Originalni božićni pokloni koji će oduševiti svakog putnika

Autor članka:
Podijeli:

Ovi originalni božićni pokloni razveselit će vašeg najdražeg ljubitelja putovanja

Božićni pokloni su nešto o čemu razmišljamo čim upalimo prvu adventsku svjećicu. Svaka nedjelja, paljenje nove adventske svjećice i Božić dolaze sve brže, a vama je sve teže  smisliti što kupiti dragim ljudima oko sebe. Ne mogu vam pomoći s različitim ukusima, ali ako u svom okruženju imate osobu koja je veliki ljubitelj putovanja, ovaj članak bi vam trebao biti od pomoći. Originalni božićni pokloni uvijek su dobra ideja i zato u nastavku saznajte koji će pokloni razveseliti svakog putnika.

1. Karta svijeta

Karta strugalica
© Jooinn.com

Naravno, ne pričam o onoj karti svijeta koju ste koristili na satu geografije kako biste naučili gdje se koja zemlja ili grad nalaze. Pričam o karti svijeta naljepnici koja može ukrasiti zid toplog doma i biti podsjetnik na najveću ljubav – putovanje. Ako u Google napišete “World Map Wall Sticker” naići ćete na najpovoljnije stranice na kojima ih možete kupiti. Također, tu je i karta svijeta strugalica na kojoj sastružete sve destinacije koje ste posjetili i na jednom mjestu imate podsjetnik koja ste mjesta sve posjetili. Predobro, zar ne?

2. Globus

Globus
© Nicole Geri from Unsplash

Onaj globus koji svi poznajemo možda neće toliko razveseliti putnike, no prazan globus ili globus od pluta mogu zaista biti originalan poklon. Prazni globus bih preporučila ako znate da je osoba kreativna i da će moći sama nacrtati zemlje ili zalijepiti naljepnice. Globus od pluta je možda praktičniji jer osoba sama s pribadačama označuje destinacije u kojima je bila, a i definitivno ga je lakše pronaći za kupiti.

3. Kutijica za nakit

Kutijica za nakit
© Ariana Lauren from Unsplash

Ovo je idealan poklon za žene koje posjeduju puno nakita. Osobno ne volim nositi nakit na putovanja jer me strah da ću ga negdje izgubiti, a i iskreno nemam jednu kutijicu u koju bi stao sav nakit. Zato lijepo dizajnirana kutija za nakit može biti idealan poklon svakoj ženi, ali i muškarcu ako je fan nakita. Poklon koji je idealan za putovanja, ali i za svakodnevni život jer nakit treba uvijek imati svoje mjesto.

4. Kasica prasica

Kasica prasica
© Pawel Czerwinski from Unsplash

Sigurno poput mene imate osobu koja štedi za svoja putovanja kako bi se mogla počastiti odlaskom u neku novu destinaciju. Kasica prasica je idealan poklon jer kad se novci jednom stave u nju više nema povratka. Ovim poklonom ćete dragoj osobi omogućiti da ne dođe u iskušenje potrošiti novac koji je odvojila.

5. Kofer

Koferi
© Italic from Unsplash

Novi i kvalitetan kofer ili ručna prtljaga će sigurno oduševiti svakog putnika, pogotovo ako znate da mu je potreban. Ovo možda jest jedan od skupljih poklona, no ako se radi o vama zaista dragoj i bliskoj osobi onda vrijedi izdvojiti taj iznos. Bitno je da se raspitate koji su najkvalitetniji te što sve o njima trebate znati i razveselite svog omiljenog putnika.

6. Set organizatora za kofer

Organizator prtljage
© Image by jdltmaxson from Pixabay

Savršeni dodatak koferu je organizator za njega. Uvijek natrpamo kofer i pitamo se kako je sve uopće stalo. Savršeni su za organiziranje i spremanje odjeće, a uz to tu su i različite mjere za različite vrste odjeće, navlaka za cipele i torba za prljavu odjeću. Ovaj poklon će se putnicima sigurno svidjeti i njihov život će učiniti jednostavnijim.

7. Prijenosni punjač

Prijenosni punjač
© Zoltan Tasi from Unsplash

Možda vam se ovo čini kao već izlizani poklon, no on uvijek dobro dođe. Pogotovo ako ga putnik ne posjeduje ili nema toliko kvalitetni prijenosni punjač. Znamo da tijekom putovanja cijeli dan provodimo u obilasku i volimo fotografirati, neovisno o tome koristimo li mobitel ili fotoaparat. Bila bi šteta ostati bez baterije usred Barcelone, Rima ili Londona, zar ne?

8. Kozmetički set

Neseser sa šminkom
© Liubov Ilchuk from Unsplash

Novi neseser uvijek dobro dođe, i ženama, ali i muškarcima. Možete ga popuniti malim šamponima, četkicom i pastom za zube te mnogim drugim sitnicama koje se koriste na putovanjima. Unutra čak možete staviti i dezinfekcijsko sredstvo te masku s motivima putovanja. Cjepivo je došlo, no s ova dva dodatka još se nismo oprostili.

9. Putni novčanik

Novčanik
© Robert Bogdan

Uvijek je dobro vrijeme za novi novčanik. Zato se nemojte brinuti ako vaš omiljeni putnik već ima putni novčanik jer će ga novi sigurno razveseliti. Na putovanjima je iznimno bitno imati dobro organiziran novčanik s više utora i pretinaca u koji se može staviti novac, kartice i svi dokumenti.

10. Putnički spomenar

Spomenar
© Dariusz Sankowski from Unsplash

Ovaj poklon možemo nazvati i putničkim dnevnikom. Radi se o praznoj bilježnici koja ima korice s motivima putovanja u koju putoljupci mogu zapisati sve svoje doživljaje s putovanja ili zalijepiti slike. Tako će na jednom mjestu imati svoje najdraže trenutke. Ne znamo kada ćemo se moći vratiti normalnom životu i putovanjima, ali neka barem vrijeme iskoriste za stvaranje svog putničkog spomenara.

Ovi božićni pokloni sigurno će razveseliti ljubitelje putovanja. Svi volimo originalne božićne poklone, a da to nisu čarape ili nešto za kuću. Nadam se da je bar jedan poklon s popisa idealan za vašu voljenu osobu.

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Nove objave