Najbolji hoteli na Baliju

Autor članka:
Podijeli:

Najbolji hoteli na Baliju

Neki traže najjeftiniji smještaj , a neki najskuplji I time najbolji. Na Baliju ima sve što treba za svaku vrstu posjetioca. Daleko od gužvi Kute I Seminyaka, nalaze se divni hoteli koji po isto tako “divnim” cijenama nude bajkoviti boravak u nekim od najljepših I najboljih hotela svijeta.

Uz obalu

najbolji hoteli na Baliju

Amankila – na istočnoj obali koju posjećuje manji broj turista u dijelu nataknute prirode se smjestio ovaj divan hotel iz lanca grupacije najluksuznijih hotela Aman.
The St.Regis Bali Resort – se nalazi na divnoj pješčanoj plaži Geger Beach južno od poluotoka Nusa Dua. Hotel je poznat po batlerima koji prate goste I ispunjavaju želje I prije nego ih izgovore.
The Bulgari Resort Bali – dekadentni I egzotično dizajneri hotel na jugo zapadnoj obali Balija. Elegantne vile uz koje su divni bazeni I posluga koja je na nivou ovog dizajnerskog hotela.
The Legian Bali – vjerojatno najbolji hotel u Seminyaku, nešto kao pauza mira I luksuza usred backpackerskog meteža. Ako ništa drugo ovdje treba doći uživo vidjeti što znači luksuz.
Four Seasons at Jimbaran – dugo je bio najbolji hotel na svijetu po mnogim anketama. Idila na plaži prilično blizu vrlo posječene laze, pogotovo na večer, plaže Jimbaran, a opet dovoljno daleko.
Six Senses Uluwatu – još jedna grupacija luksuznih hotela u Spa centara ima svoj hotel na Baliju. Na vrhu visoke stijene na južnoj obali otoka se smjestio hotel za koji mnoge tvrde da ima najljepši bazen na svijetu.

The Mulia Bali – hotel je u ovogodišnjoj anketi magazina Travel and Leisure na devetom mjestu u svijetu. Nalazi se na Nusa Dua poluotoku uz more.

Okolica Ubuda

najbolji hoteli na Baliju
Four Seasons Resort Bali at Sayan – u malom selu pored Ubuda je jedan od najspektakularnijih hotela u kojima sam ikad bio. Sofisticirani tropski raj za razmaziti se. Od dizajna do osoblja teško da može bolje.
Capella Ubud – Možda I najluksuzniji hotel na otoku. Usred džungle iznad rijeke pažljivo dizajniran s posebnim osvrtom na detalje I balinežansku kulturu. Hotel kao muzej.
Amandari – kao I većina ostalih luksuznih hotela oko Ubuda I ovaj je smješten na strmoj obali iznad rijeke Ayung u srcu džungle.
Como Shambhala Estate – još jedan divan hotel u džungli iznad rijeke Ayung. Luksuzni bijeg od stvarnosti za bogate I umorne putnike koji traže mir kojeg samo mogu poremetiti razni tretmani za tijelo I duh.
The Chedi Club Tanah Gajah – na samo desetak minuta udaljen od gužve Ubuda ovaj se hotel doima kao oaza mira I luksusa pa gost u njemu lako povjeruje da se nalazi na vratima raja.
Viceroy Bali – u okolici Ubuda se nalaze neki od najboljih hotela na otoku. Jedan od njih je I Viceroy. Teško je reći koji je najbolji jer je svaki fenomenalan.

najbolji hoteli na Baliju

Najveći problem kod ovih hotela je da jednom kad uđete ne želite van. kavi izleti…

Nikad.

najbolji hoteli na Baliju

Toliko su lijepi, ugodni i toliko je sve divno u njima da je to izvan svakog svijeta. Najradije bi ostali u raju do kraja života.
Cijene izgledaju visoke, no usporedivši ih s hotelima iste kategorije i luksuza u Europi ili Americi onda su dosta niže. U Hrvatskoj neki hoteli usred sezone koštaju više nego ovi.

Najbolji hoteli na Baliju

Generalno su cijene u rangu između 500 do 1000 eura po sobi za noćenje. Ovisno o sezoni i popunjenosti mogu biti i više i niže pa je dobro provjeriti za neki željeni termin. Ponekad se i može naići na last minute cijene, no to doslovno dan, dva prije. Tako sam i ja našao par puta sobe po nekih dvjestotinjak E koje inače koštaju nekoliko puta više. Naravno nisu sve vrste soba po istoj cijeni, veličine i lokacije, no hotelski sadržaji su za sve isti osim ako niste su posebnim vilama s privatnim bazenima. Tada vas drugi sadržaji ne zanimaju. Ako ikad možete, priuštite si da znate zbog čega se valja truditi i raditi u životu.

Najbolji hoteli na Baliju

Ovo nisu svi. Ima još najmanje desetak, ako ne i više, ultra luksuznih hotela. Oni jesu 5* jer prema međunarodnoj kategorizaciji i ne postoji više, no lako bi mogli imati i 6,7 ili više zvjezdica. Posebna ponuda su i vile s poslugom i bazenima te mali butik hoteli.

Travel Advisor – hoteli

Pretplatite se na naš YouTube kanal

 

Nove objave