Travel AdvisorTravel Advisor

7 europskih gradova za proljetni odmor

Proljeće je idealano godišnje doba za putovanja Europom. Gužve su znatno manje nego  ljetI ili oko školskih i vjerskih praznika, a vrijeme idealno za obilaske i šetnje. Gradovi okupani suncem i obojani prvim pupoljcima cvijeća neće vas ostaviti ravnodušnim. Gdje bi mogli u proljeće? Odabrali smo za vas 7 europskih gradova za proljetni odmor.

Rim

Glavni grad Italije i južnotalijanske regije Lazio, grad bogate povijesti poznat i pod imenom Vječni grad. Rim je centar bogate antičke kulture, od koje je ostalo mnogo spomenika do današnjih dana.

Sevilja

Grad koji bi definitvno treba posjetiti. Glavni grad Andaluzije je kolijekva mnogih španjolskih tradicija, dom ukusnih tapasa i grandioznih spomenika. Tijekom travnja Sevilla postaje jedan ogroman sajam: grad je podijeljen u dva dijela, jedan dio s takozvanim “casetas-ima” koje pripadaju bogatim seviljskim obiteljima, i drugi dio sa zabavnim parkom koji je dostupan svima.

Prag

Ljepota Praga je čarobna, stoga turisti koji ga jednom posjete redovito se vraćaju.  Glavni grad Češke ima dugu i bogatu povijest koja uključuje Kraljevinu Bohemiju, Habsburšku Monarhiju i Austro-Ugarsku kada je Prag igrao vrlo važnu ulogu. Povijesni centar Praga je uvršten na UNESCO-vu listu Svjetske baštine.

Minhen

Minhen je najveći je grad u Bavarskoj. Minhen je i najveći centar umjetnosti, napredne tehnologije, najveće financijsko, kulturno, obrazovno, poslovno turističko središte Njemačke i Europe? Vrijedna povijesna i kulturna baština koja je vidljiva na svakom koraku nezaobilazna je turistička destinacija

Beč

Povijest Beča seže sve do prvog stoljeća poslije Krista, kada su Rimljani osnovali vojnu utvrdu Vindobonu. Današnju sliku grada obilježio je prije svega barok, naročito za vrijeme vladavine carice Marije Terezije i cara Franje Josipa, koji je dao sagraditi luksuzni bečki Ring ili Ringstraße. Lijep i vrijedan posjeta u svako godišnje doba, u proljeće ipak odiše posebnim šarmom.

Pariz

Pariz zasluženo spada među najljepše gradova svijeta. Od nevjerojatnih atrakcija , preko magične Siene, Louvrea do šetnji i pogleda koji su kao kulisa romantičnog filma. Na sve to treba dodati i šetnju Eelizejskim poljanama, kojoj tek nekoliko avenija na svijetu može parirati. Još jedna od europskih destinacija koju u pročjeće treba doživjeti.

Budimpešta

Grad koji je pretrpio mnoge ratove i promjenio mnoge vladavine, a ipak zadržao svoju posebnost. Odiše ljepotom građevina i znamenitosti koje na sebi imaju mješavinu arhitektonskih stilova. Posjetite ovog proljeća budimpeštu, jer na proljeće je najljepša.

Posjetite naš YouTube kanal.

Travel Advisor Business

Svjetski turizam u brojkama

Gdje povoljno putovati u maju ?

Savjeti za žene – kako putovati sama?

Previous articleRecite da u Sinju
Next articleNikad nećete pogoditi koja zemlja je najkorumpiranija na svijetu