Gdje se u Beču može pojesti najbolja šnicla?

Autor članka:
Podijeli:

Otkrijte restorane u kojima možete pojesti najbolju bečku šniclu

Nije lako napraviti savršenu bečku šniclu. Neophodan sastojak je, naravno, mesoprava bečka šnicla smije se pripremati samo s teletinom.

Najbolji chefovi imaju dobavljače mesa kojima vjeruju da će osigurati najbolju kvalitetu i savršen rez. Također, vrlo je važno nježno lupati meso kako se ne bi uništila njegova stanična struktura jer bi to uništilo i sočnost mesa. Šnicla je najbolja kada se prži na pročišćenom maslacu i kada se poha sa zlatno-žutim krušnim mrvicama.

Bečka šnicla pržena s krušnim mrvicama
© Piet Althoff from Unsplash

Naravno, najbolju bečku šniclu možete pronaći upravo u Beču. Fallstaffovi gurmanski stručnjaci odabrali su svojih deset favorita.

Schwarzes Kameel

Ova otmjena gostionica u srcu Beča nedvojbeno je jedna od najboljih adresa za pojesti pravu bečku šniclu. Više od 400 godina “Kameel” je simbol najboljeg bečkog gostoprimstva koji vrlo dobro spaja tradiciju i stil života.

 • Bognergasse 5, 1010 Beč

Meissl & Schadn

Ovaj mladi restoran u hotelu Grand Ferdinand posvećen je bečkoj šnicli koja se može pripremati na masti, pročišćenom maslacu ili ulju. Ime je posuđeno od ikone restorana s Neuer Markta, koji je uništen 1945. godine, i ispunjava najveća očekivanja.

 • Schubertring 10-12, 1010 Beč

Meierei im Stadtpark

Popularna perjanica gurmanskog hrama Steirereck ne nudi samo izvrstan izbor sireva u mliječnom baru, već i ukusan doručak te jela bečke kuhinje. U meniju se nalazi i jedna od najboljih bečkih šnicla u gradu.

 • Am Heumarkt 2A, 1030 Beč

Meixnerova gostionica

Poput Asterixa koji kao posljednji galski bastion brani svoje selo od Rimljana, domaćin čuva svoju gostionicu u Favoritenu od silnog broja lokala brze hrane i štandova s ćevapima. On možda nema čarobni napitak, ali njegova žena Berta ima čudotvorno oružje – jednu od najboljih bečkih šnicli u dunavskoj metropoli.

 • Buchengasse 64, 1100 Beč

Restoran Eckel

Christine Mueller-Zarl predstavlja četvrtu generaciju koja u Sieveringeru vodi klasik “Eckel”. Jednako dugo tamo se tuče, panira i peče bečka šnicla. Ovdje možete okusiti iskustvo.

 • Sieveringer Strasse 46, 1190 Beč

Gasthaus zu den drei Hacken

Ovo je jedna od najautentičnijih gostionica u centru grada. Kako i priliči njenom statusu, na jelovniku ima prekrasnu bečku šniclu pripremljenu na pročišćenom maslacu. Također, bogat izbor vina čini boravak u ovoj gostionici još boljim.

 • Singerstraße 28, 1010 Beč

Oswald i Kalb

Prekrasan bistro u staroj sveučilišnoj četvrti uglavnom je posvećen bečkoj šnicli. Ručno se reže od teleće kože, nježno tuče, poha s krušnim mrvicama iz Kaisersemmela, a zatim se prži u tavi.

 • Bäckerstraße 14, 1010 Beč

Gmoakeller

Najpopularniji bečki bistro u 2017. godini prema zajednici Falstaff. Gmoakeller ima bečku kuhinju dosljednu visokog standarda. Glavno jelo je bečka šnicla koja se smatra vrijednim kulturnim dobrom.

 • Am Heumarkt 25, 1030 Beč

Gasthaus Wolf

Gasthaus Wolf je autentična bečka gostionica iz doba Resopala koja je preuređena prema visokim standardima. Falstaffova interna rasprava odmah je pronašla veliki broj pristaša za jednu od najboljih bečkih šnicli.

 • Große Neugasse 20, 1040 Beč

Pichlmaiers zum Herkner

“Herkner” je bila legendarna prigradska gostionica koja je uvijek posluživala odlične bečke šnicle. Nakon dvogodišnjeg sna, braća Pichlmaer su ju pažljivo i koherentno revitalizirala. Puno toga je ostalo isto, samo je bečka šnicla možda postala još bolja.

 • Dornbacher Strasse 123, 1170 Beč

Plachuttas Gasthaus zur Oper

Obitelj Plachutta u potpunosti se posvetila izvornoj bečkoj šnicli s podružnicom u Walfischgasse u blizini Opere. Punu pozornost posvećuju bečkom klasiku pohanom u zlatno-žutim mrvicama i tako s pravom postižu visoku kvalitetu u ugodnom ambijentu.

 • Walfischgasse 5-7, 1010 Beč

Autor naslovne fotografije: © Mark Konig from Unsplash

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Nove objave