bez signala može biti opasno pa treba misliti na to i imati sa sobom rezervnu bateriju iz koje se može puniti telefonski uređaj.

Čuvajte se napuštenih pasa, mačaka i drugih životinja. Iako možda izgledaju jadno i slabašno dovoljno je da vas ogrebe zaražena mačka, ugrize majmun kojem niste dali bananu ili napušteni slatki psić. Sa životinjama nikad nije sigurno igrati se. Ipak su to životinje.

Cash is king. Bez obzira na kartice plastic money ne može uvijek riješiti problem. Uvijek treba imati Cash sa sobom. To ne znači da ga treba potrošiti. Ne, to znači da ga treba imati od početka do kraja sa sobom spremljenog na sigurno mjesto. Cash može spasiti mnogo toga.

Dobro je istražiti destinaciju na koju idete. To je vrlo bitno kako bi znali kuda idete, kakvi su tamo ljudi, klima, vrijeme i kako se treba ponašati poštujući lokalne običaje.

Zapamtite: mi se moramo prilagoditi njima, a ne oni nama.

Putovanja su škola života pa baš kao u školi treba napraviti domaći zadaću kako bi bili ljepši doživljaji. Savjeti za sigurno putovanje su itekako bitni.

Travel Advisorputovanja

pretplatite se na naš YouTube

Savjetnik za putovanja na FB i IG

Turist ili putnik

 

Kako je putovati solo u Mexico ?

Koji su najgori dani za put avionom?

 

 

 

Previous articleFotografiranje aviona me oduševljava
Next articleKako javnim gradskim prijevozom do Zračne luke Zagreb ?