Baltimore Aquarium

Autor članka:
Podijeli:

 

Baltimore Aquarium je novija atrakcija ovog lijepo lučkog grada. Nalazi se u luci koja je nekad bila jedna od najvažnijih u Americi, a danas obiluje turističkim atrakcijama, restoranima i dućanima. Prava luka je sa svojim bučnim i prljavim prometom preseljena van središta grada.

Muzeji su Americi vrlo dobar posao pa se gradovi natječu u tome gdje će biti bolji. Svaki obalni grad ima svoj akvarij pa tako i Baltimore. Mnogi turisti dolaze upravo zbog toga.

Baltimore Aquarium

Moderno zdanje na nekoliko katova od stakla i željeza vrlo je atraktivno arhitektonskom izvedbom. Sadržaj je naravno bogat pa se nalazi nekoliko velikih bazena i tankova s raznovrsnim ribama u ovisnosti o eko sustavima. Najveći je onaj iz ovog podneblja. Koraljni grebeni Atlantika su vrlo bogati životom. Od šarenih ribica koje žive uz i od koralja i koje nikad ne napuštaju svoj okoliš do velikih predatora koji plivaju svjetskim oceanima u potrazi za hranom.

U manjim tankovima su smješteni čitavi eko sustavi nekih podneblja i klima bitno drugačijih od Atlantske. Tako se mogu vidjeti, djeci dragi, eko sustavi tropskih koralja s mnogim šarenim ribicama i glavnom zvijezdom crtića Nemom (Clown fish).

Zanimljivi su i bazeni gdje se pruža mogućnost da se neke od morskih životinja dotaknu uz predanu pozornost zaposlenika. Mnogima je to jedinstvena prilika da dotaknu rakove ili meduze.

Za kraj obilaska je veliki mračni tank pun morskih pasa koji neumorno i brzo plivaju u krug oko šetnica i stepenica s kojih ih mogu vidjeti posjetioci. Na nekim mjestima su tako blizu ljudi da se mogu vidjeti pojedinosti gotovo svaki oštar zub.

Par sati provedeno u Baltimore Aquarium je uvijek dobro iskorišteno vrijeme.

Nove objave