Iznenađujući odabir najbolje turističke atrakcije u Europi

Autor članka:
Podijeli:

Kada razmišljate o najimpresivnijim turističkim atrakcijama u Europi, vjerojatno vam prvo na pamet padaju Stonehenge, rimski Colosseum ili Eiffelov toranj. Ove su atrakcije vrlo poznate, no jedno mjesto ih je iznenadilo u utrci za titulu vodeće turističke atrakcije u Europi.

Prema World Travel Awards, prestižnoj manifestaciji koja od 1993. godine slavi najbolje od putovanja, turizma i ugostiteljstva, pivnica Guinness Storehouse u Dublinu vodeća je europska turistička atrakcija.

Guinness piva
© Ana Ribeiro from Unsplash

Nominirana je bila i Buckinghamska palača u Londonu, Sagrada Familia u Barceloni i Akropola u Ateni

Unatoč jakoj konkurenciji, pobjedu je odnijela upravo pivnica u samom srcu Dublina, gradu bogate povijesti i kulture. Guinness Storehouse nagradu je prvi put osvojio još 2015. godine, a čak je rangiran i kao najbolja turistička atrakcija u Irskoj uopće.

Guinness Dublin
© Steve Wrzeszczynski from Unsplash

Ne radi se samo o skladištu gdje se Guinness pripremao posljednjih 250 godina, već se tamo može dobiti detaljniji uvid u cijeli proces proizvodnje i točenja ovog svjetski poznatog piva. Ovo mjesto otkriva priču o najpoznatijem izvoznom proizvodu Irske i to od njegovih početaka 1759. godine pa sve do danas. Guinness Storehouse mjesto je koje nije samo dom pive Guinness, već je spomenik irske kulture, kreativnosti i poduzetništva.

Skladište se sastoji od različitih interaktivnih izložbenih prostora kroz koje je ispričana povijest poznatog piva. Saznat ćete sve o sastojcima, transportu, kooperaciji, oglašavanju i sponzorstvu. Raspoređeno je na sedam katova, a okružuje ga stakleni atrij u obliku litre Guinnessa. Također, tamo se nalazi i kino dvorana posvećena prikazivanju povijesnih Guinness reklama te nedavno renovirani Gravity Bar s impresivnim panoramskim pogledom na glavni grad Irske.

Unutrašnjost Guinness Storehousea u Dublinu
© Clovis Wood Photography from Unsplash

Autor naslovne fotografije: © Louis Hansel from Unsplash

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Nove objave