Kako doživjeti Dubrovnik, a da vas ne pregaze horde turista ?

Autor članka:
Podijeli:

Ljeto je gotovo na izmaku, a to je savršeno vrijeme za posjet jednoj od najposjećenijih turističkih destinacija u Hrvatskoj. Naravno, radi se u Dubrovniku koji je tijekom ljetnih mjeseci toliko zagušen posjetiteljima da redari reguliraju ulaz i izlaz iz stare gradske jezgre.

Kako doživjeti Dubrovnik, a da vas ne pregaze horde turista ?

Ako volite stajati u redovima i kretati se milimetarskim koračićima, prestanite čitati. Međutim, ako želite doživjeti Dubrovnik kao domaće stanovništvo, slobodno nastavite čitati. Ovdje nećete pronaći najrazvikanije atrakcije već manje poznata mjesta u Dubrovniku i okolici.

1. Vidikovac i klub Orsula
Umjesto da plaćate žičaru ili se penjete na užarene zidine, odaberite ovu opciju. Imat ćete Dubrovnik na dlanu i po meni je to jedno od najboljih mjesta za selfie (moraš snimiti barem jedan). Ako se odlučite otići na večer, tamo se nalazi klub na otvorenom s pogledom na Dubrovnik i otok Lokrum, a svako ljeto održavaju se koncerti i druge kulturne manifestacije.


2. Konoba Vinica Monković u Konavlima
Ljubitelji domaće hrane, ne tražite dalje. Istina, restoran je u Konavlima, ali je terasa smještena na potočiću ispod kamenog mosta, a hrane je ukusna kao da ga je radila baka Monković. Preporuka za ručak je definitivno pašticada, crni rižoto ili hobotnica. Uz domaće vino, naravno. Ali ne previše, morate se dovesti doma.

Kako doživjeti Dubrovnik, a da vas ne pregaze horde turista

3. Cafe bar Art
Meni omiljeno mjesto za kavu ili večernji izlazak jer nema (toliko) turista koji škljocaju fotoaparatima i glasno komentiraju. Art se nalazi na pet minuta od ulaza na Pilama pa se bezbrižno smjestite u fotelje napravljene od kada i uživate u ugodnom ambijentu i dobroj muzici.

Kako doživjeti Dubrovnik, a da vas ne pregaze horde turista

4. Plaža Pasjača
Do prošle godine je bila hidden treasure i malobrojni sretnici su uživali u predivnoj plaži koja ih je dočekala na kraju strmog spusta. Međutim, u zadnje vrijeme je postala jedna od slikanijih plaža na Instagramu i više nije toliko skrivena, ali mora biti na listi jer je prekrasna i još prilično “divlja” jer nema kafića pa ponesite sve potrebno za bezbrižan boravak na plaži. Također se nalazi u Konavlima.

Kako doživjeti Dubrovnik, a da vas ne pregaze horde turista

5. Izvor rijeke Omble
Ombla je najkraća rijeka u Hrvatskoj i teče svega 30 metara prije nego se priključi Jadranskom moru. Mjesto je divno, nadvisuju ju ogromne stijene, a na obalama mirno sjede stare kamene kuće. Kad ste već tu, sjednite i odmorite uz tradicionalnu hranu s modernim primjesama dok uživate u okruženju u bistrou Izvor. Cijeli je izrađen od drveta tako da se savršeno uklapa u prirodu, a jela su tradicionalna s pomakom. I vrlo ukusna tako da ćete zasigurno poželjeti vratiti.

Kako doživjeti Dubrovnik, a da vas ne pregaze horde turista

Kako doživjeti Dubrovnik, a da vas ne pregaze horde turista ? Tihana je napisala za Travel Advisor 5 preporuka za guštanje.

Nove objave