Koja je najseksi profesija ženama našeg vremena?

Autor članka:
Podijeli:

Svako doba ima svoje heroje i zanimanja koja su više ili manje privlačna suprotnom spolu. Znate li koja je najseksi profesija ženama našeg vremena?

Piloti su na samom vrhu  još od prvog polijetanja u visine. Ne treba zanemariti ni popularnost koju joj je dodao  Tom Cruise u filmu Top Gun. Bilo da se radi o civilnom ili vojnom. Fantazija o moćnom pilotu u elegantnoj uniformi ili kombinezonu, koji uspješno upravlja ogromnom letjelicom, privlačna je većini žena.

najseksi profesija

Tu je i uniforma. Muškarci u uniformama znaju brinuti o sebi, a žene to jako vole. Znaju da moraju biti svježi, obrijani, sređeni i namirisani. Postoji li žena koja ne želi takvog muškarca? Muškarci u uniformi će se potruditi da se žena pored njih osjeća sigurnom.

Piloti su i dobro plaćeni. Nije da su žene koje vole pilote sponzoruše, ali sve nabrojano što ide uz ovo zvanje zvuči kao idealna kombinacija svega što traže u muškarcu.

najseksi profesija

Više vremena provedu u zraku nego na zemlji. Ovo je vrlo odgovorno zanimanje, dužnost im je brinuti o svemu što se na letu događa. Od putnika, aviona, posade, pa do kontrole letenja.

Najpoznatiji proizvođač aviona Boeing proveo je i je istraživanje prema kojem će kroz 20 godina biti potrebe za 627 tisuća pilota zbog porasta zračnog prometa. Boeing procjenjuje da će Amerika trebati 117 000 novih pilota, a Europa 106 000.

Kako postati pilot?

najseksi profesija

Prije nego započne školovanje, svaki budući pilot mora proći vrlo strogu zdravstvenu provjeru. Mora biti u savršenom psihofizičkom stanju. Za postati pilot potrebno je na fakultetu prometnih znanosti završiti smjer aeronautike, pilotski smjer. Fakultet traje pet godina, a nakon toga pilota čeka cjeloživotno učenje. Za svaki tip potrebna je posebna obuka.

O čemu piloti šute?

Veliki broj pilota je doživjela udarac munje u zakoplov za vrijeme leta. Avioni su konstruirani da to mogu podnijeti. Putnici mogu čuti glasan zvuk popraćen bljeskom.

Aviokompanije pokušavaju smanjiti troškove, pa piloti  voze s taman dovoljno goriva da odrade let. Ako se dogodi neka izvanredna situacija, avion se preusmjerava na najbliži aerodrom.

Većina pilota radi smjene od 8 do 12 sati. Neki i produže za dodatna 3 sata prema „diskrecijskom pravu“. Određene aviokompanije pak krše pravilo broja sati minimalnog odmora. Piloti se nerijetko žale i na smještaj u hotelima gdje zbog buke ili drugih faktora ne uspiju dobro odspavati.

najseksi profesija

Većina zrakoplova može normalno letjeti i kad jedan motor prestane funkcionirati. Ali nećete čuti pilote kako vas o tome informiraju jer bi nastala panika. Ista stvar i s vremenom. Ako je vidljivost na gotovo nuli, piloti će prije reći pred nama je magla nego da ništa ne vide.

Zagrijavanje tla stvara drugačiji zrak pa su tijekom poslijepodneva češće oluje s kišom. Osim toga, uzmite sjedalo pored prozora i promatrajte nebo, umirit će vas prizor lebdenja iznad oblaka. Turbulencije se najviše osjete ako sjedite  u repu aviona.

Kad zrakoplov naleti na jaku uzlaznu struju, osjećaj je kao da ste pri brzini od 700 km na sat prešli preko ležećeg policajca. Ona u trenutku sve baci u zrak pa naglo spusti vrlo snažno. Turbulencija nije takva, ona prodrma sve. Uzlazna struja koja se vertikalno kreće je ta koja je puno opasnija.

najseksi profesija

Šanse da doživite zrakoplovnu nesreću je 1 na 1,2 milijuna letova, a šansa za smrt je 1 naprama 11 milijuna. S druge strane, šansa da ćete poginuti u automobilskom prometu je 1 naprama 5000, a opet češće se ljudi boje vožnje avionom, nego autom.

Na filmovima piloti često nose kape, ili pak imaju slušalice preko kapa. Pilotima to zna biti smiješno jer u kokpitu kapu skidaju.

najseksi profesija

Smiju li piloti spavati na dugim letovima? Naravno. Ako ima tri ili četiri pilota na letu, dva pilota upravljaju zrakoplovom, dok jedan ili oba druga pilota mogu spavati. A gdje spavaju piloti? Za razliku od kabinskog osoblja koje obično spava na malenim krevetima u zonama za odmor, piloti imaju posebno odvojene prostore za spavanje. Većina putnika nije ni svjesna da na dugačkim letovima ne spavaju samo oni, nego su iznad prvog razreda vjerojatno i usnuli piloti.

Piloti najčešće mogu birati kopilota s kojim bi htjeli letjeti.  Pilot i kopilot nikada ne biraju isti obrok. Pravilo se na prvu čini čudnim, ali za njega postoje  dobri razlozi sigurnosne prirode. Ako nešto pođe po zlu s obrokom jednog pilota i on se otruje hranom, drugi pilot neće doživjeti istu sudbinu i moći će preuzeti upravljanje avionom. Ta praksa nije propisana zakonom, ali je u pravilu donose same avio kompanije kako bi što bolje zaštitile putnike.

najseksi profesija

Prilikom svakog leta avionom, svoj život stavljate u ruke pilota i iako ga ne možete vidjeti, oni rade svoj posao savjesno i odgovorno. Uz sve lijepo što je prati, najseksi  profesija našeg stoljeća nosi sobom puno posla, života u hotelima, izbivanja od kuće i veliku odgovornost.

Travel Advisor – putovanja

Pratite naš YouTube kanal.

10 stvari kojima putnici najviše živciraju stjuardese

https://www.travel-advisor.eu/posade-zrakoplova-na-letovima-ne-piju-tople-napitke/

5 stvari koje smetaju ljude u avionu

Nove objave