Čarobna polja lavande u Istri koja će vas ostaviti bez riječi

Autor članka:
Podijeli:

Čarobna polja lavande u Istri idealna su destinacija za uživanje u miomirisima i upijanju ljepote krajolika. Otkrijte s nama najslikovitija mjesta Istre.

Iskusi s nama istarsku čaroliju, miris lavandinih polja, pitoreskni Motovun i Rovinj te još nekoliko očaravajućih destinacija u Istri.

Da stvar bude još bolja, odsjedate u nevjerojatnom Resortu Amarin 4* u Rovinju, a uživat ćete puna 3 dana na najljepšem putovanju kroz Istru.

Motovun

Po mnogima je on jedan od najljepših i najočuvanijih srednjovjekovnih gradova u Istri, a pogled koji se pruža s jednog od najljepših vidikovaca ostavlja bez riječi. Šetnja ovim pitoresknim gradićem, upoznavanje znamenitosti Motovuna te degustiranje tartufa doći će vam kao idealan odmor od svakodnevice. Njegova srednjovjekovna atmosfera i šarene fasade neki su od razloga zašto ćete se zaljubiti na prvi pogled.

Motovun
Motovun

Poreč

Stara jezgra grada Poreča nešto je što se jednostavno ne smije propustiti te posjet Eufrazijevoj bazilici koja pripada najznačajnijim svjetskim povijesnim spomenicima. Njenu vrijednost prepoznao je i UNESCO koji ju je 1997. godine uvrstio na listu svjetske kulturne baštine, a tokom posjeta oduševit će vas zadivljujuć i pogled sa vrha zvonika s kojeg puca pogled na Poreč i okolicu.

Poreč
Poreč

Bale

Bale su srednjovjekovni istarski biser autentične arhitekture, a šetnja ovim srednjovjekovnim gradićem neće vas ostaviti ravnodušnim. Ovo je jedan od onih gradića u kojem ćete uživati u tišini i čarima njegovih kamenih uličica, a odiše nekim prošlim vremenima. Kaštel Soardo – Bembo jedna je od najljepših znamenitosti u gradiću, a ističe se ljepotom svoje gotičko-renesansne fasade.

Bale
Bale

Polja lavande u samom srcu Istre

Polja lavande u samom srcu Istre ostaviti će vas bez riječi. Prošeti se poljskim putevima, “izgubiti se” u čistoj prirodi i otkrivati najljepše kadrove za fotografije naš je koncept odmora iz snova. Istarski kažuni i autentično raslinje savršena su nadopuna ovom ambijentu da si uzmete malo vremena i udahnete miromirise te jednostavno uživate u ljepoti krajolika.

Domaćini vas ondje čekaju sa pićem dobrodošlice i kolačićima od lavande , a čarobni ručak na seoskom domaćinstvu savršeno će vam nadopuniti iskustvo.

Polja lavande u Istri
Polja lavande u Istri

Svetvinčenat

Duh srednjeg vijeka i dalje se može naći u skrivenim kutcima Svetvinčenata. Saznat ćete koji su flimovi ovdje snimani, po čemu je poznat Kaštel i gdje se nalazi “spaljena vještica.” Uživanje u atraktivnim povijesnim prostorima ovog gradića koje krasi renesansni trg “Placa” sa kaštelom Morosini-Grimani pamtit ćete danima.

Svetvinčenat
Autor: Mario Fajt

Rovinj

Rovinj je jedan od onih gradića u koji, bez obzira koliko ga puta posjetite, ćete se rado ponovo vraćati. Uživanje u šetnji njegovim šarenim ulicama, posjet veličanstvenoj crkvi sv. Eufemije i ispijanje kave na sunčanim terasama s nevjerojatnim pogledom je sve što nam treba.

Rovinj
Rovinj

Pula

Kakav bi to posjet Istri bio bez da obiđete jednu od najočuvanijih rimskih arena. Pulska arena nekada je služila za održavanje gladijatorskih borbi, a danas je pozornica mnogobrojnih kulturnih događanja. Šetnja do gradskih vrata i zidina, slavoluka Sergijevaca i čarobnog Augustovog hrama jednostavno su – nezaobilazni!

Krećemo na najljepše putovanje kroz Istru! Polazak je 20. lipnja, a pozivamo te da više o putovanju pročitaš ovdje

ZAPRATI UPOZNAJ HRVATSKU!

Facebook – Upoznaj Hrvatsku

Instagram – Upoznaj Hrvatsku

Youtube – Upoznaj Hrvatsku

ZAPRATI TRAVEL ADVISOR!

Travel Advisor – Hrvatska

Posjetite naš YouTube kanal.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Instagram Savjetnik za putovanja

Nove objave