Kuta beach – 10 zanimljivosti i kratak video

Autor članka:
Podijeli:

O Kuti, najposjećenijem mjestu na Baliju, mnogi znaju sve ili barem tako misle. Kuta je toliko živa i toliko se razvija da svaki put kad dođem, a to je jednom godišnje, ima nešto novo za ponuditi. Nešto novo, zanimljivo i egzotično.

Stoga ovdje donosim popis manje poznatih, a ništa manje zanimljivih atrakcija. Neke su za odrasle, neke za djecu, a neke za sve, pa izaberite sami što vam se sviđa.

Dream Museum Zone ili u kratko DMZ je zanimljiva atrakcija u zatvorenom prostoru pa je idealna za kišovite dane. Sastoji se od velikih atraktivnih slika na zidu. Neke od njih su fenomenalno realistične. Lijepo mjesto za provesti vrijeme s djecom.

Circus Water Park se nalazi u Tubanu i nešto je manja verzija ( i jeftinija) od poznatog Waterbom parka sa sličnim toboganima i ostalim vodenim atrakcijama. Odlična zabava za obitelji s djecom.

Armada Flow House je za one koji žele naučiti surfati. Zabavno mjesto na kojem su valovi uvijek i u svako doba. Jest da su umjetni, ali za učiti je bollje ovdje pa doći na plažu kao iskusni znalac. Za djecu je dobar izbor jer je sve pod kontrolom i bolje da nauče u kontroliranim uvjetima.

Bali Sea Turtle Society Možete se pridružiti aktivnostima i gledati kako ove slatke male kornjače poduzimaju svoje prve korake u velikom oceanu i to se odvija od 16 sati svakog dana, od travnja do listopada. Uz malu donaciju prema vlastitom nahođenju možete uzeti svoju kornjaču i pomoći joj da otpliva u more te naučiti mnogo o njihovom životu.

Pandora Experience Bali  je još jedno zabavno mjesto za provesti dio kišnog dana. Escape igara postoji i kod nas. Zadatak se sastoji od rješavanja zagonetki i rebusa kako bi mogli izaći iz za to opremljenog prostora. Mogu igrati od dvije do deset osoba. Igra traje oko dva sata.

Muzej Kain se nalazi na vrhu šoping centra Beachwalk. Ako vam je dosadno čekati bolju polovicu doK šopingira ili joj samo želite odvratiti misli dalje od dućana onda je ovo dobar izvor zabave. U muzeju se može naučiti mnogo o tradicionalnoj proizvodnji slikanog tekstila – Batiku. Mogu se i kupiti suveniri.

Kuta Theater je nova i zanimljiva atrkcija u Kuti za čitavu obitelj. Kazalište se sastoji od nekoliko pozornica na kojima se odvijaju razne predstave. mađioničari, lutkari te lokalna drama bazirana na tradicionalnim plesovima. Moguće je uzeti paket s večerom.

Vihara Dharmayana je hram koji je poznat i pod imenima Leeng Gwan Kuta Temple i Kongco Bio Kuta Chinese Temple. Hram je jedan od najvažnijih religijskih objekata u Kuti. Nalazi se u sjenovitoj pokrajnjoj ulici. Zbog šarenog krova se vidi iz daljine. Budistički hram je, kako kažu straiji od dvije stotine godina.

Upside Down World Bali je još jedna zabavna atrakcija u zatvorenom. Ulazi se u sedam posebno dizajniranih soba koje izgledaju, vrlo vjerno, kao da je sva naopačke. zajedno s partnerom i prijateljima smislite smješne poze koje će djelatnici rado fotografirati za vas. Smijeh je zagarantiran. Selfiji ovdje ne pale, ali osoblje je tu da vam pomogne.

Waterbom Bali je lociran pored Jalan Kartika Plaze. Tobogani i vodene atrakcije su najbolje na otoku i postavili su standard koji se može mjeriti sa sličnim parkovima u Europi. dan ispunjen smijehom i zabavom je savršen dan, a to se događa uvijek u Waterbomu.

 

 

 

 

 

 

 

Nove objave