Travel AdvisorTravel Advisor

Cliffs of Moher i plaža Lahinch

Taj jedan savršen dan

Cliffs of Moher i plaža Lahinch

Vjerojatno vam ne moram reći kako je sunčan dan nešto zaista posebno u Irskoj.

Ili već živite ovdje pa mu se radujete kao ja, ili vam rođak/kum/sestra/susjeda žive pa su vam prenijeli kakva je to radost I veselje kad se to sramežljivo irsko sunce pojavi. Veći dio godine sjedimo u sivilu i željno maštamo da se to sramežljivo stvorenje pojavi te da nas počasti sa svojom prisutnošću. E pa Gospon Sunshine se u svibnju raskalašio pa sam imala sreće provesti cijeli dan na klifovima i plaži Lahinch te na istoj pocrniti (ne onaj lijepi ten, već bauštelski da ne bi bilo zabune – ali ten je ten!).

Klifovi su jedna od najposjećenijih atrakcija na otoku zbog svoje ljepote koja zaista izaziva osjećaj divljenja prirodi. Područje se proteze na 8 kilometara od Hag`s Head do O`Brien kule. Na ulazu možete naci posjetiteljski centar koji je veoma dobro uklopljen u samu okolinu jer su ga zapravo “ukopali” u brdo pa se samo vide ulazna vrata. Unutra imate filmske projekcije koje objašnjavaju o postanku klifova te životinjama I biljkama koje žive na tom području.

Što posjetiti u blizini:

1. Gradić Doolin sa svoja tri puba koji imaju živu glazbu 363 dana u godini.
2. Burren je još jedna od poznatijih atrakcija Irske, a nalazi se blizu klifova. Pa za one koji su željni gledati kamenjar star 350 m godina ovo je savršena lokacija. Osim kamenjara koji je nastao djelovanjem prirode možete pogledati I vise od 70 kamenih megalitskih grobnica od kojih je najpoznatiji Poulnabrone Dolmen.
3. Delfini: ako se nađete u blizini između Svibnja do Kolovoza možete uzeti turu koja uključuje vožnju brodom I gledanje delfina te posjed Scattery otoku koji ima ostatke samostana iz 8 stoljeća te kružni toranj
4. Lahinch plaža: predivna pješčana plaza duga otprilike 3 kilometra savršena je za surfanje ili kupanje ako ste jako hrabri. Ako ste manje avanturistički nastrojeni kao ja, popijte kavu na plaži I prošetajte.
5. Aran Otoci se nalaze 10 km od Doolina s bogatom povijesnu koja seže sve do brončanog doba pa sve do farmera koji I danas pričaju Gaelic. Otoci zaista zaslužuju da ih se posjeti na par dana, a najveći od njih je Inishmore gdje se nalazi većina spomenika.

Previous articleDubai s djetetom
Next articleSrednja Dalmacija: Pet predivnih mjesta za odmor pun fjake