Search
Close this search box.

Najbolji savjeti za planiranje sljedećeg odmora

Autor članka:
Podijeli:

Koji su najbolji savjeti za planiranje sljedećeg odmora?

Jeste li već počeli razmišljati o sljedećoj destinaciji za odmor? Ako je odgovor potvrdan vrijeme je da otkrijete koji su najbolji savjeti za planiranje sljedećeg odmora. Planiranje novog putovanja vrlo je zabavno i imate nešto čemu se možete veseliti u nadolazećim mjesecima.

Postoji toliko različitih vrsta odmora, sportskih aktivnosti, planinarenja, gradskog odmora ili opuštanja na plaži. Poželjno je da sva ova putovanja rezervirate unaprijed, pokušajte biti fleksibilni, odredite budžet i pakirajte se mudro (možete uštedjeti puno novaca na prtljagi). Zato nastavite čitati i otkrijte nekoliko savjeta za planiranje sljedećeg odmora.

Rezervirajte unaprijed

Ranija rezervacija često pruža priliku za uštedu novca i možete se još ranije početi veseliti svom putovanju. Također, daje vam veći izbor i određene stvari bit će dostupne umjesto da budu rasprodane. Primjerice, ako krenete na planinarenje na rutu poput Camino Portugues, svakako rezervirajte preko agenta kao što je Camino Portugues Coastal kako biste uživali u najboljem putovanju. Tako ćete se i riješiti problema s procesom planiranja. Što prije rezervirate, bit ćete fleksibilniji po pitanju hotela, soba i moći ćete krenuti štedjeti za to što prije.

Djevojka na planiranju
© Stephen Leonardi from Unsplash

Budite fleksibilni po pitanju destinacije

Ako planirate putovanje s prijateljima, ovisno o veličini grupe, morat ćete biti fleksibilni u pogledu destinacije. Ovisno o svačijem budžetu za odmor, kada imaju slobodne dane i koliko dugo mogu ostati, mijenja se niz čimbenika na vašem putovanju. Ako uživate u planinarenju moguće je da ćete svoje putovanje u Camino Primitivo morati premjestiti iz Ovieda u Lugo kako biste se uskladili s drugima. Ako tražite nešto drugačije, poput krstarenja, budite fleksibilni u pogledu zemalja koje želite posjetiti. Kada rezervirate letove, pripazite na promjene cijena i nemojte žuriti ako postoji mogućnost da bi se finalno odredište moglo promijeniti.

Odredite budžet

Kada odlučujete kamo ćete ići na odmor, pokušaje unaprijed odrediti budžet. Ne samo da će vam to pomoći suziti odabir, već vam daje realan pogled na to gdje možete ići. Neka područja unutar neke zemlje su skuplja od drugih. Primjerice, Santorini se smatra skupim grčkim otokom, dok je Rhodos obično jeftiniji. Kada određujete budžet budite realni po pitanju onoga što stvarno možete uštedjeti, nemojte ga planirati sami ako putujete s drugima i budite spremni na to da će stvari biti skuplje nego što u početku očekujete.

Pakirajte mudro

Fotoaparat, laptop, slika, naočale i kofer
© Anete Lusina from Unsplash

Mudro pakiranje ne samo da će vam uštedjeti novac, već ćete imati i manje stvari koje sa sobom nosite na odmor. Koliko ste se puta vratili s odmora s toliko odjeće koju uopće niste nosili? To se događa mnogima i rezultira s više tura pranja. Pokušajte napraviti popis stvari koje želite nositi sa sobom u Excelu. Tamo označite stvari dok se pakirate i odredite što vam sigurno treba. Pokušajte to ne ostaviti za zadnji trenutak jer to može biti dosta stresno, a može vas dovesti do toga da spakirate više stvari nego što je to zaista potrebno.


Autor naslovne fotografije: © Edgar Chaparro from Unsplash

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Nove objave