Donosimo popis najljepših prijevoja idealnih za ljetni road trip po Alpama

Autor članka:
Podijeli:

Road trip po Alpama je poseban doživljaj

Alpe su prekrasan planinski lanac s prekrasnim krajolicima i zapanjujućim prizorima. Postoji mnogo cestovnih prelaza u Alpama koji se ističu po svojoj ljepoti i spektakularnom pogledu.

Evo nekoliko najljepših alpskih prijevoja:

Road trip po Alpama
Col de la Bonette

Grossglockner Hochalpenstraße – Ovaj prelaz prolazi kroz Nacionalni park Hohe Tauern u Austriji i ima nevjerojatan pogled na najviši vrh Austrije, Grossglockner. Cesta se penje kroz alpske pašnjake, prekrasne vodopade i ledene planinske rijeke.

Passo dello Stelvio – Nalazi se u sjevernoj Italiji i jedan je od najzahtjevnijih cestovnih prelaza u Alpama. Cesta se penje gotovo 2.800 metara iznad razine mora i okružena je prekrasnim planinskim krajolicima.

Stelvio
Stelvio

Col du Galibier – Ovaj prelaz nalazi se u Francuskoj i poznat je po svojim strmim serpentinama i nevjerojatnom pogledu na okolne planine. Cesta se penje gotovo 2.500 metara iznad razine mora i povezuje Grenoble i Briancon.

Furkapass – Ovaj cestovni prijelaz nalazi se na sjeveru Švicarske i prolazi kroz Alpe, s pogledom na gornji tok rijeke Reuss. To je jedan od najviših cestovnih prijelaza u Švicarskoj, dosežući visinu od 2.429 metara nadmorske visine.

Timmelsjoch – Ovaj prelaz nalazi se na granici između Italije i Austrije i jedan je od najmanje posjećenih cestovnih prelaza u Alpama. Cesta se penje do gotovo 2.500 metara iznad razine mora i nudi nevjerojatan pogled na okolne planine i glečere.

Timmelsjoch
Timmelsjoch

Klausenpass – Ovaj cestovni prijelaz nalazi se u istočnom dijelu Švicarske i prolazi kroz slikovite doline i planine, s pogledom na jezero Walensee. Visina Klausenpassa iznosi 1.948 metara nadmorske visine.

Ovi prelazi predstavljaju samo nekoliko od mnogih prekrasnih cestovnih prelaza u Alpama. Svaki od njih ima jedinstvenu ljepotu i karakteristike koje ih čine nezaboravnim iskustvom za putovanje.

 Cestovni prelazi koje treba doživjeti su:

Col de la Bonette
Col de la Bonette
  1. Col de l’Iseran (Francuska) – visina 2,770 m (9,088 ft)
  2. Colle dell’Agnello (Italija/Francuska) – visina 2,744 m (9,003 ft)
  3. Col de la Bonette (Francuska) – visina 2,715 m (8,907 ft)
  4. Passo dello Stelvio (Italija) – visina 2,757 m (9,045 ft)
  5. Col du Galibier (Francuska) – visina 2,645 m (8,678 ft)
  6. Col de la Cayolle (Francuska) – visina 2,326 m (7,631 ft)
  7. Col de la Madeleine (Francuska) – visina 2,002 m (6,568 ft)
  8. Susten Pass (Švicarska) – visina 2,264 m (7,428 ft)
  9. Col du Granon (Francuska) – visina 2,413 m (7,917 ft)
  10. Nufenen Pass (Švicarska) – visina 2,478 m (8,130 ft)

Ovi prelazi se nalaze uglavnom u Francuskoj, Italiji i Švicarskoj.

Road trip po Alpama

Osim prekrasnih pogleda, ovi prelazi su poznati po svojim krivudavim cestama, izazovnim uvjetima vožnje i ponekad otežanim prolaskom zbog snijega ili drugih nepogoda.

Travel Advisor Europa

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Nove objave