Travel AdvisorTravel Advisor

Kako pristupiti internetu tijekom putovanja, a da ne odeš u dužničko ropstvo

Pristup internetu tijekom putovanja

Putovanje je uvijek uzbudljivo iskustvo. Kada ste na putovanju možete vidjeti ljepotu prirode, gradova i doživjeti uzbudljive trenutke. Povezivanje s internetom u pokretu je jedan način da svoje putovanje podijelite s drugim, dragim osobama kod kuče. U većini slučajeva ljudi su navučeni na svoje telefone kod kuće ili u školi te žele i na putovanjima podijeliti svoja iskustva s drugima. Pogledajmo nekoliko savjeta kako ostati na mreži u pokretu.

Provjerite kod svog mobilnog operatera pakete za države u roamingu

 

Korištenje interneta tijekom putovanja moglo bi vas teško financijski pogoditi ako ne poduzmete prave mjere prije nego što započnete putovanje. Tako možete povoljnije koristiti prijenosa podataka u roamingu. To vam može omogućiti da budete online u dane koje stvarno trebate. Ova metoda je korisna samo ako nećete biti online tijekom cijelog putovanja. Ako želite koristiti internet tijekom duljeg razdoblja, možete razmotriti druge mogućnosti.

Kupi lokalnu sim karticu

Bolja alternativa dužem ili stalnom ostanku na mreži dok ste na putovanju je kupovina sim kartice lokalnog operatera To također ovisi o zemlji u koju putujete. Sve što trebate učiniti je kupiti SIM karticu za svoj uređaj u zemlji u koju putujete. Zatim možete koristiti usluge SIM kartice za svoje podatkovne potrebe. Međutim, da bi to funkcioniralo, vaš uređaj mora biti otključan. Provjerite kod svog mobilnog operatera i zamolite ga da vam pomogne otključati ga ako je aparat zaključan. Samo s lokalnom sim karticom ćete moći ostvariti maksimalne brzine dostupne na bilo kojem mjestu na kojem se nađete.

Koristi mobilnu pristupnu točku

Mobilna pristupna točka još je jedan način na koji možete ostati online u pokretu dok putujete. To je uređaj koji se povezuje na mobilnu mrežu za podatke i stvara lokalnu WiFi pristupnu točku na koju možete povezati svoje uređaje. To znači da ne morate otključati svoj telefon. Ako imate takav uređaj na njega se može spojiti više korisnika. U njega se instalira lokalna sim kartica. Dobra prednost korištenja takvog WiFI-ja je to što se svi vaši prijatelji mogu spojiti na njega ako putujete zajedno. Neki mobilni hotspot uređaji nude 4G, što znači da možete postići vrlo dobre brzine dok surfate mrežom. Možete čak i pojačati svoj signal spajanjem vanjske antene.

Razmisli o VPN-u

Korištenje virtualne privatne mreže tijekom putovanja neophodno je da bi vaši podaci bili sigurni. Kada ste povezani na javnu WiFi mrežu, hakeri mogu hakirati vaše privatne podatke ako niste zaštićeni na mreži. Ne želite da netko drugi koristi vaše podatke o pregledavanju. VPN vas može spasiti od ovoga, ali i od prevaranata. Postoji niz VPN aplikacija za putovanja koje možete birati. Dva od njih su privatni pristup internetu (PIA) i NordVPN. PIA nudi sve značajke koje bi vam mogle zatrebati od VPN-a. Postoji mnogo poslužitelja koje možete izabrati i podrška za platforme za streaming. NordVPN je jedna od najcjenjenijih i najprihvaćenijih VPN usluga diljem svijeta. Postoje višegodišnji planovi s konkurentnim cijenama. Možete razmotriti jednu od dvije opcije ili bilo koju drugu opciju koja ima sjajne recenzije na mreži.

Zaključak

Znajući da možete ići na internet i provjeriti gotovo sve daje vam više samopouzdanja prilikom putovanja u stranim zemljama. Možete jednostavno obavljati transfere iz svoje banke, plaćati robu, tražiti dobre hotele za prenoćište i pronaći put ako ste se izgubili. Povezanost na internet je danas poput poznatog suputnika. Osim svega toga, internet vam također može praviti društvo s trendovskim vijestima i filmovima na mreži. Također možete pratiti svoje prijatelje na društvenim mrežama ako ste online.

Travel Advisor – Hoteli

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Previous articleKoji gradovi su najskuplji za život?
Next articleHuaweii P50 Pocket: mali suputnik velikih mogućnosti