Ima li smisla plaćati Premium Economy?

Autor članka:
Podijeli:

Saznajte kod kojih zračnih prijevoznika vrijedi potrošiti novce na Premium Economy

Odabir Premium Economy karte jednostavan je način za putnike da pristupe pogodnostima poput dodatnog prostora za noge, hrane i pića te prioritetnog ukrcaja po razumnijoj cijeni. Mogućnost uživanja s niskim ulozima postala je sve primamljivija opcija onima koji obično rezerviraju prosječnu ekonomsku kartu.

Iako je posljednjih godina postala standardna opcija nadogradnje pri rezervaciji leta, Premium Economy je relativno nova premisa jer su prva takva sjedala uvedena 2008. kako bi privukla kupce nakon pada potražnje za zračnim prijevozom. Danas, premium economy je postalo značajan pokretač prihoda za zrakoplovne kompanije koje očekuju da će utrostručiti svoj inventar premium sjedala do 2025. godine.

Međunarodni zračni prijevoznici i rute na dugim relacijama često nude neke od najboljih pogodnosti, s novijim zrakoplovima poput Airbusa A350-1000, Airbusa A380, Boeinga 737 Max 8 i Boeinga 787 Dreamlinera koji se mogu pohvaliti vrhunskim kabinama koje dolaze s elegantnijim sustavima za zabavu, širim razmakom sjedala i udobnijim sjedalima. Ako planirate izdvojiti dodatni novac za Premium Economy, ovo su zrakoplovne kompanije vrijedne vašeg novca.

British Airways

Premium Economy sjedala British Airwaysa, nazvana World Traveller Plus, nude nagib sjedala od 96 centimetara (38 inča) s boljim naslonom, lumbalnom potporom, naslonom za glavu i osloncem za noge u zasebnoj kabini koja se nalazi bliže prednjeg dijela aviona. Također, putnici dobivaju posebne obroke, full bar uslugu, osobni sustav za zabavu sa slušalicama za smanjenje buke, jastuk i deku, kutiju za potrepštine, napajanje za prijenosna računala i druge elektroničke uređaje te mogućnost za prijavu dvije torbe.

Emirates

Emirates je nedavno lansirao Premium Economy na svojim zrakoplovima Airbus A380 i Boeing 777. Nova A380 premium economy sjedala nudit će nagib sjedala od impresivnih 100 centimetara te širinu sjedala od 50 centimetara, s izdašnih 20 centimetara nagiba. Bit će dizajnirani tako da sadrže drvene ploče inspirirane poslovnom klasom, kao i kožne prevlake krem boje, oslonce za noge i listove, bočni koktel stolić i zaslon za zabavu.

Air France

Putnici koji lete francuskim nacionalnim prijevoznicima trebali bi potrošiti na Premium Economy koji nudi nagib sjedala između 91 i 96 centimetara. Također, sjedala uključuju pristup sigurnosnim kontrolnim točkama zračne luke SkyPriority, dvije besplatne predane torbe, rani ukrcaj, naslone za glavu i noge, dodatno spremište za sjedalo, osobnu, podesivu lampa za čitanje i utičnicu za punjenje prijenosnog računala te slušalice za smanjenje buke. Putnici mogu uživati i u širokom 13,3-inčnom 4K zaslonu visoke razlučivosti s Bluetooth vezom.

Lufthansa

Lufthansin Premium Economy omogućuje putnicima prijavu dvije besplatne torbe, dobiju piće dobrodošlice, a zatim sjednu na sjedala s nagibom od 96 centimetara koja imaju i naslone za glavu i noge, zaslon za zabavu te poboljšane obroke i kutiju s potrepštinama koje će put učiniti ugodnijim.


Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Nove objave