Travel AdvisorTravel Advisor

Maldivi za skromniji budžet

Maldivi skromniji budžet

Maldivi uz skromniji budžet su mogući. Pošto vidim i slušam da su Maldivi destinacija samo za bogate ili bračna putovanja zbog cijene i ljudima nedostupni, mogu podijeliti svoje iskustvo s Maldivima, koji su povoljniji od hrvatske obale što se tiče smještaja, hrane, izleta, ali i neusporedivi u ljubaznosti lokalnog stanovništva.

Za Maafushi sam čula od kolega s posla i prikupila sve informacije tako da su mi put i smještaj prošli bez iznenađenja.

Preko Bookinga smo, za ožujak, rezervirali Lily Rest hotel za 50 eura po noći s balkonom i doručkom, za četiri dana samo jer je jeftinije tamo direktno rezervirati u hotelima, a mogli smo i mijenjati smještaj, ako nam se tako htjelo.

Tijekom ta četiri dana nam se svidio Salt Beach hotel u centru otoka pa smo produžili kod njih smještaj za 70 dolara po noći s doručkom i obavezno balkonom s pogledom na more (bez balkona i pogleda na more su sobe jeftinije).

Iako Maafushi ima samo jednu plažu za kupanje u bikiniju, plaža je lijepa, u palminom hladu. Svaki dan smo išli na poludnevne izlete (s uključenim ručkom na plažama, ručnikom, maskama i perajama, bočicama vode) za 20-30 dolara po osobi.

Izleti

Na punktove gdje se roni s kornjačama, morskim psima, ražama i golubovima, “Nemom”, dupinima, izlete po okolnim otocima itd… Gdje odabrati najbolji smještaj pročitajte ovdje.

Maldivi uz skromniji budžet su sasvim mogući

Večerali smo u restoranima na otoku za 5-10 dolara po osobi.

Turkish Airlines ima odličnu vezu iz Zagreba jer stiže na aerodrom Male taman u vrijeme za lokalni trajekt do otoka Maafushi, za dolar ili dva po osobi, koji vozi oko sat i pol. Što treba znati prije prvog posjeta Maldivima pročitajte ovdje.

Druga opcija je privatni ili poluprivatni gliser koji vozi brže, oko pola sata, ali je i dosta skuplji. Nama se tada nije žurilo pošto smo stigli na trajekt i nije bilo potrebe za tim.

Ostali smo devet dana.

By: LaNa

.Travel Advisor – putovanja  –   Europa

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Previous articleKako čuvati novac i dokumente na putovanjima ?
Next articleUtjecajni web magazin Travel Advisor