Travel AdvisorTravel Advisor

Svih sedam kontinenata u samo 3 dana 14 sati 46 minuta i 48 sekundi?

Dr. Khawla AlRomaithi – Upoznajte avanturisticu iz UAE

Dr. Khawla AlRomaithi je djevojka koju morate pobliže upoznati. Uspjela je proputovati svih sedam kontinenata u samo 3 dana 14 sati 46 minuta i 48 sekundi te je tako srušila svjetski rekord. Njezino rekordno putovanje završilo je u Sydneyu u Australiji, 13. veljače 2020. godine. Tijekom svog epskog putovanja AlRomaithi je posjetila 208 zemalja i ovisnih teritorija.

© Photologic

Objasnila je kako u UAE živi oko 200 različitih nacionalnosti te je ona htjela posjetiti te zemlje i naučiti više o njihovoj kulturi i tradiciji.

Putovanje ispunjeno preprekama i izazovima

Put koji vodi do rekordnog postignuća često je ispunjen upravo time, a ni pokušaj Khawle AlRomaithi nije bio iznimka. “Bilo je to teško putovanje; pokušaj je zahtijevao puno strpljenja, posebno u zračnim lukama, kao i stalna vožnja avionom.”

Izjavila je kako je htjela odustati u različitim situacijama, a i da se iskreno samo željela vratiti doma. Međutim, krajnji cilj je ono čemu se veselila i to ju je guralo prema naprijed. Podrška je također bitna, a tu posebno ističe svoju obitelj i prijatelje koji su zaslužni za motivaciju i ohrabrenje za nastavak putovanja.

“UAE je zemlja poznata po izvanrednim postignućima”

Nije bitno radi li se o najvišoj zgradi na svijetu ili najvećem video zidu, a možda čak i o najbržem policijskom automobilu u službi. AlRomaithi je željela pokazati svijetu i njihovom društvu da su ljudi iz Emirata, jednako kao i sama zemlja, sposobni postići izvanredne rekorde.

© David Rodrigo

Khawla AlRomaithi izrazila je radost radi obaranja rekorda

“Obaranje Guinnessovog rekorda apsolutna je čast za mene i moje društvo … Svoj rekordni naslov želim posvetiti svojoj zemlji i društvu.”

Njeno se postignuće poklapa s Guinnessovim svjetskim danom rekorda, godišnjom proslavom oborenih rekorda iz cijelog svijeta. Ovogodišnja je tema bila “Otkrij svoj svijet”. Cilj je da svi otkriju svoj svijet, na koji god način to činili u ovo neobično vrijeme. AlRomaithi smatra kako je tema idealna, pogotovo zbog trenutne situacije u svijetu. “Ne mogu pronaći riječi kojima bih izrazila svoju sreću što sam imala priliku biti uključena u Guinnessov svjetski dan rekorda!”

© Saketh Garuda

Khawla se nada da će njeno postignuće biti inspiracija mnogima u njenoj zemlji, ali i diljem svijeta. Potiče sve da pronađu način da ostvare svoje ciljeve u životu jer ništa nije nemoguće.

Travel Advisor

Pretplatite se na naš YouTube

Savjetnik za putovanja na FB i IG

Previous articleTop 8 jesenskih izleta u prirodu
Next articleTravel Advisor proglasio Zagreb za “Najbolji otkazani advent u Europi”