Travel AdvisorTravel Advisor

8 najboljih plaža za opuštanje u Hrvatskoj

Ovo je 8 najboljih plaža za opuštanje u Hrvatskoj

Vrijeme je da vam otkrijem 8 najboljih plaža za opuštanje u Hrvatskoj jer je relaksacija svima potrebna nakon stresne godine. Iako je naša epidemiološka situacija bolja, uvijek treba biti na oprezu tako da treba održavati distancu i na plažama.

Hrvatska je prepuna ljepota, a uvijek se hvalimo prirodnim čudima i bogatom kulturnom raznolikošću. Mislim da nam hvalisanje nitko ne može zamjeriti. Međutim, znate li koje su najljepše plaže u Hrvatskoj?

Kako uopće odabrati gdje plivati u blistavom plavom Jadranu? Hrvatska ima preko 1000 otoka, uvala i otočića koji se protežu na 6000 kilometara obale u Hrvatskoj. Zato je i bilo teško odabrati samo 8 plaža koje oduzimaju dah.

Neke su poznatije, a neke malo manje. Bitno je naglasiti kako ovo nije nikakva službena ljestvica već vas samo želim upoznati s nekim od najljepših plaža na kojima možete pustiti mozak na pašu.

Plaža Pasjača, Konavle

© Chasing the Donkey – Zoran Jelača via HTZ

Vjerujem da su mnogi od vas za ovu plažu već čuli, a možete ju pronaći u mjestu Konavle kraj Dubrovnika. Proglašena je najljepšom plažom u Europi po izboru europskih destinacija 2019. godine. Nalazi se samo 10 minuta od Cavtata i 30 minuta od grada Dubrovnika, a posebna je jer je smještena u podnožju litice.

Plaža je nastala davne 1955. godine kada je od polja uzvodno izgrađen tunel. Preostale stijene ostale su na moru gdje su ih valovi razlomili u kamenčiće, a zatim u pijesak.

Plaža Mali Bok, Cres

© Chasing the Donkey

Ovo je jedna od onih hrvatskih plaža za koje se trebate potruditi da biste došli do nje. Međutim, jednom kada dođete do nje, oduševit će vas besprijekorna ljepota. Stjenovite litice okružuju Mali Bok na Cresu, a plaža je savršena za ljubitelje ronjenja.

Dubina započinje vrlo brzo, nema puno plitkog, no ne morate se bojati dubokog plavog Jadrana. Također, ne bojte se ni velike bijele psine jer ih u ovom dijelu sigurno neće pronaći.

Plaža Sakarun, Dugi Otok

© Chasing the Donkey

Sakarun neki nazivaju hrvatskim Karibima jer je pijesak na ovoj plaži nevjerojatno bijel, a more kristalno čisto poput Karipskog mora. Ova se plaža uvijek nalazi na popisu „Najbolje hrvatske plaže“ jer je nevjerojatna! Dugačka je 800 metara, tako da ima dovoljno mjesta za odlaganje ručnika i polaganje prava na svoj mali komadić raja na plaži.

Plaža Pećine, Rijeka

© Chasing the Donkey – Tim Ertl

Ovaj mali dragulj nalazi se na nekoliko koraka od Rijeke i plaža je savršena za mali kupanac. Kao i inače, ni ovdje vas Jadran neće razočarati. Prema svemu sudeći, ovo je vrhunska plaža na području koje nije baš poznato po previše dobrih plaža.

Plaža Stiniva, Vis

© Pero Vojković

Posljednjih godina otok Vis postaje sve popularniji među turistima koji traže odredište, a žele pobjeći od gužve. Plaža Stiniva je plaža za one koji su voljni malo se potruditi. Trebate zaslužiti pravo za posjetu ovom malom djeliću neba spuštajući se kozjom stazom. Ako kojim slučajem imate čamac, možete malo varati i proći kroz stjenoviti prolaz Stiniva. Plaža je šljunčana, a more čarobno. Stiniva je zaista pravo blago i doživjet ćete nezaboravno iskustvo.

Europska stranica European Best Destinations, 2016. godine zamolila je putnike da glasaju za najbolje plaže u Europi za tu godinu, a na vrhu se našla upravo skrivena plaža Stiniva.

Dubovica, Hvar

© Chasing the Donkey – Hvar-Dubovica.hr

Kada idete prema Hvaru, ne možete se ne zaustaviti pored spektakularne plaže Dubovica. Smještena između Hvara i Starigrada, ova prekrasna šljunčana plaža poziva vas da se okupate i doživite radost Jadranskog mora.

Punta Rata, Brela

© Chasing the Donkey – Brela TZ

Punta Rata nebrojeno je puta bila nominirana za jednu od najljepših šljunčanih plaža na svijetu, a nije teško shvatiti zašto. Radi se o pravom raju na zemlji. Smještena je na Makarskoj rivijeri, gdje zaista možete birati između bezbroj plaža, no ova se plaža ističe. Ne smijem zaboraviti niti poznati kamen Brela koji se nalazi na ovoj plaži, a predstavlja simbol mjesta Brela, ali i cijele Hrvatske.

Zlatni rat, Brač

© Oliver Sjöström

Ovaj popis želim zaključiti s jednom od najpoznatijih plaža u Hrvatskoj – plažom Zlatni rat. Mnogi su rekli da je jedino što mogu reći za ovu plažu jest WOW”! Smatraju ju jednom od najboljih hrvatskih plaža, a neprestano osvaja razne međunarodne nagrade za najbolje plaže. Zlatni rat je duga zlatna šljunčana plaža koja mijenja oblik s obzirom na struje i vjetrove.

Plaža se nalazi u Bolu i gleda na otok Hvar. Plažu okružuje borovina i tako ovo mjesto čini savršenim za sliku. Također, ako nadodamo i zadivljujuće boje Jadranskog mora, imate sve što je potrebno za apsolutno veličanstven hrvatski odmor na plaži.

Naravno, nemoguće je obuhvatiti sve plaže. Neke sam sigurno preskočila, no od toliko ljepota i zadivljujućih plaža vrlo je teško izabrati one najljepše. Ljepota je u oku promatrača tako da potpuno normalno da svatko ima svog favorita.

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Previous articleRixos Premium Dubrovnik je hotel u kojem želite biti
Next articleKoje je destinacije Conde Nast uvrstio među najpoželjnije?