7 europskih gradova za savršeni City Break

Autor članka:
Podijeli:

Ovih 7 europskih gradova koji će vas oduševiti!

Iako puno ljudi diljem svijeta uživa u zimi i snježnim radostima, mnogima su misli već u toplijim danima. Proljeće je idealno godišnje doba za putovanje Europom. Gužve su znatno manje nego ljeti ili oko školskih i vjerskih praznika, a vrijeme je zaista savršeno za obilaske i šetnje. Zato smo vam odlučili otkriti 7 europskih gradova za proljetni odmor jer će nam proljeće kroz mjesec i pol pokucati na vrata. Naravno, trebamo se nadati da će se poboljšati situacija s pandemijom, no dopušteno je sanjati, zar ne?

Neki gradovi su vam možda manje poznati, ali upravo su zato i vrijedni posjete.

Stavanger je prekrasno odredište smješteno u Norveškoj

Ovaj norveški grad je popularan među ljubiteljima planinarenja i najljepših krajolika u Europi. Iako u Stavangeru zaista rijetko pada snijeg (u usporedbi s drugim gradovima u Norveškoj, poput Bergena), u proljeće je ovaj grad divno mjesto za uživanje. Oduševljava tek procvalo drveće i prekrasne kuće obasjane suncem.

Stavanger

Grad je idealan za avanturiste, tako da ako se pronalazite u tom opisu obujte treking cipele i krenite u otkrivanje Kjeraga. Ova planina je uvrštena među najbolja treking mjesta u Europi. U regiji, uz obalu Jaeren, možete pronaći puno plaža koje su savršene za promatranje flore i faune.

Dublin postaje kad zatopli

Glavni grad Irske dolaskom sunčanih proljetnih dana postaje življi uz brojne glazbene i kulinarske festivale te ugodne šetnje. Bilo bi idealno kada biste Dublin mogli posjetiti početkom lipnja jer se tada održava najveći irski vrtni festival Bloom in the Park” u parku Phoenix. Radi se o jednom od najljepših gradskih parkova u Europi.

Dublin je bogat zelenilom i znamenitostima koje svakako trebate doživjeti. Među najzanimljivijima destinacijama je definitivno posjeta Guinness Storehouseu gdje će vam ponuditi pola litre piva. Za osobe željne zabave nezaobilazna je posjeta brojnim pubovima u Temple Baru.

Ulica Temple Bar u Dublinu
© Diogo Palhais

San Sebastian je odredište iz snova

U Španjolskoj, točnije regiji Baskija, pronaći ćete jedinstveno mjesto na svijetu. Regija ima snažan identitet, tradiciju, kvalitetu života i odnos s prirodom. San Sebastian je istovremeno i tradicionalan i moderan. Uz dozu modernosti, kreativnosti, poezije i fantazije oduševit će vas njihova izvrsna gastronomija i to pogotovo lokalni proizvodi. Definitivno jedinstveno u ovom dijelu svijeta.

Posjetite ovaj divni španjolski gradić i otkrijte jedan od najljepših zaljeva na svijetu, u Europi vjerojatno i jest. Tu je još i nevjerojatna arhitektura, izvrsni muzeji, odredišta za kupovinu te predivna mjesta za provesti slobodno vrijeme. Sve ovo je savršeno za nezaboravan odmor u proljeće, ali i tijekom cijele godine.

Pogled iz zraka na more i San Sebastian
© ultrash ricco

Porto je tri puta biran kao najbolja europska destinacija

Porto je fantastičan tijekom cijele godine! Grad i njegovi ljubazni stanovnici će vas jednostavno očarati. Porto je među najsigurnijim gradovima na svijetu, tako da bez straha možete šetati njegovim autentičnim uskim ulicama. Svi vi koji ste zaljubljeni krenite prem Portu jer je svrstan i među najromantičnija odredišta u Europi.

Pogled na Porto i rijeku Douro
© Everaldo Coelho

Porto možete doživjeti i helikopterom, a svakako posjetite i Muzej suvremene umjetnosti te Zakladu Serralves. Postoje i aktivnosti u kojima mogu uživati i mladi i stari. Tu svakako treba spomenuti World of Discoveries” – interaktivni muzej posvećen portugalskim istraživačima. Krstarite po rijeci Douro, posjetite vinske podrume Port ili si priuštite vođeni obilazak doline Douro.

Montreux se smatra najromantičnijim švicarskim gradom

Ovaj švicarski grad je širom svijeta poznat po kvaliteti života, čistom zraku i krajolicima koji oduzimaju dah. Smatraju ga i gradom prestiža, no ne zbog raskošnih vila, luksuznih hotela i trgovina, već zbog šetnjice uz Ženevsko jezero. Upravo ga to jezero, pogotovo noću, čini jednim od najljepših gradova u Švicarskoj.

Freddie Mercury je do kraja svog života ostao u Montreuxu zbog spokojstva mjesta, ali i zbog posla. Tamo je dao sagraditi studio za snimanje, a posljednji album “Made in Heaven” nastao je upravo u Montreuxu. Mjesto je poznato i po poznatom Jazz festivalu: “Montreux Jazz Festival” koji se održava u srpnju.

Pogled na Montreux i Ženevsko jezero
© Xavier von Erlach

Ljubljana je san za putnike iz cijelog svijeta

Glavni grad Slovenije zahvaljujući svojim baroknim četvrtima nije samo jedno od najromantičnijih odredišta u Europi, već je i jedno od najboljih odredišta koje treba posjetiti u proljeće.

Ljubljana je jedinstveno odredište na svijetu. Lijepo i bogato poput Beča te živopisno i toplo poput grada na Mediteranu. Tradicionalna je, povijesna, moderna i kreativna.

Rijeka i most u Ljubljani
© Eugene Kuznetsov

London će zauvijek biti jedan od najatraktivnijih gradova u Europi

Zašto je to tako? Možda zbog njegove glavne karakteristike – multikulturalnosti. Naići ćete na mještane koji su odjeveni otkačeno, ali i na izuzetno ozbiljne ljude koji rade u “Cityju” i odjeveni su u odijela.

Neke četvrti su posvećene modnim žrtvama, a neke altermondijalistima. Neke su četvrti romantične, poput poznatog Notting Hilla koji je svrstan među “najbolje filmske lokacije u Europi”.

U Londonu možete vidjeti puno toga, no izdvajamo aktivnosti poput obilaska Warner Bros Studija, posjete Tower Bridgeu, a možete se uputiti i do London East Enda te rezervirati turneju “Jack the Ripper”.

Tower Bridge u Londonu
© Veliko Karachiviev

Travel Advisor – Vodič po skijalištima

Posjetite naš YouTube kanal.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Nove objave