Božanski okusi u restoranu Cap Aureo

Autor članka:
Podijeli:

Na petom katu Grand Park Hotela u Rovinju nalazi se Cap Aureo

 

Prostor s jednim od najboljih pogleda na luku i staru jezgru grada. Fine dining restoran ističe modernu mediteransku kuhinju s posebnim fokusom na istarska jela, a njihovi degustacijski meniji se kreću od tri do dvadeset sljedova! Uz prijateljsku i pažljivu uslugu, tu je i izvrstan somelijer koji je spreman pomoći vam pri odabiru šampanjaca i vina iz Hrvatske i drugih dijelova Europe.

pogled Rovinj

Chef Jeffrey Vella

Cap Aureo je ekskluzivan restoran vrhunske kuhinje koji pruža izvanredno iskustvo uživanja u hrani. Njihov degustacijski meni, prilagođen vašem raspoloženju, može se sastojati od 5 do 20 sljedova. U jelima koja pripremaju, naglasak je stavljen na upotrebu obilja zelenih namirnica koje često igraju glavnu ulogu u raznim jelima.
Sljedovi zamišljeni kao kulinarsko putovanje smišljeno je od strane chefa Jeffreyja Velle.

Očaravajuća jela

Cilj je da očara vaša osjetila i razmazi vaše nepce. Očekuje vas iznenađujući niz jela. Svaka gurmanska priča donosi jedinstvene okuse. Vinska karta koju predstavlja somelijer Andreas Zulli također predstavlja izvor inspiracije s bogatim izborom posebnih etiketa. Spreman pomoći vam pri odabiru šampanjaca i vina iz Hrvatske i drugih dijelova Europe.

Zulli, Rovinj

 

Za preporuku je vinski paket koji nudi vina na čaše koja idu uz svako jelo. Da, ako se naruči sedam sljedova to je (najmanje) sedam čaša vina što se čini puno, no potpuno odgovara uz večeru. Trajanje večere je četiri sata i nešto duže. Slow food na najbolje. Uz brojna objašnjenja i opis svakog jela od strane ljubaznog osoblja te pričao svakom vinu, vrijeme prođe vrlo brzo i priznajem da je zabavno. Toliko zabavno da bi rado ponovio.

Što smo jeli?

Pođimo redom:

Pozdrav iz kuhinje:

Želirani consomé od grejpa i slatko kiseli kumkvat, zatim drvo brokule, te kukuruzna krema i kruh.

Putovanje:
Cvjetača ukuhana s kozjim sirom i karamelizirana s kvascem i tartufom.
Zelene šparoge na roštilju, dagnje sotirane s limunskom travom i topli kozji jogurt.

šparoge cap aureo
Maslačak, škampi na žaru i pjena od njihovih dimljenih ljuski, ljetni tartuf, kavijar Sevruga i brioš s limunom.

Hobotnica aglio, olio e peperoncino, miso od patlidžana, escabeche od smokava, crvene kozice na žaru i ukiseljeni zeleni bademi.
Glavno jelo riba ili meso:
Romb, krema kozjeg Bria, koža dimljenog meda i esencija piva.
ili
Mrkva na žaru, lagano pečeni hrbat gofa, limeta, kajmak i sumak.
Ili
Pirjani smrčci, kremasto poširani žumanjak, divlji češnjak, meso crne svinje na žaru, glazura od ukiseljenih tartufa.

Cap Aureo
Desert :
Kolekcija istarskih kravljih i kozjih sireva s daske uparivani s bombonima od vina te chutney od dunje i stabljičastog celera.
Pastrnjak, Jeruzalemska artičoka i jabuka.

Cap Aureo

 

Jelovnik koji podsjeća na molitvenik na kraju večere dobiva svoj smisao. Hrana koju smo jeli je zaista puna božanskih okusa.

Travel AdvisorWine and Gastro

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Nove objave