Travel AdvisorTravel Advisor

Dizajnerski hotel Lone u uvali luksuza

Hotel Lone je mjesto na koje se dolaziš razmaziti

Kad je hotel Lone otvoren 2011 odmah je postao primjer koji se isticao u do tada dosadnoj hotelskoj ponudi Hrvatske. Danas deset godina kasnije i dalje impresionira svojim izgledom. Mode su dolazile i prolazile, no Lone je i dalje moderan. Arhitekti iz 3 LHD su osmislili hotel koji i danas izgleda privlačno.

Hoteli Eden, Lone, Monte Mulini i najnoviji Grand Park čine zaista nisku bisera koja je značajno podigla Rovinj kao destinaciju, ali i čitavu Istru. Uz hotele je uređena i plaža, šetnica te moderna marina. Rovinj je tako postao, uz Dubrovnik, najluksuznija destinacija na Jadranu. Neki taj dio pored Rovinja zovu „uvala luksuza“. Prvi je bio Monte Mulini koji se pozicionirao na tržištu kao boutique hotel. Sljedeći je bio hotel Lone kao prvi dizajnerski hotel. Kasije su sagrađeni vanjski bazeni i uređen hotel Eden. Zadnja spektakularna investicija je bila Grand Hotel Park.

Luksuzne sobe

Svih 248 soba su i dalje luksuzne i udobne. Iako se ponegdje vide male „bore“ nakon toliko godina visoke popunjenosti, hotel je odlično održavan. 236 soba i apartmana su pažljivo uređene. Većina ih ima pogled na more, a neke imaju i svoje bazene na balkonima. Svaki detalj u sobi je dizajnerski. Kreveti su široki i udobni.
Wellness velik gotovo 2.000 kvadratnih metara je među najljepšim i najfunkcionalnijim na Jadranu. Hotel je koncipiran za kongresni turizam. Ima deset manjih i većih kongresnih dvorana koje se mogu spajati i mijenjati površina.

Posebno cijenim doručak

Doručak je vrlo bogat i zaista ima za svakoga ponešto. Meni je doručak važan dio hotelskog doživljaja. Kad vidim da imaju jaja Benedict, svježe kroasane ili dimljeni losos te otvoren pjenušac i odličan macchiato odmah mi je dan ljepši. Zaista volim doručak u Loneu na sunčanoj terasi iznad parka i bazena s pogledom na istoimeni zaljev.

Večera u a la carte restoranu ovisi o sezoni. Ponekad je imala bogati menu, ponekad malo manje, no ono što je važno napomenuti da se koriste lokalne namirnice. Kvaliteta nabava mesa, riba te voća i povrća je na nivou hotela s toliko zvjezdica. Vrlo dobra je i vinska karta koja ima zastupljene sve važne istarske vinare, ali i neka dobra kontinentalna vina i pjenušce. Dobar je izbor i talijanskih i drugih uvoznih etiketa.

Idealan bijeg iz grada

Hotel Lone je otvoren čitave godine i idealan je bijeg iz grada. Lako se da razmaziti i uljuškati u neki „drugi svijet“. Moja preporuka je dođite preko tjedna jer je ipak manje ljudi te je sve dostupnije. U hotelu se mogu koristiti bicikli kojima se može napraviti par divnih izleta prema gradu ili na drugu stranu kroz park šumu Zlatni rt.

Arhitektonsko remekdjelo hotel Lone se nalazi na divnoj lokaciji na dnu istoimenog zaljeva koji oplakuje dobro uređene plaže. Na bazenima ima dovoljno sadržaja za djecu i odrasle. Park šuma Zlatni rt se nalazi na par minuta hoda i jedno je od najljepših mjesta u Istri.
Na kraju se možemo samo nadati da će Maistra nastaviti s ulaganjem te da će urediti i obnoviti zapuštene zagrebačke hotele Westin i Sheraton. Do tada ćemo i dalje uživati u hotelu Lone i pustiti da nas razmaze, barem na nekoliko dana.

Travel Advisor – Hrvatska

Posjetite naš YouTube kanal.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Instagram

 

Previous articleVina Kvarnera su novi brand
Next articleKako online platforme utječu na organizaciju putovanja?