Koje su najbolje destinacije za povoljna putovanja u jesen ?

Autor članka:
Podijeli:

Ljetovanja su gotova, no sezona putovanja tek sad počinje. Za putnike počinje period godine koji e najljepši i najpovoljniji za putovanja. Ljetovališta i veliki gradovi se isprazne pa je manje gužve. Cijene su povoljnije, a izbor je veći. Mudri putnici uvijek putuju na mjesta kada nije sezona.

Gdje bi mogli ove jeseni?

Donosimo par prijedloga:

Cancun, Yucatan, Mexico

Koje su najbolje destinacije za povoljna putovanja u jesen

Istina je da je poluotok Yucatan na udaru uragana i da je jesen sezona kada ih je najviše. Istina je i da ovu regiju pogode uragani svakih deset godina i samo jedan je bio u rujnu tako da su šanse da doživite oluju svih oluja vrlo male. Također treba uzeti u obzir da se zbog toga ne treba rezervirati puno u naprijed nego je dobro iskoristiti last minute akcijske cijene kojih za Cancun ima. Primjerice hotel s 4* na plaži možete naći za stotinjak, pa čak i manje USD, što može biti i tri puta jeftinije nego u sezoni. Rizik postoji, ali ako se pažljivo pratitee prognoze može se dobro proći. Druga mjesta na Yucatanu su još jeftinija. O atraktivnosti nekih od najboljih izleta na svijetu ne treba puno, jer su veličanstvenost Chitzen Itze i Tuluma, egzotika plivanja u cenotama i duge pješčane plaže dobro poznati.

Rio de Janeiro, Brazil

Koje su najbolje destinacije za povoljna putovanja u jesen

Jesen je odlično vrijeme za posjet ovom spektakularnom gradu. Kišna sezona dolazi krajem jeseni, ljetna je završila pa su hoteli u Riju prazniji. Dani su vrući, a noći ugodnije pa mnogi putnici tvrde da je početak jeseni najbolje doba. Provjerite cijene u hotelima u prvom redu uz plaže Ipanema i Copacabana. Znaju se naći vrlo ugodne cijene za ove inače skupe lokacije. Brazil je skuplji od Azije, ali još uvijek jeftiniji od Amerike i Europe.

Antalya, Turska

Koje su najbolje destinacije za povoljna putovanja u jesen

Početak rujna je još uvijek vrlo „bussy“ na Turskoj rivijeri, no kako mjeseci odmiču prema zimi hoteli i plaže se prazne, a s time i padaju cijene. Resorti koji su udaljeniji od mjesta su još povoljniji. Mogu se naći povoljni all inclusive resorti. U samom mjestu nema toliko smještaja da bi se cijene mijenjale, no nije niti bitno spavati blizu povijesne jezgre osim u slučaju da ste na proputovanju i zadržite se samo noć ili dvije. Najbolje cijene se nađu u velikim resortima dalje od grada.

Atena, Grčka

Koje su najbolje destinacije za povoljna putovanja u jesen
Ljetna sezona je brutalna u Grčkoj, a pogotovo u Ateni. Horde turista željnih znanja i razgledavanja čine nepreglednu zmiju koja prolazi oko Akropole i ostalih spomenika kulture, te kroz Plaku navečer. U jesen je situacija puno mirnija. Kad počne škola kao nožem budu odrezane gužve. Nije da nema turista , ali možda dvadesetak posto od ljetne sezone. Tako je otprilike čitave godine, no ovo je doba lijepo za posjet Ateni. Još je toplo, a ne vruće i puno je sunčanih dana.

Beijing, Kina

Koje su najbolje destinacije za povoljna putovanja u jesen

Klimatski ljeto u glavnom gradu Kine i nije baš najugodnije. Puno je vlage, a time i smoga u zraku. Jesen je znatno ljepša. Dani su topli, noći ugodne, a kiša rijetka. Grad ima vrlo široku ponudu hotela i gastronomije, te nije teško naći povoljan smještaj čak ni u hotelima s 4 ili 5 zvjezdica kakvih je najviše. Hoteli su uglavnom kvalitetni i višeg standarda nego u mnogim turističkim zemljama Azije. Viza se dobije u ambasadi prije puta i nije veliki problem. Većina turista putuje Kinom u organiziranim grupama, no vrlo je lako moguće putovati bez grupe.

Koje su najbolje destinacije za povoljna putovanja u jesen? Ima ih još puno, a ovo su samo neki od najatraktivnijih prijedloga.

Travel Advisor – lifestyle

Posjetite naš YouTube kanal.

Gdje na put u rujnu?

Zašto ne treba ići na godišnji odmor ?

Putovanja i horoskop – koja je vaša idealna destinacija?

Nove objave