Travel AdvisorTravel Advisor

Bili smo na IPW konvenciji u Orlandu, Florida

Florida: Sunčana država

Florida je država za turiste. Međunarodne i domaće. Sunce, prekrasne plaže i mnoge druge atrakcije čine ovu državu idealnom destinacijom za turiste. Orlando ima Disney World, Sea World, Universal Studios i mnoge druge atrakcije. Miami ili preciznije South Beach je party odredište miješanja kultura.

Najljepše plaže su oko Sarasote, Ft.Lauderdalea, Daytone na Atlantiku i teško je nabrojati sve moguće atrakcije. Postoje još mnoga druga područja koja privlače mnoge turiste iz cijelog svijeta, kao što su Cape Canaveral, Everglades Nacionali park i mnoga druga.
Više od 110 milijuna turista posjeti Floridu svake godine. To je meka za obiteljski odmor, bijeg na plaži i ljubitelje vodenih sportova.

Plaže Floride

Za putnike koji traže sunce, zabavu i avanturu, priroda Floride i atrakcije svjetske klase pružaju niz aktivnosti u kojima cijela obitelj može uživati. I tako čitave godine, a pogotovo zimi. Istina postoji dio godine u naše ljeto kad su mogući uragani i velike kiše, no mnogi i tada biraju ovu državu za odmor. Obala Floride je duga oko 2.000 km. Većina obale su pješčane plaže.

Najljepše plaže:

1 Siesta key pored Sarasote
2 Marco Island kod grada Naples
3 Palm Beach sjeverno od Miamija
4 Santa Rosa Beach pored Paname
5 Amelia Island pored Jacksonvillea

Miami

Miami je prvenstveno međunarodni grad kao miks različitih kultura sjevera i juga. A tu je i South Beach. Ova popularna najjužnija četvrt dokazuje da je Miami Beach više kao dva grada – obiteljski odmor kada sja sunce i super-šik metropola kad padne noć.

Ako želite ići ukorak sa šik ekipom morat ćete iskoristiti svoju kreditnu karticu u vrhunskim trgovinama, čavrljati u vrhunskim fusion restoranima, plesati u energičnim noćnim klubovima i opustiti se pored bazena u hotelima u art deco stilu. No, bogati i slavni nisu jedini koji ovdje uživaju. Svatko može pronaći svoje mjesto, ako već ne u hotelu u prvom redu do mora, onda par ulica dalje.

Orlando

Orlando je jedan od gradova na svijetu koji je pravi magnet za posjetitelje, zahvaljujući svojoj kolekciji zabavnih parkova bez premca i sunčanoj klimi. Nema drugog grada u Sjedinjenim Državama – čak i na svijetu – koji ima toliko dobru ponudu za sve uzraste poput Orlanda na Floridi. Osjećaj koji imaš kada ugledaš svijetlo svemirskog broda Earth Epcot centra (naravno, nalazi se u Walt Disney World Resortu);

ili od prvog gutljaja butterbeera u Hogsmeadeu (smješten unutar Universal Orlando Resorta); ili kada svjedočiš visinama na kojoj Orka skače (tijekom vodenog showa “Jedan ocean” u SeaWorld Orlandu) – sve to dokazuje da je biti dijete stanje duha, a ne broj godina.

Zračna luka Orlando vrlo je dobro povezana s mnogim zračnim lukama u Europi te je jedno od najdražih destinacija turistima iz velike Britanije, Njemačke i ostatka Europe.

IPW 2022

U.S. Travel Association, glavni sponzor Brand USA te domaćini Visit Florida održali su uspješnu konvenciju s misijom predstavljanja američke turističke ponude.

U.S. Travel je nacionalna je neprofitna organizacija koja zastupa sve dijelove turističke industrije koja generira 2,6 bilijuna američkih dolara gospodarskog proizvoda i podržava 15,8 milijuna radnih mjesta. Misija US Travel-a je povećati broj putovanja u Sjedinjene Države i unutar njih.

Hrvatska delegacija na poziv Visit USA Croatia je uspješno sudjelovala, obavila stotine sastanaka te je sad pred nama posao kako bi turističku ponudu Amerike približili našim ljudima u Hrvatskoj i regiji.

Florida – Sunčana država

 

Od ogromne metropole Miamija i NASA Space Centra pored Port Canaveral do mirne ljepote Sankt Peterburga i Sarasote, gdje se grad susreće s morem. Prekrasne plaže Destin i Fort Walton, nevjerojatni muzeji umjetnosti u Jacksonvilleu ili kulturni festivali u Tampi. Florida je idealan spoj plaža, atrakcija i hedonizma koji zovu na uživanje.

Travel Advisor – Putovanja

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Previous articleZnaš li što je Premium ekonomska klasa?
Next articleSlana Panonska jezera u Tuzli su jedinstvena u svijetu