10 londonskih muzeja koje svakako morate posjetiti

Autor članka:
Podijeli:

Nema izleta u London bez razgledavanja jednog od njegovih svjetski poznatih muzeja. Od 5000 godina starih egipatskih mumija do divovskih lignji i zapanjujućih znanstvenih otkrića, sve do najpoznatijih svjetskih književnih likova, povijest progovara iz svakog kutka prijestolnice Ujedinjenog Kraljevstva. Dakle, bilo da ste u gradu da biste vidjeli više ili manje znamenitosti -donosimo popis muzeja kojih biste svakako trebali imati na svom spisku ukoliko vas privlači kulturno uzdizanje.

Britanski muzej (British Museum)

Jedan od najpoznatijih svjetskih muzeja, britanski muzej domaćin je zapanjujućem broju od osam milijuna predmeta iz cijelog svijeta, koji bilježe tisuće godina ljudske povijesti. Njegove antičke egipatske galerije posjeduju neka od najvrjednijih blaga, uključujući i poznatu ploču Rosetta, pomoću koje su znanstvenici konačno uspjeli dešifrirati egipatske hijeroglife.

london muzeji
@ikim828

V & A muzej

Kad se radi o modnim muzejima, V & A je nezaobilazan otkako je otvoren 1852. godine. Dizajn svih vrsta i svih razdoblja je izložen u prvom planu, s galerijama koje pokrivaju sve od Maharadžinog prijestolja do mini – suknji šezdesetih. Ovdje se nalaze i neka od najcjenjenijih svjetskih dragocjenosti, uključujući rukopise Leonarda da Vincija i veličanstveni tepih Ardabil, koji se smatra najstarijim na svijetu.

london muzeji
@pineapple.party.hats

Prirodoslovni muzej

Dugogodišnji stanovnik muzeja diplodokus Dippy možda je na odmoru (odnosno restauraciji), ali ulazna dvorana Prirodoslovnog muzeja ostaje veličanstvena: trenutno pruža dom 25 metara dugačkom kosturu plavog kita. Unutar njegovih galerija možete se diviti svim bogatstvima prirodnog svijeta, pošto zbirka posjeduje primjerke koji uključuju 147 milijuna godina starog Archeopteryxa, pa čak i vlastitog goluba Charlesa Darwina.

london muzeji
@jackbenedwards

Muzej za dizajn

Zapanjujući novi dom Muzeja dizajna gotovo će sigurno dizajnirati i vaš popis muzeja koje morate posjetiti. Izvorno smješten u starom skladištu banana u Shad Thamesu nakon što ga je 1989. otvorio legendarni dizajner Sir Terence Conran, sada je dragulj koji ukrašava londonski Kensington High Street. Muzej je vrhunska zbirka modernog i suvremenog dizajna, a redovite izložbe usmjerene su na bilo što od Ferrarija do dizajnerskih stolica.

london muzeji
@hayarcy

Znanstveni muzej

Znanost je predmet koji se nalazi pod mikroskopom na ovom dijelu izvanredne muzejske parade južnog Kensingtona, a zbirka ovog muzeja zaintrigirat će znatiželjnie umove svih dobnih skupina. Nakon što ste vidjeli Apollo 10 kapsulu i Stephensonovu raketu, djeci će se sigurno svidjeti Wonderlab gdje će bez straha naučiti više o kemijskim procesima kroz zanimljive i živopisne pokuse.

london muzeji
@martinthepaw

Muzej prometa u Londonu

Možda mislite da dobro poznajete tramvaj ili podzemnu željeznicu, ali ovaj muzej ima za cilj pokazati nove aspekte vašeg putovanja na posao. Nadomak Covent Garden Market-a, Muzej Londonskog prometa pokazuje sve što pokreće London, uključujući originalne stilski dizajnirane plakate, rane karte podzemne željeznice, i mnoge druge zanimljivosti vezane uz promet.

london muzeji
@ltmuseum

 

Muzej Londona

Muzeji u Londonu mogu se pohvaliti fascinantnim artefaktima, ali što je s poviješću samog grada? Muzej u Londonu okuplja sve sfere života u čudesnoj, prekrasnoj i povremeno mračnoj povijesti grada. S izložbama koje sežu sve do razdoblja rimskog Londiniuma, sve do zadivljujućeg londonskog Olimpijskog ognja 2012. autora Thomasa Heatherwicka, sigurno ćete otkriti nešto što niste znali o samom gradu.

london muzeji
@rd.violet

Nacionalni pomorski muzej

Ukrcajte se na ovo putovanje otkrića, koje počinje u Greenwichu i obuhvaća gotovo svaki kutak zemlje. Britanska pomorska povijest oživljava se u ovom pomorskom muzeju, s artefaktima koji uključuju čak i pušku iz bitke za Trafalgar, a također i kaput koji je admiral Nelson nosio kad je zadobio smrtonosnu ranu.

london muzeji
@sayaca

Imperijalni muzej rata

Samo ime muzeja vrlo lako se može krivo protumačiti, pošto je otvoren nakon Prvog svjetskog rata kao podsjetnik na važnost održavanja mira. Unutrašnjost muzeja prikazuje nevjerojatne ostatke iz raznih sukoba, uključujući 14 metara visoku bombu rakete V2 i zrakoplov Spitfire, a stalni postav čini i nagrađivana izložba o holokaustu.

london muzeji
@p.hornburg

Muzej Horniman

Ovaj muzej je još jedan koji je proizašao iz zbirke neizlječivo znatiželjnog Engleza (Frederick John Horniman), a ima i jako neobičnu specijalnost: antropologiju, prirodne povijesti i glazbene instrumente. U njemu ćete pronaći brojne preparirane životinje, ali izvan njega možete uživati u prekrasnim vrtovima koji su ukrašeni raznim umjetničkim djelima i eksponatima.

london muzeji
@dojo_insta

Travel Advisor – Europa

Posjetite naš YouTube kanal.

Besplatne atrakcije u Londonu – 6 prijedloga

London ima šest aerodroma

https://www.travel-advisor.eu/london-za-pocetnike/

 

Nove objave