Travel AdvisorTravel Advisor

Austrija je blizu, a ima sjajne i vesele božićne sajmove.

U potrazi ste za savršenim odredištem u vrijeme Adventa?  Austrija je blizu, a ima  sjajne i vesele božićne sajmove. Jedino o čemu još morate odlučiti je koji Advent u Austriji posjetiti i koji će biti najljepši?

Austrija je u bilo koje doba godine privlačna destinacija, ali posebno tijekom sezone adventa, kada praznična atmosfera napuni trgovine, ulice i trgove.

Bilo da tražite poklone, ukusnu hranu, božićne vibracije, zabavu ili tek odmor za sjećanje, božićni sajmovi u Austriji imaju za svakoga ponešto.

Christkindlmarkt na Rathausplatzu najveći je božićni sajam u Beču.

Iako je puno božićnih sajmova u Beču, Christkindlmarkt na Rathausplatzu najveći je i najprometniji od svih. Odvija se na Rathausplatzu, trgu ispred gradske vijećnice, koji je smješten preko puta Burgtheatra. Povijest ovog austrijskog božićnog sajma seže sve do kraja 18. stoljeća, dajući mu posebnu vibru.

Božićni sajam na Hauptplatzu u Linzu šarmantan je i manje komercijalan.

Ako tražite jedan od autentičnijih božićnih ugođaja u Austriji s opuštenom atmosferom, naći ćete ga na Glavnom trgu u Linzu. Sam pogled na noćne vizure, povijesnu arhitekturu lijepih, starih zgrada okićenih obiljem blistavih božićnih lampica već vrijedi cijelog putovanja. Pogledi, mirisi i atmosfera jednostavno su ispunjeni božićnim vibracijama.

U Grazu ćete naći 14 različitih božićnih sajmova.

Ako želite vidjeti nekoliko božićnih sajmova u Austriji na malom prostoru, Graz je mjesto za vas! Ovaj grad nudi čak 14 različitih božićnih tržnica, a od jednog do drugog možete jednostavno šetati.

Božićni sajam Old Town u Innsbrucku ima pogled kao niti jedan drugi.

Ima u Austriji i adventskih proslava sa spektakularanim pogledom. Takav je božićni sajam u Starom gradu u Innsbrucku. Ne samo da se održava u povijesnom starom gradu ispunjenom zadivljujućim srednjovjekovnim građevinama, nego ćete moći obaviti božićnu kupovinu s pogledom na snježne Alpe.

Na trgu u Salzburgu pronaći ćete šarmantni božićni sajam pun povijesti.

Korijenom seže u daleku 1491., božićni sajam na Katedralnom trgu najstariji je u Salzburgu. Kad čujete ime Salzburg, možda biste automatski pomislili na Mozarta, ali jeste li znali da je Salzburg također rodno mjesto čuvene božićne pjesme Tiha noć? To je dovoljno razloga da Salzburg bude jedno od najvažnijih adventskih okupljališta u Austriji!

Dok ste u potpunosti u blagdanskom raspoloženju, možete se i posvetiti kupovini poklona za svoje prijatelje i obitelj. Tko ne bi želio primiti čarobnu snježnu kuglu s jednog od čudnovatih božićnih sajmova u Austriji na Božićno jutro? Zvuči kao zaplet klasičnog blagdanskog filma!

Posjetite naš  YouTube kanal.
Previous articleKako pripremiti organizam za put
Next articleZemlja patnji i ljepota