Travel AdvisorTravel Advisor

Dominikanska Republika jedna je od najpoželjnijih destinacija na Karibima

Tražite tisuće rajskih plaža, idealnu klimu i  tirkizno more? Onda morate posjetiti Dominikansku Republiku. Najviše turista posjećuje Punta Canu, Puerto Plantu ili Santo Domingo i što god da odaberete ne možete pogriiješiti. Dominikanska Republika je jedna od najpoželjnijih destinacija na Karibima.

Priroda u Dominikani je predivna, boje su čarobne, pijesak je nevjerojatno bijeli, nebo je  plavije nego drugdje, more tirkiznije, a palme palme zelene da ne mogu biti zelenije. Ovisi na kojoj ste strani otoka smješteni jer more je na strani Karipskog mora – neusporedivo ljepše i spektakularnije. Tijekom cijele godine temperature su od 25 do 39 stupnjeva, ovde vlada vječno ljeto.

Santo Domingo nalazi se na na ušću rijeke Ozama na južnoj obali Ostrvoa Hipanola. Grad je 1496. godine osnovao Bartolomeo Columbo (brat Christofera Columba). Ujedno je i najstarije naselje u Americi koje su naselili Europljani. Santo Domingo je sigurno centralno mjesto putovanja u Dominikansku Republiku.

Punta Cana sama je po sebi prava turistička destinacija i svi su stanovnici tamo više-manje zaposleni ili na neki način povezani s turizmom. Mnogi turisti koji je posjećuju niti ne izlaze iz svojih resorta koji su uređeni kao malo gradići koji imaju sve što vam treba. No Dominikanska Republika, ovisno o vašim željama nudi sve i puno je više od resorta.

Puerto Plata grad je drvenih kuća i tropskog cvijeća. Ljudi su ljubazni i gostoljubivi. Amber muzej, tvornica ruma, ruševine kuće Columbus, crkva San Felipe, Taino Indijski muzej, svjetionik Fortaleza. Ovo sve treba vidjeti. Grad je zaista divan.

Dominikanska Republika je bogata prekrasnim plažama, a daleko najpoznatija je Rincon. Jeste li čuli za ovu plažu? Mnogi svjetski putnici su je uvrstili na listu najljepših plaža na svijetu. Plaža Rincon iskustvo je koje se ne zaboravlja. Bez kafića i drugih sadržaja na ovoj plaži zaista možete osjetiti kako je to boraviti u netaknutoj prirodi. Poznata je po bijelom pijesku, palmama i bujnoj vegetaciji. Pogledom prema pučini oduzima dah.

Dominikanska kuhinja uglavnom se sastoji od kombinacije španjolske, autohtone Taino i afričke kuhinje. Španjolska i afrička kuhinja javljaju se tijekom posljednjih pet stoljeća. Dominikanska kuhinja vrlo je slična  kuhinjama u ostalim zemljama Latinske Amerike. Dominikanska Republika je nekada bila španjolska kolonija. Mnoge španjolska obilježja su i dalje prisutna na otoku. Mnoga tradicionalna španjolska jela pronašla su svoj novi dom u Dominikanskoj Republici.

Dominikanci su poznati majstori zabave. Odlično se provode u lokalnim restoranima, na ulicama i plažama. Najčešće ispijaju rum, svoje omiljeno piće, ali jednako vole pivo i koktele, a uz pojačane decibele merengue, bachte i reggaea bez problema dočekuju jutro.

Travel Advisor – putovanja

Pretplatite se na naš YouTube kanal.

Martinique – zeleni otok na Kraibima

Cebu – turistički otok u Filipinima

Šri Lanka – biser Indijskog oceana

Previous articleTirana tako daleko, a tako blizu
Next articleKuta beach – 10 zanimljivosti i kratak video