Otkrijte gastronomske delicije otoka Krka

Autor članka:
Podijeli:

Otok Krk ili zlatni otokInsula Aurea, kako ga još od vremena antike nazivaju zbog njegove ugodne klime s velikim brojem sunčanih dana, postao je omiljena turistička destinacija. Zlatni su ovdje i priroda, zaslasci sunca, pješčane plaže, maslinovo ulje, vino i med.

S kopnom je povezan Krčkim mostom, s morem brodovima u luke i lučice te trajektima i avionom u Zračnu Luku Rijeka kod Omišlja. Blizina i dostupnost te prelijepe povijesne priče i zanimljiva prošlost čine Krk čudesnim, tajnovitim, ekološki osviještenim i tako rado posjećenim otokom.

Pršut
© TZ otoka Krka
Surlice s domaćim kozicama
© TZ otoka Krka

Dobri i vrijedni domaćini rado će vam ispričati zanimljive priče o lokalnim običajima, bogatoj tradiciji i kulturi, ponosno istaknuti krčke jedinstvene okuse poput vinske sorte žlahtine, jedinstveni morski  pjenušac  Valomet, krčki pršut, šurlice s gulašom, domaći sir i maslinovo ulje ili poznati desert od ovčjeg sira – presnac, sladoled od vina žlahtine, samo su dio raskošne ponude otoka Krka.

Gastronomija otoka Krka
© TZ otoka Krka
Vinotel
© TZ otoka Krka
Boca vina Valomet
© TZ otoka Krka

Inspirirani tradicionalnom krčkom kuhinjom i bogatstvom okusa domaćih sezonskih namirnica, chefovi krčkih ugostiteljskih objekata podijelili su i 50 recepata koje možete pronaći u kuharici.

KRK 50 delicija ZLATNOG OTOKA

50 delicija otoka Krka
© TZ otoka Krka

Više informacija saznajte putem emaila Turističke zajednice otoka Krka: tz-otoka-krka@ri.t-com.hr i  www.krk.hr

Kroz sedam destinacija otoka Krka vode vas kroz gastro putovanje na kojemu svatko može izabrati jelo po svom ukusu i želji, varijacije su brojne, a uživanje u krčkoj gastronomiji preporučuju provoditi iz dana u dan i u spoju aktivnosti, finih okusa i prekrasnih vizura.

Macao
© TZ otoka Krka
Sir
© TZ otoka Krka

Upoznajte gastronomsku kulturu otoka Krka i uživajte u pripremljenim delicijama!

Janjeći kotlet
© TZ otoka Krka

TZ otoka Krka:

Travel Advisor – Hrvatska

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Nove objave