Hotel Termag nudi svršeni detox u vruće ljetne dane

Autor članka:
Podijeli:

Detox u hotelu Termag na Jahorini

Veliki broj istraživanja pokazalo je da mediteranski način ishrane omogućava postepeno skidanje kilograma, uz korištenje zdravih i nutritivno vrijednih namirnica. Također, hrana pripremljena na mediteranski način preventivno djeluje na osobe oboljele od srčanih oboljenja i smanjuje rizik od nastanka moždanog udara, dijabetesa tipa 2 i raka.

DETOX program hotela Termag je upravo baziran na mediteranskoj kuhinji uz korištenje domaćih namirnica i personalizirani plan koji samo za Vas kreira svjetski priznata nutricionista Amela Ivković O’Reilly.

Amela Ivković O’Reilly je studij medicine, započela u Sarajevu, nastavila u Grazu, Dublinu i Londonu, gdje ih završava sve u cilju izgradnje funkcionalnog pristupa ljudskom zdravlju gdje je svaki pacijent jedinstven. Trenutno pohađa magistarski studije na Middlesex univerzitetu u Londonu. Član je udruženja nutricionista Irske, udruženja nutricionista Velike Britanije i kraljevskog medicinskog udruženja.

Nutricionistica

Kroz DETOX program hotela Termag imat ćete tri glavna obroka dnevno: doručak, ručak i večera, kao i dodatnu užinu u prirodi u sklopu svakodnevne šetnje. Sam program se sastoji od jutarnje gimnastike nakon koje slijedi doručak, zatim šumski wellness u vidu šetnje s planinskom užinom, zatim ručak nakon kojeg slijedi program vježbi joge i na kraju dana večera.

Fizička aktivnost, svjež zrak, pozitivne misli i opuštanje, uz hranu u kojoj se uživa s porodicom ili prijateljima čine savršen spoj od kojeg koristi imaju i duh i tijelo.  Trajanje Termag DETOX programa je u rasponu od 3 do 7 dana.

PROGRAM VJEŽBI I AKTIVNOSTI

Fizička aktivnost

detox termag

Glavni cilj Termag DETOX programa je dovesti tijelo u balans stoga je neophodno provoditi što više vremena u prirodi, šetajući i udišući svjež zrak. Hodanje, rastezanje, yoga i vježbe disanja povoljno utiču na cjelokupan proces detoksikacije organizma. Vodeći se ovim činjenicama DETOX program hotela Termag smo osmislili tako da sadrži sve navedene aktivnosti.

Svaki dan programa započinjemo s jutarnjom gimnastikom uz profesionalnog trenera koji intenzitet vježbi i njihovo izvođenje prilagođava svakom učesniku programa. U nastavku dana učesnici programa upražnjavaju šumski wellness, prijatne šetnje šumskim stazama po obroncima Jahorine prilikom koje je organizirana i planinska užina, sve uz pratnju vodiča.

Za završetak dana za učesnike programa organizirani su časovi yoge, gdje ćete uz pomoć instruktora yoge opustiti tijelo uz opuštajuće vježbe disanja i istezanja na otvorenom i na svježem planinskom zraku, biće to savršen završetak dana.

ŠUMSKI WELLNESS

šetnja
Šumski wellness je vid šumske šetnje s elementima šumske medicine, te predstavlja vodeći svjetski trend u Wellness i medical SPA i zdravstvenom turizmu. Boravak u šumi obogaćen šumskim wellnessom je preventivna metoda koja u velikoj mjeri sprječava nastanak poremećaja i doprinosi prevenciji bolesti, pomaže kod stimuliranja imunog sistema, smanjenja krvnog pritiska, bolje kontrole stresa, poboljšanja raspoloženja, povećanja sposobnosti koncentracije i kognitivnih sposobnosti, kod djece s poremećajem pažnje, ubrzan oporavak nakon operacije ili bolesti, bolji san…

DETOX program hotela Termag pruža obilje umjerene fizičke aktivnosti, vrhunski plan ishrane i mnoštvo vremena provedenog u prirodi, na svježem planinskom zraku. Svi ovi aspekti ne samo da utiči na raspoloženje već u velikoj mjeri doprinose poboljšanju psihofizičkog stanja i jačanju imunološkog sistema!

Još se dvoumite!? Poklonite vrijeme sebi… Termag DETOX

Travel Advisor – Lifestyle

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Nove objave