Travel AdvisorTravel Advisor

Posjetili smo Zepter Hotel u Kozarskoj Dubici

Posjetili smo udoban i moderan Zepter Hotel u Kozarskoj Dubici

Kozarska Dubica je grad i općina smještena u sjevernoj Bosni i Hercegovini na obali rijeke Une te je s Hrvatskom spojena mostom. Dio je entiteta Republika Srpska. Grad ima populaciju od oko 6.000, dok šira općina ima populaciju od oko 12.000 stanovnika.

Zepter Hotel

U samom središtu Kozarske Dubice na obali rijeke Une se nalazi moderni Zepter Hotel sa četiri zvjezdice. Hotel nudi različite kategorije uključujući standardne sobe, deluxe sobe i apartmane. Svaka soba ima klima uređaj i suvremene pogodnosti poput besplatnog Wi-Fi-ja, televizora s ravnim ekranom, mini bara i kupaonice s tušem ili kadom.

Hotel ima bar, konferencijsku dvoranu, restoran koji poslužuje regionalnu i stranu kuhinju te spa područje sa saunom, parnom kupelji i prostorom za vježbanje. Parkiranje se također nudi posjetiteljima hotela bez naknade.

Direktor hotela Petar Bijelić

Lokacija hotela je uz rijeku Unu pa ljeti ima i svoju plažu. Rijeka je čista i bistra te pogodna za kupanje. Ako je hladno koristi se lijepo uređeni wellness s parnom kupelji, saunom,  jacuzzijem i grijanim mozaičnim ležaljkama.

Hrana je jedan od razloga zbog kojih se dolazi u Zepter Hotel. O ponudi najbolje zna glavni kuhar Slobodan Marin:

S druge strane hotela je pješačka zona u kojoj se nalazi nekoliko kafića i trgovina. Mjesto nije veliko, no okolica je vrlo zanimljiva i nudi razne mogućnosti istraživanja za aktivni odmor.

Nacionalni Park Kozara

Nacionalni park Kozara pokriva površinu od oko 33.000 hektara i dom je raznolikog biljnog i životinjskog svijeta, uključujući medvjede, vukove i risove. Park također ima nekoliko pješačkih i biciklističkih staza, kao i piknik područja. U parku se mogu pronaći i ostaci antičkih naselja, kao i tragovi Drugog svjetskog rata, uključujući i spomenik i muzej posvećen partizanskoj borbi na Kozari.

Manastir Moštanica

Ženski pravoslavni manastir Moštanica se nalazi u istoimenom selu u općini Kozarska Dubica. Posvećen je Svetom Georgiju i nalazi se na uzvišenju na obroncima Kozare, okružen prekrasnom prirodom. Manastir Moštanica ima dugu i bogatu povijest, a prema nekim izvorima, datira iz 13. stoljeća. Danas je aktivno mjesto molitve i duhovnosti, a posjetitelji su dobrodošli da posjete manastir i uživaju u njegovoj ljepoti i miru. Nalazi se 12 km od Dubice.

Na putu do Manastira Moštanica smo se zaustavili da istražimo privatni zoološki vrt. Na prostranim livadama žive jeleni, srne, patuljasti konji te ovce i koze. U vrtu pored kuće je i bazen koji ljeti služi za osvježenje. Na izlete ovdje često dolaze obitelji s djecom.

Naravno da smo nakon svih zanimljivosti ogladnjeli pa su nas ljubazni domaćini odveli na dva autentična mjesta kako bi zadovoljili naše hedonističke želje.

Vinarija Banjac je bila pravo otkriće. Ugostiteljski objekt koji radi samo po narudžbi je na lijepoj lokaciji među vinogradima. S terase se pruža pogled prema Dubici, Kozari i rijeci Uni. Vlasnici sami pripremaju hranu, a za preporuku je šaran na rašljama koji se treba naručiti u naprijed. Bio je odlično pečen i sočan, ne presuh. Uz jelo smo probali nekoliko vrsta vina: Sauvignon Blanc, Traminac, Rose i Chardonnay. Posebno nam se svidio Muškat Ottonel kojeg smo kupili za ponijeti kući. Cijene su korektne i povoljne.

Kako je noć bila mlada posjetili smo i drugu vinariju i to Podrum Panić. Moderno uređen prostor nas je ugrijao s još jednom rundom dobrih vina. Chardonnay i Rose su bili najbolja kombinacija u to kasno doba. Prava mala butik vinarija.

Kozarska Dubica ima što za ponuditi za sadržajan i zanimljiv vikend.

Zepter Hotel je idealno mjesto za udobni boravak. Ljeti ima i čamce na Uni, a očekuju se i električni bicikli za najam kako bi se mogla istražiti okolica.

Sve gore navedene lokacije su blizu i na ravnim putevima pa bi takvi bicikli bili idealni za vožnju i odmor od automobila. Zagreb je blizu, svega 128 km cestom preko Jasenovca. Drugim putem preko Hrvatske Kostajnice i Petrinje je nešto dalje. Obje ceste prolaze kroz divnu prirodu i dobre su za vožnju. Granični prijelaz se nalazi do samog hotela.

Travel Advisor Europa

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Previous articleNajljepša mjesta koja treba posjetiti u Indoneziji
Next articleKada i kako je nastao Uskrs? Kakve veze imaju Isus, jaja i zečevi?